Die witlof wil ik al zo lang een x maken, doe jij ook ham en kaas om die witlof heen voor je het in de bladerdeeg doet??
Lievelingskostje van middelste dochter: rijst met tonijn en gebakken paprika en ui en een groene salade
We eten bij mijn moeder, Ik eet een maaltijdsalade en mijn dochter zelf gemaakte frietjes met een kip frikandel.
Wraps met falafel, hummus, sla, komkommer, tomaat, avocado en ui. En ik denk dat ik er rode linzensoep bij maak.
Ik gebruik kleine witlof. 2 per persoon. Ik kook de witlofjes eerst zonder kontje en hart. Ondertussen ontdooi ik de plakjes bladerdeeg en verwarm ik de oven voor op 200/210 graden. Ik heb grote plakken achterham, geraspte kaas, pesto, zo gedroogde tomaat, rucola, peper en zout gebruikt. Als de witlof gekookt en zeer goed uitgelekt is dan bestrooien met peper en zout. Inwikkelen in een plak ham en apart leggen. Dan de plakken bladerdeeg een beetje uitvouwen. Wat langer en breder rekken zeg maar. Besmeer deze met wat pesto en leg er wat rucola op. Daarbovenop de witlof in ham en leg er wat in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes bij. Vouw de bladerdeeg eromheen en leg in een ovenschaal. Top af met (flink wat) geraspte kaas en zet het in de oven tot de bladerdeeg gaar en bruin is. Meestal is dit zo’n 30 minuten. Bon Apetit!
Tagliatelle met broccoli en champignonsaus. En omdat we nog heel veel paprika's hebben, maak ik er gegrilde paprikasoep bij.