Ik weet er eigenlijk weinig van, maar ik heb altijd het idee dat de resultaten op privé scholen in Nederland niet heel veel verschillen van gewone scholen. Dit aangezien hun leerlingen ook gewoon moeten voldoen aan de landelijke normeringen bij de examens. Ik heb altijd het idee dat de verschillen in landen waar er geen centrale examens zijn (zoals de usa) veel groter zijn. Of hebben privé scholen in Nederland betere doorstroomcijfers, dat kinderen het daar beter doen dan tov van hun cito scores verwacht kan worden, in vergelijking met gewone scholen dus. Weet iemand dat? Ben ik wel benieuwd naar.
Natuurlijk, dat helpt wel wat, maar dat is geen £10,000 per jaar waard. M.i. Is de belangrijkste motivatie voor een private education de connecties die men opbouwt. It's not about what you know, but about who you know...
Naja vragen omdat hij die in zn portomee heeft en hij die altijd bij heeft hij zal raar opkijken als ik op zn werk kom en zonder wat te vragen zn portomonee pak. Is niet zo dat ik moet vragen om geld hij hij dan nee zegt.
Ik heb zelf op een particuliere basisschool gezeten en 90% ging naar het gymnasium. Heb nu even opgezocht, het gemiddelde van de Cito uit 2016 was 545,9. Hebt gemiddelde van de andere scholen in die stad was 538,4.
Oh maar dat vind ik inderdaad ook heel belangrijk Maar ik vind het ook leuk dat ze zoveel extra bieden qua vakken en sport.
Mijn onpopulaire mening: Ouders moeten niet zeuren als met het schoolreisje hun kind niet bij hun in het groepje zit. Het is namelijk een schooluitje en geen ouder/kind uitje. Kinderen plakken te veel aan hun ouders met het uitje en ouders letten te veel op hun kinderen. Wil je wat met je kind bekijken ga dan met je gezin een dagje uit.
Maar als het onderwijs erg duur is, dan zullen de meeste ouders goed verdienen, dat is namelijk nodig om zo'n school te kunnen betalen. Vaak zijn deze ouders dan ook hoogopgeleid. En intelligentie is (in ieder geval deels) erfelijk. Dat betekent dat de populatie op een particuliere school sowieso al een grotere kans heeft op een hogere Cito-Score. Het is niet een op een gerelateerd aan het onderwijs.
Inderdaad! Gelukkig regelt de school hier alles zelf en moeten de ouders niet rijden of begeleider zijn of zo. Als school om hulp vraagt staan er wel altijd meer dan genoeg ouders klaar om te helpen.
Een drugsdealer is ook niet verantwoordelijk voor hoe mensen het gebruiken. Of je nou drugs koopt van een drugsdealer of je koopt een fles alcohol bij een drankdealer, maakt voor mij echt niks uit. Ik heb meer mensen dood zien gaan aan alcohol, dan aan drugs. Alcohol is ook echt troep. Ik vind dat iedereen even veel zorg mag hebben. Ondanks welke verslaving dan ook. Iemand die obesitas (waardoor diabetes of andere ziektes heeft) heeft, of iemand die een ongeluk krijgt door gevaarlijk te rijden en verlamd is noem maar op.
Niet alleen intelligentie. Ouders hoogopgeleid zijn hebben simpelweg vaak meer middelen hun kinderen bij te staan met school. Bijv bijles of andere investeringen. En ze besteden vaak meer tijd aan huiswerk omdat school belangrijk is voor ze. Een kind dat net zo intelligent is maar die omgeving niet heeft heeft gewoon een veel grotere kans om lager ingedeeld te worden.
Als ze een ochtend of middag weg gaan dan maakt het niet uit en zijn er ouders genoeg die mee willen. Maar als het de hele dag is zoals schoolreisje dan niet en dan zijn er dus ouders die heel kinderachtig zeggen ik ga niet mee want ik mag kind niet bij mij houden. Soms moeten ze het dus een aantal keer vragen of ouders van kinderen uit een andere klas.
Een recente: ik wordt poepziek van ouders die staan te klagen over het wel en wee van school en zelf geen poot uitsteken op school.
Maar dat hoeft niet iets te zeggen, want we weten niet of de populatie op die school vergelijkbaar is met populaties op gewone scholen. Zo kan ik mij voorstellen dat het vooral kinderen van rijkere ouders zijn die op zo'n privé school zitten. Gemiddeld gesproken zijn dat ook de hoger opgeleide / intelligentere ouders en aangezien intelligentie erfelijk is, is het logisch dat kinderen op zo'n school dan hoger scoren op de cito. Waar ik nieuwsgierig naar ben is of kinderen met dezelfde citoscore in groep 8 ook beter scoren op het eindexamen en evt. zelfs met een diploma van een hoger niveau het vo verlaten. Of naar onderzoeken waaruit blijkt dat privé scholen met vergelijkbare leerlingpopulaties betere resultaten halen.
Ik vind het te gek voor woorden dat kinderen benadeeld worden tijdens dingen met school omdat hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen ophoesten. Kinderen kunnen er niks aan doen dat hun ouders niet kunnen betalen Zelf ervaring mee en geloof me het is echt niet leuk ( en dat is zacht uitgedrukt ) Vind het wel een verschil tussen niet willen en niet kunnen trouwens