Ik ben er inderdaad stiekem wel.blij mee. Maar ik ga voor stabiliteit bij mn kind dus als dat twee keer slapen is dan vind ik t goed
Slapen is hier heilig, hier gaat ze tussen 18:00 en 19:00 de nacht in, afhankelijk van de duur en het moment van haar middagslaap en ze wordt veelal niet eerder wakker dan 08:30. Heeft dan dorst, drinkt even wat en tukt nog een uurtje ofzo. Dan volledig wakker en vrolijk springend in dr bed en dan begint de dag. Meestal tegen 14:00 versleten, tuk van 2-3 uur, soms 4 uur (dan wordt t dus later naar bed) nog twee uurtjes spelen en eten en naar bed voor de nacht. Ze slaapt veel, maar is met zo verschrikkelijk veel bezig zowel qua spraak als motoriek dat ik t niet vreemd vind en het is ook duidelijk te merken als ze met nieuwe dingen aan de gang is, dan vraagt ze om meer slaap. Mijn vader heeft een herseninfarct gehad met veel restschade, in de periode dat ze aan het revalideren waren (taal weer machtig worden, heeft o.a. zware afasie) werd er ook gezegd dat het aanmaken van neuroonbruggen om processen te kunnen afhandelen in de hersenen heel veel energie vergt omdat de hersenen nog niet effectief werken. Alhoewel een baby/klein kind een flexibeler brein heeft dan een senior die dingen opnieuw moet leren ben ik er stellig van overtuigd dat de hoeveelheid slaap en ontwikkelingen in dat koppie met elkaar samenhangen. Zolang ze alert is op de dag, goed eet en drinkt mag ze van mij slapen wanneer ze moe is.
Ik kan alleen maar zeggen geniet ervan! Hier alleen maar kindjes die altijd moeilijk in slaap vielen en al snel geen middagslaap meer deden. Of ze deden het wel, en dan s avonds pas om 22:00 slapen. Nu mijn laatste baby 11 weken jong, slaapt nog minder dan die van jou. Maar is ook tevreden. Je kan ze niet wakker gaan houden, of in slaap dwingen toch!
Heel herkenbaar, iedereen vindt je maar flauw dat je ze niet in de wagen laat slapen en zegt ook nog dat dit door onszelf komt. Nou echt niet hè, je wilt m’n baby niet zien of horen dan.
Ik denk dat hij het echt nodig heeft, en dus zelf wel aangeeft wanneer hij minder kan. Mijn jongste slaapt bijna niet. Dat is weer het andere uiterste. Ze zat met 8 maanden al op een slaapje (van 11 tot 13.30/14 uur ongeveer). Het namiddagdutje ging echt niet meer, of ze sliep dan een half uurtje. Ze ging/gaat ook vrij laat de nacht in, rond 21.30 uur vaak pas. Dat is haar ritme en ik heb me erbij neergelegd. Ze is als ze wakker is ook continu in beweging en vrolijk, dus ze zal weinig slaap nodig hebben.
Mja ik vind t niet nodig en fijn dat ze t wel doen met hun kinderen maar die van ons blijft liever 14 uur achtereen wakker met alle herrie erbij als gevolg, als dat ze buiten riskeert iets te missen. Buiten is prachtig en feest. De enige methode om haar in slaap te krijgen is wanneer ze helemaal afgedraaid is (met de nodige drift en nijdige buien) en dan met dr gezicht in de volle zon gaan lopen om zo te dwingen dat ze dr ogen dicht doet. Sorry, dan kan dat uitje me gestolen worden je denkt toch niet dat ik t dan nog naar mn zin heb he? Dan gaan ze maar lekker zonder mij en die kleine.
@Ysabella Jouw schema lijkt best veel op die van ons toen ons zoontje 9 maanden was. Alleen sliep hij door tot ongeveer 7.30 uur waardoor hij 2 slaapjes had. Hij ging ook rond 10.00 uur weer zijn bed in en in de middag weer. Opgeteld in uren zaten ze ongeveer op hetzelfde. En gisteren was meneer zo moe van alle activiteiten in het weekend dat hij weer 2 slaapjes nodig had. Als je zoontje tevreden is, goed groeit en zich normaal ontwikkelt je geen zorgen maken. Hij heeft vanzelf minder slaap nodig. Bij de een is dat sneller dan bij de ander. Vermoed dat cb vooral in zit over dat het 3 slaapjes zijn ipv de gebruikelijke 2 op die leeftijd. Lekker laten gaan. Slaap is ook ontwikkeling.
Gisteren had ik een 9 maanden consult gehad bij CB. Ze vroeg me "ben je tevreden over haar slapen?" Ik zei: "Ja". En dat was het dan hahaha. We hebben het helemaal niet gehad over hoeveel slaapjes enzo. Mijn ervaring met CB is dat ze vooral de groei in de gaten houden en ze maken contact met mijn dochter. Dan zie ze het al snel: ziet er goed uit. En verder zijn ze heel open voor vragen. Ik herken dat 'strenge' dus helemaal niet. Ik denk dus dat je er nog veel meer vanuit mag gaan dat je het goed doet. Tenzij het niet goed gaat met je kind...