Hazelnoot schuimgebak

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Karen83, 23 aug 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Karen83

    Karen83 Actief lid

    31 jul 2018
    102
    30
    28
    Vrouw
    Hi ik heb zo'n trek in hazelnoot schuimgebak maar de bakker dacht dat ik het niet mocht omdat er ei in zit en eiwit. Ze wist niet of de gebakjes verhit waren of alleen rauw ei opgeklopt voor het schuim.
    Weten jullie het?
     
  2. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Bij schuimgebak heb je gewone meringue, dus dat is gewoon gebakken.
     
    Karen83 en nizzie86 vinden dit leuk.
  3. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.558
    530
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    de bakkers mogen geen rauwe eiwit gebruiken. dus dit mag je gewoon eten (heeft banketbakker in huis :) )
     
    Karen83 vindt dit leuk.
  4. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Mag je gewoon eten hoor.
    Krijg er spontaan zin in. :D
     
    Karen83 vindt dit leuk.
  5. MMW

    MMW Fanatiek lid

    29 dec 2013
    1.236
    447
    83
    Oooooh, lekker!!
     
    Karen83 vindt dit leuk.
  6. Wij2018

    Wij2018 Actief lid

    21 jul 2018
    465
    156
    43
    Vrouw
    Da's ook geen goede bakker dan ;), die niet weet hoe zijn product wordt gemaakt.

    Geniet er lekker van :)
     
    Karen83, nizzie86 en Fuddey vinden dit leuk.
  7. Karen83

    Karen83 Actief lid

    31 jul 2018
    102
    30
    28
    Vrouw
    Ja echt hè. Bekende bakkerij maar stonden 2 jonge meiden..
     
  8. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Nee niet doen, je baby krijgt er groene oortjes van!!

    ;)
     
    spruitje80, chrystel73, Wij2018 en 3 anderen vinden dit leuk.
  9. Karen83

    Karen83 Actief lid

    31 jul 2018
    102
    30
    28
    Vrouw
    Flauw :|
     
  10. Bezige bij

    Bezige bij Fanatiek lid

    6 mrt 2016
    1.955
    1.716
    113
    Vrouw
    Ik heb het van de week nog gegeten:rolleyes:
     
  11. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.971
    33.649
    113
    Ik ga niks zeggen anders krijg ik hier weer op m’n kop van sommigen...
    Alleen dit: :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  12. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.971
    33.649
    113
    Ik ook! Heerlijk. En misschien doe ik es gek en haal ik het morgen weer ;)
     
    Bezige bij vindt dit leuk.
  13. Desse

    Desse Bekend lid

    11 okt 2017
    842
    920
    93
    Haha bekende craving dit ;) Ook gewoon gegeten dus :)
     
    Karen83 vindt dit leuk.
  14. Karen83

    Karen83 Actief lid

    31 jul 2018
    102
    30
    28
    Vrouw
    Gek dat de bakker o.a. dit gebak :oops::eek: gewoon neme dus!
     
  15. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Ja mag maar waarom zou je? Ik vind die dingen zooooooo vies. Zou een lekkere machtige choco mousse punt nemen! :roflmao:
     
    Wollig en Karen83 vinden dit leuk.
  16. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Of vanillevla met banaan en een berg hagelslag
     
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Of rijstevlaai met mokka slagroom :|
    Ik ben niet zwanger nee
     
  18. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.971
    33.649
    113
    Of een Bossche Bol :D
     
  19. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.971
    33.649
    113
    Ook een goeie!
    Maak je die slagroom zelf?
     
  20. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Jep:
    • 50 ml espresso
    • 25 gram suiker
    • 250 gram boter
    • 60 gram poedersuiker
    • 300 gram banketbakkersroom
    Hier kan je een hele taart mee vullen of een mokkaschnitt mee maken.

    OF als je makkelijk wilt doen:
    1 beker slagroom + 2 lepels hazelnootpasta + 1 el mokka extract (80 gr espresso, 20 gr bruine basterdsuiker en + 10 gr espresso poeder, dit kun je afgesloten een paar dagen bewaren)
    En dan het geheel stijf kloppen!
     

Deel Deze Pagina