Ik denk dat dit het niet is. In mijn herinnering is het donkerder, maar vooral qua bereidingstijd. Dit duurt, volgens de recepten die ik heb gevonden, niet heel lang om te maken. Ik weet dat de dame die de workshop gaf vertelde dat het heel bewerkelijk was omdat het zo lang duurde. Het inkoken ging zo langzaam dat ze er bijna de hele dag mee bezig was.
Ik volg! Ik mis nog steeds Kouzina-fusion. Heb nooit meer zo'n site gevonden. Iemand tips voor kookfilmpjes op Youtube? Ik heb geen Facebook en instagram. Wel Printerest. Maar die vind ik onoverzichtelijk. Kijk daar alleen op voor foto's haha
Ik wilde een nieuw topic openen toen ik deze zag! Ik ben momenteel (kraamzorg) aan het werk in een Marrokaans gezin. De hele week ruikt het daar zo heerlijk naar eten, en na een opmerking heb ik allereerst een heerlijke Marrokkaanse soep geproefd (ik moet eens leren Mn mond te houden want alles word je toegeworpen al was het niet erg want hij was heeeerlijk!) Ook heb ik een zakje met Marrokkaanse kruiden meegekregen welke ze overal zo ongeveer wel bij gebruiken. Ze wist de naam niet, het is geen ras el hanout. Ik weet alleen dat er saffraan in zit, en dat als ik een restje mee neem naar een Marrokaans winkeltje diegene zo zou weten wat het is Hopelijk weet hier iemand wat het kan zijn? En nog belangrijker, zijn er lekkere recepten met deze kruiden? Zij gaf me al een heel gemakkelijk maar ook erg lekker recept. Aardappeltjes, ui, paprika, en andere groente die je lekker vind, en stukken kip in een ovenschaal. Met deze kruiden gemengd samen met zwarte en witte peper, paprika poeder en zout naar smaak. En dit in de oven, op het laatst even onder de grill. Klinkt overheerlijk! Wie nog meer weet, roep maar
Oh, ik heb ook wel een lekker recept te delen! Hij komt van internet, maar ik weet even niet waar ik hem vond. - 400g rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking - 1 flinke broccoli in roosjes snijden en 8 minuten koken - 400g kipfilet in stukjes snijden en in 1el boter gaar bakken - kip uit de pan halen en nog 1el boter smelten in dezelfde pan - 2el bloem erbij en een roux maken, even garen - 250ml kippenbouillon van tablet stukje bij beetje toevoegen - 125ml creme fraiche, 1el mosterd en wat verse peterselie aan de saus toevoegen, even laten pruttelen - kip weer in de saus - broccoli en rijst mengen en in een ovenschaal - kip en saus eroverheen - 25g paneermeel en 40g gerapste kaas mengen en eroverheen - 20 minuten in de oven op 180 graden ofzo
Vanavond carnitas (Mexicaans krokant gebakken pulled pork) gemaakt. Normaal maak ik het recept van eetspiratie.nl, maar nu een ander recept uitgeprobeerd: https://cafedelites.com/pork-carnitas-mexican-slow-cooked-pulled-pork/ Het verschil is vooral dat bij het ene recept bouillon wordt gebruikt en het andere vers sinaasappelsap en coca cola. Maar het maakte uiteindelijk nauwelijks uit qua smaak. Het is wel echt een aanrader. Echt lekker met gebakken ui en paprika, guacamole en verse koriander. Mijn kinderen vinden het allemaal heel lekker (en het komt bijna nooit voor dat ze het zo eens zijn ).
Ik kan je de site van kookmutsjes aanraden en van kookhoekjevanxfaatje. Nog veel andere sites, maar ik kom er nu niet op. Ik ben zelf een marokkaanse dus ik ken veel recepten eigenlijk uit m'n hoofd . De kruiden zijn gewoon gemengde marokkaanse kruiden: gember, paprikapoeder, zwarte peper, kurkuma, en komijn. Ze zijn vaak sterker dan de kruiden die je in Nederland kunt kopen, omdat ze in Marokko pas worden gemalen als je ze koopt (dus verser).
Ik ga ze zeker checken, thnx! Ze komen ook idd uit Marrokko! En het is heerlijk Mijn kraamvrouw heeft de meeste recepten dus ook gewoon in haar hoofd, haha. Maar ik ben niet zo’n wandelend kookboek dus kom niet zo ver
Deze is ook favoriet bij ons: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R560890/risotto-met-tuinerwten-uit-veneto
Het eerste wat mij te binnen schiet is jam of een chutney (beetje saai misschien ): https://www.eefkooktzo.nl/zelf-aalbessenjam-maken-rode-bessenjam/ https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R196292/rodebessenchutney
Ooooh even volgen dit topic! Ben gek op koken en kan zo uren in de keuken staan, als ik die uren ook had tenminste Ik ga straks op mijn gemakje even alle voorbij gekomen recepten doorlezen en eventueel in mijn eigen receptenboekje schrijven! Hierbij mijn simpele recept van wat we vanavond eten, net even anders als de standaard Hollandse Pot. Zoete aardappel hutspot met gehaktballen: Ingrediënten en bereiding gehaktballen: - 400 gram gehakt - 2 eetlepels grove mosterd - 2 eetlepels ketjap manis - 1 theelepel cayennepeper - 2 kleine eieren - 80 gram paneermeel - 3 eetlepels boter - 1 pot vleesfond Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de fond) goed door elkaar en kneed hier 4 gelijke ballen van. Zet een half uurtje in de koelkast om te rusten. Bak de ballen bruin in de boter en laat even sudderen. Voeg de vleesfond toe en zet het vuur laag. Laat 35 minuten met regelmatig omkeren rustig gaar worden. Ingrediënten en bereiding hutspot: - 750 gram zoete aardappel geschild en in stukken - 400 gram witte uien in halve ringen - 400 gram wortels in kleine stukjes - aantal takjes peterselie - peper en zout Spoel de aardappels goed af en snijd in gelijke stukken. Doe deze in de pan en leg daar bovenop de wortel en ui. Kook in ongeveer 15/20 minuten gaar. Stamp de massa goed door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe. Garneer met vers gesneden peterselie. Eet smakelijk!
Lekker, hutspot met zoete aardappel. Zo heb ik hem nog nooit gemaakt, vooral omdat ik mijn kinderen nog steeds niet helemaal warm krijg voor zoete aardappel. Maar deze ga ik zeker een keer proberen! En lijkt me trouwens ook een hele mooi combi met de Librije bal
Oh ik heb dit kookboek ook. Geweldig, ik houd ervan. Ik ben gek op de Indonesische keuken dus heerlijk om nu lekkere recepten te hebben. Alleen eet ik vaak alleen en t is lastig om sommige recepten dan te maken. Heb ook het kookboek van Jamie Oliver, die met de 5 ingrediënten. Lekker en handig voor snelle recepten! Ik houd van koken en bakken, ik word er altijd rustig van. Het ontspant me echt.
Die heb ik ook . Ik heb er alleen nog niet zo heel veel uit gemaakt. Zitten vaak dagen te weinig in een week, om alles te koken wat ik lekker vind
Ik lees mee! Heb sinds 9 maanden een eigen bedrijf wat draait om koken. Kooklessen, kok aan huis, catering workshops en kinderfeestjes op locatie. Ik werk voor een groter bedrijf en voor mijzelf. Vele verschillende thema's. En dus altijd bezig met eten. Ooit hoop ik mijn baan in het onderwijs op te zeggen en dit fulltime te kunnen doen..