Normaal maak ik het dus met tortellini Tortellini met mozzarellasaus Wat heb je nodig? (voor ongeveer 2 personen) -250 gram tortellini -500 gram spinazie -10 zongedroogde tomaatjes -3 tenen knoflook -200 ml slagroom -1 bol mozzarella -Verse basilicum -Parmezaan of pecorino -Zout Bereiding 1. Zet een pan water op het vuur. Als het water kookt kun je de tortellini toevoegen. Laat de tortellini gaar worden. 2. Snij de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes in stukken/reepjes. 3. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de olie van de tomaatjes in. Doe hier de tomaatjes zelf ook bij. Pers de knoflook in een knoflookpers fijn en doe dit er ook bij (je kunt de knoflook ook in kleine stukjes snijden). Laat dit ongeveer een minuutje bakken. 4. Doe de spinazie erbij. Als het niet in 1 keer lukt, kun je het in gedeeltes doen. Als het eerste gedeelte is geslonken doe je de volgende erbij. 5. Als alle spinazie is gesloken, mag de slagroom erbij. Dit laat je even mee verwarmen. 6. Als je ziet dat de slagroom een beetje gaat borrelen, kun je de mozzarella toevoegen. 7. Als alle kaas is gesmolten kun je de gekookte tortellini toevoegen. Laat dit nog even doorwarmen totdat de saus wat dikker is. Voeg naar smaak wat zout toe. 8. Op bord kun je naar smaak verse basilicum en parmezaan/pecorino toevoegen.
Miso-tonkotsu ramen met kara-age. Schoonzusje en haar vriend kwamen op bezoek en wilde graag ramen eten.
Gisteren vrienden op bezoek gehad, dus friet (en idioot veel snacks) opgehaald. Vandaag is nog even afwachten. Ik heb zin in sushi, zelfgemaakt, maar eigenlijk geen zin om het ook daadwerkelijk te maken. Ik vermoed dat het uitdraait op zelfgemaakte pizza of iets anders wat vrij snel klaar is. Broodje shoarma ofzo.