Voeding of 'vergif' voor je lijf. Verkeerde voeding vergroot de kans op bepaalde ziekten, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen ook. Rosao schreef dat voeding niet goed of slecht is, dat is dus niet waar.
Het topic gaat redelijk off-topic, maar wil toch even reageren. @Rosao: Niet ieder 'eten' is toch gewoon 'eten'? Tenminste, ik ervaar -ook al zijn het precies evenveel calorieën- een verschil tussen 2000 calorieën chips met mayo en lekker veel transvetten, en 2000 calorieën opgemaakt uit volkoren brood, roomboter, gerookte zalm, beetje yoghurt-mayo, spinazie, citroenstukjes, fruit, andere groente etc. etc... Het gezondere tweede deel zet ondanks evenveel calorieën ook minder aan, of in ieder geval minder bij mijn buik. Dat wil niet zeggen dat ik op zijn tijd niet gewoon geniet van chips met mayo hoor. Van perfectionisme word ik niet blij, maar helaas van eten-wat-ik-wil ook niet (dan zou ik 200 kilo wegen en nooit stoppen met eten geloof ik ). Gelukkig mijn kids wel nog voorlopig! Hun balans van stoppen met eten als de maag vol is (hoe lekker het eten ook) is uitstekend. Overigens ondanks een BMI-30-oma die nog steeds vindt dat mijn uitstekend-gewicht/super-gezonde zoontje te weinig eet en moet ontbijten met twee pakjes chocolademelk . Ze past niet iedere week op .
Ik ben een super gemene, egoïstische zzp'er-schoondochter die aan huis werkt en klantafspraken plant in schooltijden
Overigens passen ze wel op hoor, alleen niet iedere week en ik was er zuinig mee de eerste anderhalf jaar. Maar dat had andere redenen (autistische, verstandelijk gehandicapte zoon die bijzonder snel overprikkeld is, zelf voor dat spectrum).
Over 'eten is gewoon eten' en 'eten is niet goed of slecht': 1: Eten is niet moreel goed of slecht. Je wordt geen beter of slechter persoon als je bepaalde dingen eet. 2: Wat ik bedoel met eten is gewoon eten is dat elk eten gewoon voeding is. Niets meer of niets minder. We kennen zo veel lading toe aan bepaalde voedingsmiddelen dat we daar door in de war raken. We verdelen eten in groepen: dit is slecht en dat mag ik niet, dat is goed en moet ik eten. Daardoor krijg je situaties waarin mensen zeggen: als ik 1 koekje of chipje neem kan ik niet meer stoppen. Je krijgt dan het verboden vrucht effect. Beetje wat hier omschreven wordt door Trirani: Van perfectionisme word ik niet blij, maar helaas van eten-wat-ik-wil ook niet (dan zou ik 200 kilo wegen en nooit stoppen met eten geloof ik ). Als je eten ontdoet van die lading en het allemaal in 1 categorie (eten) stopt, krijg je een situatie waarin je meer kunt luisteren naar wat je nou nodig hebt en waar je behoefte aan hebt. En ook waarom je er er behoefte aan hebt. Je krijgt ook meer vertrouwen in jezelf en je manier van eten. Kinderen zijn daar idd heel goed in, zo lang we niet met hun manier van eten rommelen. Kinderen zijn heel goed in staat om een koekje te eten en dan halverwege weg te leggen omdat ze er geen zin meer in hebben. Dat doen ze ook omdat ze weten dat dat niet hun laatste koekje ooit is. Door de dieetmentaliteit zeggen mensen heel snel: dit was het, nu eet ik geen snoep en koek etc meer en alleen maar gezonde dingen.
Ja dat klopt maar mijn vriend heeft samen met mij gekozen voor geen suiker en nu vindt hij het niet erg dat zijn moeder het geeft en geeft hij zelf ook ijs aan haar.
Bedankt je hebt gelijk ik moet het ook loslaten maar dat lukt me niet goed. Knap dat jou wel gelukt is
Heb je het er wel eens met haar op een rustige manier over gehad waarom ze dat doet, terwijl jij vraagt om het anders te doen?
In babyvoeding zit ook suiker. Maar wij kochten ook speciaal die zonder suiker (om allerlei redenen. Smaakontwikkeling, gezondheid etc). Als sm vaker niet luistert zou ik daar wel het gesprek over aangaan, om te beginnen met je partner. Het is wel handig als jullie op 1 lijn zitten qua opvoeding. En het resultaat voorleggen aan oma en haar de keuze geven.
Dan moeten jullie met zijn tweeën om tafel. Het is jullie kind, dus dan moet er een aanpak zijn waar jullie beide akkoord mee zijn. Doe dit ook op een rustig moment, als dochter slaapt. Jouw wil is geen wet, zijn wil is dat ook niet.