Gehaktballen : hoe maak jij ze ?

Discussion in 'De lounge' started by Colour, Jul 7, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Starry

    Starry VIP lid

    Sep 6, 2007
    6,101
    623
    113
    Female
    Rotterdam
    Is de binnenkant dan hard om zo maar te zeggen?
     
    Colour likes this.
  2. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    Oct 16, 2013
    3,068
    2,403
    113
    Female
    Vaak de Librije versie.

    Simpele versie. Gehakt, curry, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout, beetje mosterd, paneermeel.
     
    Colour and Adje like this.
  3. Keessie

    Keessie Actief lid

    Jul 8, 2014
    358
    406
    63
    Female
    Trotse melkvee boerin!
    Achterhoek
    Uren sudderen? Met een halfuur staan hier de gehaktballen gaar en smeuïg op tafel incl jus.
     
    Colour likes this.
  4. LoeForceOne

    LoeForceOne Fanatiek lid

    Jun 28, 2015
    1,374
    910
    113
    Gaar maar sappig! :)
     
    Colour likes this.
  5. NORAH1979

    NORAH1979 Fanatiek lid

    Aug 18, 2017
    1,329
    645
    113
    Female
    Van de AH Basic? Die goedkoopste zeg maar?
    Die vind ik ook het lekkerste. Doe er soms ook nog een scheutje ketjap manis door.
     
    Colour likes this.
  6. Charmed72

    Charmed72 Fanatiek lid

    Mar 8, 2009
    1,360
    282
    83
    Female
    Hier gaat het volgende bij het gehakt:

    Heinz tomatenketchup
    Maggi
    gesnipperd uitje
    paneermeel (normaal paneermeel en een beetje kruidenpaneermeel)
    peper en zout

    Heerlijk!
     
    Colour likes this.
  7. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Een zakje kruiden van verstege (slagersrecept) en een ei. En dat is het. Heel enkel varieer ik eens met andere kruiden of wat andere kruiden erbij maar dan beginnen ze hier te mopperen:roflmao:
     
    Colour likes this.
  8. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    "De andere bal" :)

    20 gram basilicumblaadjes (Kleine stukjes gesnipperd)
    20 gram peterselieblaadjes (Kleine stukjes gesnipperd)
    300 gram ricotta cheese
    100 gram finely grated Parmesan cheese
    900 gram kippengehakt
    3 knoflookstukken geraspt

    Oven verwarmen op 220C

    Bakpapier op ovenschaal besmeuren met 2 eetlepels olijfolie

    Alle ingredienten samenvoegen en mengen met uw handen

    Ballen maken (grootte van een golfbal)

    Op het bakpapier leggen; 2 eetlepels olijfolie over sprenkelen

    25 min id oven

    Maak je het met tomatensaus: ballen nog 10 minuten in de saus laten pruttelen

    Lekker met pasta of rijst
     
    Colour likes this.
  9. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    Jul 25, 2006
    3,379
    515
    113
    vlakbij Rotterdam
    500 gr gehakt
    Gehaktkruiden
    Paneermeel
    1 ei
    Geraspte kaas
    Ui

    Heerlijk altijd
     
    Colour likes this.
  10. goblins

    goblins Fanatiek lid

    Oct 27, 2013
    3,591
    3,222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Geen basic maar de vierkante pot met blauwe deksel. Heerlijk!!
     
    Colour likes this.
  11. Colour

    Colour Bekend lid

    Feb 5, 2013
    644
    173
    43
    Female
    NULL
    NULL
    Wauw !! Wat een reacties en wat een heerlijke variaties .

    Dank jullie wel:thumup: .

    Zoals jullie begrijpen eten vanaf nu de komende 4 weken elke dag een gehaktbal :|:roflmao::p
     

Share This Page