Ik denk dat hier het koken niet zo zeer het problemen,maar wel het douchen... Ik geloof niet dat we daar veel in kunnen zakken. Met koken gebruik ik vaak de airfryer... en minder het gasfornuis.
Ja verplicht. Daarom de hele wijk in 1x. Gas kan daar dan weg. Begreep dat er leidingen ve4vangen of evt weg gwhaald moeten worden.
Wij zijn er ook mee bezig. Hebben net een nieuwe cv gekocht, binnenkort gaan we die plaatsen. En we krijgen zonnepanelen. Daarna gaan we over naar elektrische koken en krijgen een boiler beneden. Ons huis is sowieso boven niet goed genoeg geïsoleerd voor bijv een warmtepomp. Plus dat het systeem zo ontzettend duur is in verhouding met cv (zelf ingekocht en man plaatst hem samen met een kameraad die installateur is). Hebben alle kosten van cv opgewogen tegen een warmtepomp, maar een warmtepomp kan gewoon nog niet uit voor ons nu. Financieel veel verstandiger om eerst nog een cv te plaatsen. Gaan door de jaren heen het huis verder isoleren en dan uiteindelijk een warmtepomp plaatsen. Over een aantal jaren zullen die systemen ook wat goedkoper gaan worden.
Wij hebben ook een oude hr ketel hangen. En deze zal binnen korte tijd waarschijnlijk wel vervangen moeten worden. Zijn er al mensen die een warmtepomp hebben gekocht. Ben erg benieuwd wat de kosten hiervan zijn. En ik hoorde dat dit best grote apparaten zijn. Nu hebben we een kleine ruimte op zolder waar hij ophangt en precies de wasmachine en droger er nog naast passen... ik ben bang dat het niet zal gaan passen.
Wij hebben net zonnepanelen gekregen die wat meer opleveren dan wij verbruiken. Met het bedrijf gesproken over een warmtepomp. Huis is er geschikt voor (2 jaar oud) maar omdat de ketel ook nog maar 2 jaar oud is geeft het bedrijf aan dat het op dit moment zonde van ons geld is. En hij geeft aan nog een paar jaar te wachten want dan worden ze vermoedelijk een stuk goedkoper.
Wij hebben stadsverwarming en koken elektrisch. Op ons dak 18 zonnepanelen en daardoor een rekening in de min iedere maand Heel fijn!
Dit snap ik dus niet zo goed, als ze van het gas af willen laat dan alle nieuwe huizen bouwen zonder gasaansluiting en met warmtepomp. Over een paar honderd jaar zijn dan alle Nederlandse huishoudens van het aardgas af. Of misschien hadden ze hier al veel eerder mee moeten beginnen Hier te weinig stoppen voor de keuken en ik zie het niet zitten om alles open te breken om een extra groep aan te laten leggen .
Wij hebben ook een extra groep laten aanleggen Door een vriend van ons. Kostte 150 euro inclusief. Keuken zit wel naast de meterkast. Dat scheelt.
Wij gaan binnenkort verbouwen en (volgens mij) gaan we onderstaande doen; - zonneboiler - zonnepanelen - elektrisch koken
Ik vind het ook zo zonde he.. maar ja, voor de bouwer is het gewoon een geldkwestie denk ik en kennelijk kunnen ze er meer aan verdienen met een gasaansluiting dan met een warmtepomp.
Ja daar ben ik eigenlijk ook wel heel benieuwd naar, en zou de gemeente dan een soort van subsidie regeling gaan treffen ofZo?
Ik bedoel als alle nieuwbouwhuizen zonder gasaansluiting gebouwd worden. Oude huizen worden uiteindelijk gesloopt en dan heb je over een paar honderd jaar geen huizen met gasaansluitingen meer. Of in ieder geval een heel stuk minder.
Nee, er was in het nieuws dat er een aanbeveling is om de belasting op gas te verhogen zodat het aantrekkelijker wordt om investeringen te doen om je huis gasloos te maken. Dus het is nog niet zeker, het is nog niet bekend hoeveel procent verhoging het wordt en dus ook niet wat de kosten zijn en per wanneer. En ik wacht wel tot de gemeente wakker wordt en met grote plannen komt zoals een stadsverwarming aansluiting voor de hele stad. Is altijd goedkoper dan een wamtepomp. Vergis je niet, bij een warmtepomp verbruik je zo veel elektriciteit dat je duurder uit bent, ofwel dat je een eigen zonnepark aan moet leggen.
Volgens mij gaat dit ook gebeuren met alle aanvragen na 1 juli. De Nederlandse overheid wil afstappen van het gebruik van aardgas. Daarom vervalt voor netbeheerders per 1 juli 2018 de plicht om nieuwe huizen en gebouwen aan te sluiten op het gasnet. Het gaat daarbij om gewone ‘huisaansluitingen’ met een capaciteit van 40 m³ of kleiner. Wie na 1 juli bij Enexis Netbeheer een gasaansluiting aanvraagt voor zijn nieuwe huis of pand krijgt ‘nee’ te horen, tenzij de gemeente een uitzondering heeft gemaakt.
Wij hebben stadsverwarming en dus geen gas in huis. Dat geldt voor een groot deel van onze woonplaats. Ik vind het op zich ideaal alleen zo jammer dat we er eigenlijk veel te veel voor betalen. Dat is al jaren zo en is ook bekend maar komt geloof ik omdat ze de prijs voor stadsverwarming koppelen aan de gasprijs. Wat helemaal nergens op slaat natuurlijk. En je kunt ook nog eens niet gaan shoppen voor een andere aanbieder maar zit vast aan die ene leverancier in jouw woonplaats
Nee. Het is alleen zo dat per 1 juli 2018 nieuwe huizen gasloos gebouwd moeten worden. Daarnaast gaan ze in deze regeerperiode kijken naar geloof ik 100 bestaande wijken hoe ze die van het gas af kunnen krijgen. Deze opgedane ervaring gaan ze dan via gemeenten uitrollen om te kijken hoe je bestaande huizen van het gas af kunt krijgen. Maar er is op dit moment geen sprake van dat bestaande bouw gedwongen afgekoppeld wordt van het gasnet. Indianenverhalen.