Wij geven onze zoon ook heel saai een stapel boterhammen en een appel mee. En een beker ranja. En hoeveel ik ook van knutselen hou, ik knutsel niet met eten. Hij heeft geen problemen met gewone boterhammen dus ik ga hem niet aanwennen dat brood in de vorm van gezichtjes komt en dat komkommers ogen hebben. Wat zijn vader en ik wel doen, is zijn broodtrommel versieren. Het is er zo eentje waar je zelf een plaatje onder het deksel kan doen. Eens in de paar weken maakt mijn man dan een tekening van een beest ofzo en ik schilder de kleuren en kalligrafeer zijn naam. Dat lijkt wel in de smaak te vallen
Alles is in te vriezen , maar dat is kwestie van smaak. Ik vind ingevroren en ontdooide bereide meelproducten (of het nou brood, pizza, pannekoek oid is) niet te pruimen. Verse smaak is er volledig eraf en ik vind het vooral rubberachtig. Vooral als ik iets moet eten dat ooit is bereid, dan ingevroren, ontdooid, besmeerd, een nacht in de koelkast heeft gelegen en DAN pas in mijn tas. Geldt ook voor boterhammen die een avond van te voren zijn gesmeerd. Hier zou iedereen in huis dan maar de hele dag niks eten.
Mijn tip, ga geen bloemkool invriezen , die waren hier vorig jaar in de aanbieding en ik dacht mijn slag te slaan. Hele dag druk met die dingen schoonmaken en blancheren en in te vriezen (want volgens schoonmoeder, moeder en een buurvrouw kon dit prima). Nou niet te vreten
Ik vind het ook niet te eten. Brood moet hier wel in de vriezer want anders kan ik elke keer een half brood weggooien dus ik heb het leren eten. Maar je proeft inderdaad zo het verschil. Cake en pannenkoeken in de vriezer.. brr. Ik maak ze vers of niet. Wat dan eigenlijk neerkomt op niet
Hier zijn er niet zoveel regels mbt eten op school. Op vrijdag is het fruitdag en ze willen geen snoepjes oid in de lunchbox. Bij mij krijgen ze als tussendoortje dunne aanmaaklimonade mee en minimaal 3 keer fruit of groente. De oudste eet dan vaak elke dag fruit, nummer 2 heeft dan 2 keer in de week een evergreen/liga/sultana. Als lunch hebben ze 2 of 3 volkoren broodjes met beleg + water of melk. Met pastasalade ofzo doe ik ze echt geen plezier, dus lekker ouderwets brood
Hier een heel simpele trommel met besmeerde boterham En tienuurtje: banaan, blauwe bessen en appel met kaneel
Ik krijg al te horen op kdv dat mijn dochter de leukste trommel heeft voor ontbijt daar, haha. Nou is die trommel natuurlijk niet zo gevuld. Maar ze eet ook veel beter met zulke trommels, dus dat wel fijn. Over een half jaar gaat ze naar school, dan mag ik helemaal los
Hier geen culinaire dingen maar wel afwisseling. Twee dagen standaard overblijven. Mijn dochter wil meestal liever brood mee ( twee sneeen) maar krijgt ook weleens een omelet, gekookt ei, restje salade. Verde zitten er twee extra vakken in dr trommel die altijd gevult worden met zoal, bakje joghurt, gekookt, eitje , nootjes, blokjes Kokos, fruit, groente, gedroogd fruit, blokje kaas en heel af en toe een snoepje.
Hier overigens wel een gruitschool. 10 uurtje mag alleen maar water zijn met groente of fruit. Koeken enzo dat zijn verboden en daar zijn ze heel streng in. Mocht er een kindje een keer het fruit vergeten zijn dan wordt er door de andere kinderen gedeeld.
Wat doe jij er in als ik vragen mag? Mijn kinderen waren gisteren dol enthousiast toen ik een monkeyplatter voor ze had gemaakt. Ze ontbijten 1x per week op het kdv.. maar wil graag afwisselen.
Ziet er leuk uit, mijn dochter zou het 10 uurtje veel te veel vinden, ze moeten op school opeten en drinken wat ze meenemen. Mijn dochter eet goed maar wel langzaam dus dan houdt ze simpelweg geen tijd meer over om te spelen. Ze heeft vaak al moeite om een beker drinken weg te krijgen in de 10 minuten die ze om 10 uur hebben. Ik probeer het dus zo aan te passen dat ze en wat binnen krijgt en nog even lekker kan bewegen.
Mag ik wellicht ook een pb? Ik wil ook wel volgen voor inspiratie (volg ook de leukste lunch maar vind ik altijd te veel info )
Niet eens heel veel boeiends. Boterham met kaas wil ze vaak, maar die steek ik uit met een bloemenvormpje. Plakje leverworst erbij, wat fruit. Of ontbijtkoek met een hartjesvorm uitgestoken. Doe ik ook weleens met mini eierkoek. Ik bak of kook nog weleens een eitje. Dus zo heeft ze toch die 2x per week telkens wat anders. En vanochtend had ik een paar simpele oogjes, die je bv ook weleens mer kleien gebruikt, in de eierkoek gedaan, kind helemaal blij. En kost amper tijd.
Volgens mij heb je het wel eens gezegd, maar kan het even niet meer terug vinden. Maar van welk merk zijn de bakjes? Hier geen lunch nodig, maar die voor het 10-uurtje ziet er wel handig uit! Ik blijf nu vaak steken bij 1 soort fruit omdat meerdere soorten fruit in 1 bakje vaak een vieze boel wordt. Ben trouwens ook wel benieuwd naar het insta account, we hebben een nieuwe keuken en heb zin om weer eens lekker aan de slag te gaan, voor zowel mezelf als de kinderen.