Dat vindt ik echt supersneu voor dat meisje. Je moet je kind stapje voor stapje loslaten en groep 8 kamp is echt zo'n activiteit waarbij ze al richting de brugklas gaan en meer op eigen benen mogen en kunnen staan.
Ook al heeft het een oorzaak dan nog moet je je kind niet belasten met iets wat uit jouw verleden komt.
Mee eens. Hoewel ik me kan voorstellen dat loslaten dan moeilijker is, maar het blijft voor een kind wel nodig. De meeste vo scholen hebben aan het begin van het schooljaar brugklaskamp (van wege de groepsvorming). Dat is dan al over een paar maanden. Ik vraag me dan onmiddellijk af of ze dan wel mee mag...
1 keer, met de peuterspeelzaal, was ik het niet eens met het vervoeren. Ze wilden de kinderen gewoon in de auto's meenemen (zonder autostoeltje dus). Ik wat het hier niet mee eens , kreeg ik te horen dat ze dit bij de politie nagevraagd hadden en incidenteel vervoer mocht zonder autostoeltjes. In geval van nood (zoals vallen en naar een dokter moeten) helemaal prima , maar voor mij valt een gepland uitstapje hier niet onder. Nog vreemder vond ik het dat ik van de 15 kinderen de enige ouder was die hier problemen mee had. Uiteindelijk ben ik dus gewoon met mijn kind naar de kinderboerderij gefietst terwijl de rest met de auto ging. Voor de rest zijn hier de schoolreisjes mooi passend bij de leeftijd. Vorig jaar zijn ze naar wild lands geweest (groep 4) maar liepen ze in groepjes met een juf of ouder. Dit jaar gingen ze naar de juliana toren (groep 5) en mochten ze zelfstandig. Ze moesten dan een partner uitkiezen en daarmee gingen ze het park in, ze mochten elkaar ook niet alleen laten.
Ik zit in de oudervereniging van de school van mn kids. Wij zijn een 8koppig team die alle voordelen en nadelen bespreken van elk uitje en feest. Dat vuur springen snap ik dus echt helemaal niks van. Ik snap wel als ouders daarbij zeggen 'no way'. Wij organiseren per bouw(onderbouw, tussenbouw, middenbouw en bovenbouw) de activiteiten. Echt activiteiten voor hun eigen leeftijd. Op feesten dat voor hele school bedoeld is, daar houden we ook rekening met alle kinderen voor zover mogelijk. Zo hebben we grote springkussen voor de oudere kinderen, en voor de kleinere kinderen hebben we een kleinere springkussen.
nee, ze gaan hier met schoolreisje naar de kinderboerderij en activiteiten die ze op school doen zijn koekjes/pizza/pannenkoeken bakken en laatst met mooi weer in de zwembroek en waterfeest op school en koningsspelen spelletjes niks bijzonders of gevaarlijks maar mijn zoontje zou een hele dag efteling ook niet trekken hoor
Mijn dochter is door school zelf al uitgesloten van activiteiten. Laatst had ze een gipsarm. Toen mocht ze niet meedoen met de sportdag (ze is 5, we hebben het over kleuters). Dat ze niet kon zaklopen of skippyballen snapte ik nog wel, maar activiteiten als pittezakjes gooien kan best met 1 arm. En ze hadden haar ook taakjes kunnen geven ofzo. Ik vond dit wel triest, zeker toen ze de volgende schooldag wel een diploma kreeg voor haar inzet. Vanaf groep 3 zijn het echte sportdagen met hardlopen, verspringen etc . Dan mag ze vanwege haar ritmestoornis niet meer meedoen. Laatst was er een sponsorloop, moesten ze rennen. Gelukkig wilde de juf haar wel gewoon laten wandelen (ze kreeg zelfs een maatje uit groep 8) anders had ze die ook niet mee kunnen doen.
Hier had mijn kind niet aan meegedaan, nee. Het idee schoolreisje moet ik sowieso nog niet aan denken
Ik heb mijn vijfjarige laatst bijna uit de bus geplukt voordat ze voor het eerst op schoolreis ging met groep 2. School wilde van tevoren niet vertellen waar ze naar toe gingen. Ik ging er van uit dat wij het als ouders uiteindelijk wel zouden horen als de kids in de bus zaten, vlak voor vertrek. Niet dus! Dat zouden we eind van de middag van de kinderen zelf horen waar ze geweest waren. Ik heb heel boos gezegd dat mijn kind van 5 niet de hele dag weg gaat als ik niet weet waar naar toe, en dat ik haar anders niet mee liet gaan. Uiteindelijk gingen de docenten na lang zeuren overstag en vertelden ze het vlak voor de bus weg reed toch. Ik heb totaal geen problemen met schoolreisjes en mijn kind loslaten, maar ik wil wél weten waar ze van 9 tot 16 uur is op deze leeftijd.
Oh echt joh, op zo'n manier heb ik er echt nog nooit over nagedacht, volgens mij zijn er ook maar weinig mensen die zo denken, dus de Efteling compleet ongeschikt noemen als schoolreis vind ik nogal wat. Hier vinden ze de Efteling geweldig als schoolreis, hier gaan ze er met groep 5 en 6 naartoe. Scholen betalen maar iets van 14 euro, zit bij ons in de vrijwillige bijdrage van zo'n 30 euro per jaar. De groepjes worden ingedeeld in durfals en de kinderen die wat minder durven. Ze doen de attracties per deel van het park dus het lopen valt mee.
Dat vind ik echt zielig en egoistisch van de ouders. Even aannemend dat het meisje zelf wel had willen gaan
Dat willen weten waarheen is voor mij niet alleen op deze leeftijd, maar altijd zolang ze nog kind zijn. Voor veel kleine kinderen zou het ook wel stressvol zijn. Mijn oudste weet geen raad met zichzelf als ze niet waar ze heen gaat. Die moeten we echt voorbereiden op wat komen gaat.
Mijn dochter was de avond ervoor ook zeer gespannen. Huilbuien, boos, buikpijn. Niet weten waar je naar toe gaat, in welk groepje je komt en voor het eerst met een touringcar. Ik hoorde van meerdere klasgenootjes dat ze er buikpijn van hadden. Schoolreisje zou iets leuks moeten zijn om naar uit te kijken. Nu zaten er allemaal gespannen koppies in de bus. De kinderen hoorden pas bij de ingang waar ze waren, na een uur in de bus.
School zei dat ze dit al 20 jaar zo deden en er nog nooit iemand geklaagd had. Maar na mijn protest bij de bus meldden meer ouders zich dat ze het belachelijk vonden en dat hun kind er buikpijn van had. Nu heeft school gezegd dat ze het beleid heroverwogen hebben en het volgend jaar anders aanpakken. Gelukkig maar!
Zo niet leuk. Hier zorgen ze er gewoon voor dat iedereen mee kan doen. Zitten sowieso 2 kinderen op school die gebruik maken van een rolstoel ( sma Ben wel heel benieuwd waar ze dan uiteindelijk naar toe zijn gegaan. Dit scenario zou voor mij ook een no go zijn hoor. En ik laat mijn ouders nog steeds weten als we langer dan een dag (b.v weekendje weg) weg gaan (en ik ben 44 )
Ik ben ooit op een vervolgopleiding op een (verplichte) buitenlandse studiereis geweest. Meerdere pubers die nooit eerder mee mochten en waarbij ouders er bovenop zaten. Gevolg was totaal losgeslagen jongeren... En op de basisschool zat ook een gezin waarbij de kinderen met geen enkele activiteit mee mochten. Niet op.schoolreis en niet op kamp. Zelfs niet op uitwisseling. Wat doe je een kind aan... Hier was trouwens geen sprake van medische redenen.
Wat betreft het vuurspringen. Dit is onderdeel van de vrije school. Ouders kiezen daar heel bewust voor.