Zwitserland: de kazen, bij voorkeur Gruyère. Raclette (kaas smelten en dat eet je met aardappelen). Schoonouders zitten nu weer op de camping daar. Volgende week komen ze terug met een paar stukken kaas voor ons.
Engeland: fish and chips Italië: eigenlijk al het eten daar. Vooral de verse pasta's en het ijs. De laatste keer dat wij in Italië op vakantie waren zat er een gezin tegenover ons op de camping en die haalden ah pasta en lidl pastasaus uit de caravan. Dan moet ik eigenlijk wel huilen hoor als je dat mee naar italië neemt
Pocket koffie uit Italie Pain brioche en muntsiroop uit Frankrijk Olijfolie en ingemaakte citroenen uit Marokko
Ik was in eind mei in Luxemburg, en daar hebben wij Kachkéis ( gekookte kaas, smeerkaas), Jüdd ( Luxemburgse ham, die moet je nog koken) Mettwurst ( gekruide worst ) wijn en Cremant ( soort wijn ) en Diekirch bier meegenomen. Mijn moeder komt uit Luxemburg en ik ben opgegroeid met dit, als wij daar waren, aten we dit vaak...
Duitsland: op doorreis altijd bij de mcdonalds de mcrib halen Oostenrijk: schnitzel met preiselbeeren Italie: pizza, pasta, wijn, cappuccino, ijs, prosciutto crudo Kroatie: tja toch ook de pizza's
Ik Frankrijk uiteten bij de buffalo grill. Neem de grootste steak die ze hebben! Verheug me er nu al op!!!
Grillteller in Kroatië. Geen idee of t van oorsprong ook uit Kroatië komt, maar vind m er heerlijk. In Tsjechië at ik vroeger altijd gebakken kaas met paneermeel. Geen idee hoe t heet.
Oostenrijk: Zwiebel Rostbraten Normaal kom ik 1 a 2 keer in de zomer in Oostenrijk, maar dit jaar waarschijnlijk helemaal niet door de baby.. zoooo jammer! (Nu heb ik uiteraard daar trek in.. en als je zwanger bent MOET je het dan eigenlijk eten haha)
In duitsland bij de LIDL : Blikken Ratatouille en dan een pak diepvries souvlaki en dat lekker samen op de skottelbraai. Heerlijk .
Nu gaan wij naar Duitsland dit jaar dus je post viel me op...maar blikken ratatouille?? Het klinkt niet erg smakelijk
http://www.prixing.fr/produits/2389207-ratatouille-freshona het zijn deze denk ik - maar ik vergiste me, we gaan de 1e week naar de Vogezen - Frankrijk. En daar halen we het altijd. Hoewel ik het in duitsland volgens mij ook gewoon gezien heb en soms in nederland, tijdens de franse weken
Ik ben gek op Grieks eten. De feta is daar zo lekker, uit de oven, door de salade of gebakken heerlijk. Net als de vis zoals grote garnalen lekker vers van de pers. Waar ik ook zo van kan genieten is het Griekse brood. En dan neem ik pindakaas of kaas uit Nederland mee en die combi is goddelijk. Nu wil ik naar Griekenland op vakantie. Wij gaan saai naar Nederland dit jaar
Vorig jaar naar Italië geweest, het brood was heerlijk, croissant gevuld met een pudding hmmmm het ijs,pizza's bij een verkeerde gegeten en was niks aan. Broodsticks van die gedroogde daar hebben we een grote zak van mee naar huis genomen. Koekjes ook een grote zak maar geen idee welk merk Koffie was ook erg goed, dat hadden we ook mee moeten nemen. Dit jaar naar Oostenrijk, was bang dat er niks bijzonders zou zijn maar ik lees hier heerlijke dingen!!?
Kaiserschmarrn in Oostenrijk Pao de deus en pastel de nata in Portugal Nootjes met salmiak en chocola erom in Denemarken Burrata (kaas) vers uit de kaasfabriek in Italië Saag paneer in India Steak & cheese gatsby in Zuid-Afrika Octopussalade van bij Barba (in Dubrovnik) in Kroatië Macadamia-alles op Hawaii en ook het roze brood (Taro bread) van Punalu'u Bake Shop. en vast nog wel wat dingen van hier of daar maar ik kom er zo snel niet op