Ik ben op zoek naar wat (gezonde) soeprecepten. Dus ik ben erg benieuwd naar jullie favoriete recepten .
Als ik groente soep maak, koop ik meestal een vers soep pakket van Albert Heijn. Je moet dan de groente zelf snijden. Tomaten soep is ook erg lekker. Of straks later in het jaar erwtensoep. Verder maak ik niet veel soep. Ik lees mee voor inspiratie.
Dit is een van mijn favoriete soepen: Thaise zoete aardappel soep met korianderpesto. Heerlijk om zelf ook de currypasta te maken, maar daar kan je natuurlijk mee smokkelen en uit een potje doen: http://everydaygourmet.tv/recipes/thai-sweet-potato-soup-with-coriander-pesto/ Deze is wat minder gezond door de mascarpone, maar ook erg lekker https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R312334/italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone Doperwtensoep met verse munt en creme fraiche: uitje fruiten, dan doperwten en bouillon toevoegen en doperwten gaar koken. Daarna goed pureren met staafmixer met wat verse munt erbij en een schep crème fraîche. Evt door een zeef gieten. Ik heb geen hoeveelheden voor je want ik doe dit altijd op gevoel.
Kreeg toevallig week of 2 geleden recept voor courgette/broccoli soep. Wij hebben teveel courgettes in de tuin dus heb er een paar naar haar gebracht. Ze zei dat ze nog een lekker recept had. Toevallig vanavond alles in huis gehaald ervoor. Ga hem morgen maken. Doe er gebakken spekjes door en eten er ciabattas bij met eigen gemaakte kruidenboter en eigen gemaakte kruidenroomkaas.
Niet super gezond, wel heerlijk! Ingrediënten. 125 g blauwgeaderde kaas (bv. bresse bleu of roquefort) 2 bosjes waterkers 2 preien 2 stengels witte selder 2 uien 2 sjalotten 1 blokje groentebouillon 0.5 onbehandelde citroen (bio) 2 eetl. olijfolie melk (faculatief) 1 koffiel. paprikapoeder 1 koffiel. tijm (gedroogd) 1 mespunt nootmuskaat peterselie (vers) (enkele takjes) peper en zout Voorbereiding - Snipper de uien en de sjalotten fijn. - Rasp de schil van 0,5 citroen. - Knip een kopje vol waterkersblaadjes voor de afwerking. Snij de rest grof (ook de stengels). - Hak de peterselie fijn. - Verkruimel de blauwe kaas. - Snij de 2 stengels witte selder in reepjes en de 2 preien (samen met een beetje groen) in ringen. Bereiding 25 min. 1. Stoof de fijngesnipperde uien en de sjalotten al roerend gedurende 1 min. in 2 eetl. olijfolie. 2. Voeg de preiringen toe samen met de reepjes witte selder, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. tijm, 1 blokje groentebouillon en 8 dl water. Dek af en breng aan de kook. Laat afgedekt 10 min.doorkoken op een zacht vuurtje. Laat de grofgesneden waterkers enkel de laatste minuut meekoken. 3. Neem de kookpot van het vuur, voeg de helft van de brokjes blauwe kaas toe en mix de soep heel fijn. 4. Breng op smaak met 1 mespunt nootmuskaat, peper en zout en leng eventueel aan met wat melk. 5. Giet de soep in kommetjes en bestrooi ze met de resterende brokjes blauwe kaas, de fijngehakte peterselie, de waterkersblaadjes en de geraspte citroenschil. Serveer met kleine soepbroodjes.
Pompoensoep! Hak de pompoen in stukken (schillen niet nodig) Snijd wat aardappelen in stukken (schillen wel nodig) Eventueel paprika en/of ui Bouillonblokje Eventueel crème freche of rijstmelk oid Water erbij tot het nét onder staat. Laten koken tot de pompoen zacht is. Staafmixeren. Klaar!
Hier is aardappelprei-soep (recept van AH) één van de favorieten; 750 g kruimige aardappelen 4 preien 4 el olijfolie 3 vleesbouillontabletten 1½ kg kraanwater 150 g bacon 200 ml crème fraîche 25 g verse bieslook Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in ringen. Verhit de helft olie in een soeppan en bak de aardappel en de prei 5 min. op laag vuur. Schenk er het water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de plakjes bacon in 3 min. bruin en krokant. Leg ze op een stuk keukenpapier. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook in stukjes. Verdeel de soep over de borden, verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook.
Herkenbaar Bij andere gerechten schil ik 'm wel maar bij soep ga je toch mixen, dan maakt het echt niet uit. En aangezien ik pompoensoep het allerlekkerste vind van wat je met pompoen kan doen, schil ik' m nu praktisch nooit meer.
ik maak veel tomatensoep, heerlijk Ingredienten: 2 wortels 3 uien 3 preien veeeel tomaten 2 teentjes knoflook gehaktballetjes, vermicelli, schenkel bouillonblokjes Wortels, uien, preien, knoflook snijden. Alles met boter aanfruiten in een grote soeppan. Dan ondertussen telkens wat tomaten in water in de magnetron totdat het velletje goed loslaat, de tomaten door een zeef halen (ik houd niet van pitjes en tomatenvelletjes in de soep). Dit telkens herhalen totdat je heel veel tomatensap hebt, dit bij de groente doen. Evt. nog extra tomatenblokjes halen in blik (ook zeven) erbij doen voor een intensere smaak. Geldt ook voor bouillon naar smaak bijvoegen met water (500ml - 1 bouillonblokje). Dan alles pureren met een staafmixer. Daarna de schenkel erin, lang laten trekken. Daarna de gehaktballetjes (na een paar uur). En daarna de vermicelli. Schenkel eruit, en je soep is klaar.
En mosterd soep https://smaakmenutie.nl/mosterdsoep/ Chinese tomatensoep lekkerder dan de Chinees https://www.eefkooktzo.nl/chinese-tomatensoep/ Knolselderij soep https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R861216/knolselderijsoep-met-spek Sla met komkommer soep, klinkt raar maar wel lekker https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R393248/slasoep-met-komkommer Mijn zoon heeft 4 jaar geleden zijn kaak gebroken gehad en moest toen 3 maanden vloeibaar eten. Ik heb toen een hele lijst met verschillende soepen aangemaakt Eigenlijk kun je overal makkelijk soep van maken: uitje fruitten, knoflook erbij. Water met en bouillon blokje en gooi er maar wat groentes in, ( ik heb de vreemste combinaties al gemaakt wortel-paprika , pompoen-courgette, broccolie-venkel en het smaakte allemaal ) even 20 min op laten staan en pureren. Je kan dan als je lekker vind ( maar niet gezond ) wat room of roomkaas toevoegen .
Nee ik maak ook heel vaak pompoen soep, baal nu dat ik hem altijd geschild heb is echt een rotwerkje. Weer wat geleerd
Meer een soepje voor in de winter maar je hele huis gaat er héérlijk van geuren! Geroosterde pompoensoep https://www.brendakookt.nl/2015/01/02/geroosterde-pompoensoep/
Wauw tof al zoveel lekkere opties! Ik kan even vooruit. Iemand toevallig ook nog een goed en makkelijk recept voor harira?