Albert Heijn heeft lekkere worstjes om in water op te warmen! Gewoon in zo'n groen bakje bij de andere vleesvervangers.
Ik was net bij de appie en wilde die vegetarische tuinkruidenpate voor op brood meenemen, had t al n tijdje niet gekocht maar door dit topic moest ik er weer aan denken En nou hadden ze het dus niet.. Alleen van Garden Gourmet. Toch maar mee genomen ben benieuwd morgen of t lekker is
O ik kom ook weer even binnenvallen. Ik weet niet of ie al is genoemd maar de vegetarische (en veganistische) shoarma van vivera is hier ook favoriet. Ik eet eigenlijk bijna nooit vleesvervangers maar die shoarma heb ik af en toe echt zo'n zin in (zoals nu dus)
Daar heb ik al een paar keer mee in mijn handen gestaan om het vervolgens weer terug te leggen. Maar is dus het proberen wel waard zo te lezen.
Ja wij vonden het erg lekker. Heb het wel gebakken in een klein beetje roomboter, omdat ik de combinatie met noten en de smaak van roomboter lekker vind.
Wij zijn ook flexitariërs. Voordat onze dochter geboren werd aten we thuis eigenlijk nooit meer vlees maar nu af en toe wel wat biologische kip, in de hoop dat ze dan alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. En omdat veel vleesvervangers te zout zijn voor haar. Maar ze eet daar eigenlijk nauwelijks van dus of dat nou zo zinvol is Vis eten we wel met enige regelmaat, letten wel op dat keurmerk. Kaas, eieren en zuivel eten we ook wel, moet zelf erg letten op mijn gewicht (te licht) en ook vanwege mijn dochter moeten we het onszelf niet té moeilijk maken om gezond te blijven eten. Ik houd zelf sowieso niet van 'echt vlees waar je op moet kauwen' dus ik vind bijvoorbeeld vegetarische hamburger veel lekkerder dan gewone. Verder vind ik haversticks heel lekker maar die verkopen ze niet meer in onze supermarkt Ik eet juist graag zoet op brood dus dat is hier geen probleem. Verder eten we 's ochtends altijd kwark met fruit en havermout (dat in de oven heeft gezeten) en' s middags meestal het restje avondeten dus eet sowieso niet veel brood. Qua hartig beleg: amandelpasta, van die groentespreads in van die heel kleine potjes met oranje deksel, hummus, avocado, vegetarische leverworst, cottage cheese, ragout, pindakaas...
Ik val niet onder de doelgroep van dit topic maar wil dit toch erg graag delen en dit leek me wel een geschikt topic. Ik ben op vakantie in zo’n fout hotel met buffet. Overal staat een bordje bij met wat er in/onder de schaal zit. En vandaag hebben wij vegetariër op het menu View attachment 578789 Stiekem zat er gewoon bloemkool gratin onder hoor
Wij zijn een week verder. De kipstuckjes van de vegetarische slager vond ik ook echt vies! De kruidensmeerworst ook geen succes. Verder ben ik gek op hummus, wist ik niet zeker die met avocado is lekker, die met pompoen moet ik nog uitproberen. Deze week één keer vlees gegeten, gisteren bij schoonouders stukjes kip door het eten. En kipstukjes vervangen met Garnalen in een Thais gerecht. Vanavond had ik de Valess kaassnitzel/cordonblue en dat was erg lekker. Voor mijn dochter heb ik nog wel kipfilet en boterhammenworst gekocht voor op brood. Het is verder inderdaad niet moeilijk en het voelt goed! De tip van de allerhande is ook top trouwens!
Ik weet niet of iemand hier al op gereageerd heeft maar er is wel vega knakworst hoor, heb ik echt heel vaak gegeten! Hebben ze iig bij Albert Heijn. En vegakroketten zijn er ook, bij de Aldi hebben ze die maar misschien ook bij Albert Heijn en Jumbo. Geloof me, voor zo goed als alles is een vervanger! https://www.ah.nl/producten/product/wi101187/garden-gourmet-vegetarische-worstjes
Het nadeel van vleesvervangers vind ik altijd dat er zoveel zout en suiker in zit. Meer dan in gewoon vlees. Maar meestal eet ik kaas of fruit als vervanger op brood. Die spread van de aldi/Lidl zijn inderdaad erg lekker. Of zelf noten pasta maken.
Heb vandaag btw rauwe andijviestamppot gegeten. Met gekruide tofu, gebakken ui en geroosterde cashewnoten. Was echt superlekker!
Ik vond die rookworsten geloof ik ook niet lekker. De knakworst wel, gewoon op een broodje met ketchup en mosterd. Maar je vraagt het nu wel aan iemand die al 11 jaar geen echte knakworst meer gegeten heeft
En ook heel leuk, mijn moeder die al 64 jaar vlees eet is vorige week acuut gestopt na die heftige beelden. En tot nu toe gaat het goed. Ze vond alleen ook die kipstuckjes niet te vreten lol, maar ze doet haar best!
Ter inspiratie, mijn veganistische avondeten (ja ik weet dat het bijna half 9 is, maar ik was de koelkast aan het schoonmaken). Rode linzenpasta, broccoli, zongedroogde tomaten, zonnebloempitten, tomaat, veganistische pesto, ongezoete sojayoghurt, edelgistvlokken. Als de pasta gekookt is alle andere ingrediënten erbij gooien en nog even opwarmen en je hebt pasta met romige pestosaus!