Beetje in het verlengde van dat andere topic maar is puur toevallig. Ik heb net een koe gekocht op koopeenkoe.nl. Iemand ervaring mee? Vind het zo’n grappig concept. Ben benieuwd!
Ja wij! Hartstikke lekker vlees en ik eet toch lekkerder als ik weet dat zo’n dier het goed gehad heeft. Zelfs het slachten gaat op een, tja hoe noem je dat, diervriendelijk is het niet natuurlijk als je ‘m dood maakt, maar humaan is misschien het juiste woord. http://www.vleesmagazine.nl/marktberichten/nieuws/2016/01/jan-voordouw-over-slachtproces-soms-krijg-ik-nog-tranen-in-mijn-ogen-10140121?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.169072609.1791838760.1529950517-1976744032.1529950517
Ja, wij hebben dat een tijdje zo gedaan. We deden ongeveer 3 maanden met zo'n voorraad. Lekker vlees, prima porties. Maar nu heeft mijn man een lokale vleesleverancier als klant en ja... dan komt het vlees voortaan daar vandaan.
Toevallig laatst dus ook met mijn man over gehad na het zien van de vreselijke beelden op tv. Was eigenlijk de druppel. Ga er binnenkort eens goed voor zitten en me erin verdiepen!
Ik ken het ook, ook varken en kip. Ons nadeel, we eten veel wild en dus relatief weinig anders vlees. Dus ik zou echt jaren doen met 1 beest Het delen kan dan weer wel, maar dat vind ik dan weer zoveel gedoe. Het concept vind ik prachtig! Vroeger kon dit bij onze slager ook. Deden mn ouders vaak met 1 oom.en tante.
Vandaag bij koop een kip besteld! Ik ben benieuwd, het concept spreekt mij enorm aan en het word koel en vacuüm verpakt geleverd zodat het nog een tijdje goed is in de vriezer. Ik wil ook erg graag een keertje bio rundvlees bij ze bestellen. Eerst maar eens kijken of de kip ons bevalt!
Wij gaan dit doen zodra we verhuist zijn! Willen dit al een hele tijd, maar ivm zwangerschao vond ik dat niet zo handig. Wil mn rundvlees toch wel een beetje rood
Ja dat herinner ik me ook. Maar mijn ooms en tantes hadden zelf koeien en lieten die dan in zo’n slachterij slachten en dan ging mijn moeder helpen ‘vlees inpakken’. Dan moest ik mee naar zo’n ijskoud hok waar het bloed zo het afvoerputje in dreef. Haha, wat een jeugdsentiment.
Je kunt het koe-pakket volgens mij zo aanpassen dat je bijv. meer gehakt neemt en geen biefstuk oid. Edit: Oh nee, je kunt dan de hachee en stooflappen weglaten zie ik nu. Sorry!
Die ik heb gekocht zit tournedos, entrecote, cote de boeuf en kogelbiefstuk bij. Zou toch zonde zijn om dat door te bakken! Over 2 maandjes bestellen, met een beetje geluk komt ie in je kraamweek binnen en kun je mooi je ijzer weer op peil eten .
Dat was eerste de bedoeling, maar gaan een maand later verhuizen. Dus wachten dat eerst even af en dan bestellen Maar gaan het zeker doen!!
Ik heb even gekeken, maar het lijkt mij wel wat. Zal eens overleggen met mijn man. Je zit nergens aan vast toch?
Hier doen we dat met koe en varken. Twee adresjes hier in de buurt zijn 10 kilo paketten en het dier wordt pas geslacht als het hele dier verkocht is. Je proeft echt verschil in het vlees. Maar ik vindt wel dat uitgangspunt moet zijn minder vlees eten. Als iedereen scharrelvlees gaat eten op de ratio dat ze nu vlees eten en de hoeveelheden dan is er grond te kort voor al die beestjes om te scharrelen.
Wij hebben dat ook gedaan maar vond het vervelend dat je niet kon kiezen wat je in je pakket wilde. Bestellen nu bij Schotse hooglanders en dat bevalt echt perfect
Wat een goed initiatief! Ik had er nog nooit van gehoord, maar echt een mooi idee voor mensen die zich het dierenleed aantrekken, maar niet vegetarisch willen worden . Wij wonen helaas niet in Nl anders zou al mn vlees hier vandaan komen.