@Lisa2 Het is een heel makkelijk recept. Voor 2 personen maak je een bouillon van 600 ml water en een bospaddestoelenbouillonblokje. Je snijdt een bakje champignons (of andere paddestoelen naar keuze) in plakjes. Je doet een scheutje olijfolie in een hapjespan en bakt 200 gram risottorijst even aan. Champignons erbij en dan scheutje voor scheutje de bouillon totdat al het vocht is opgenomen. Wel de hele tijd blijven roeren. Dan serveren met plakjes port salut.
Wij eten het in een ovenschotel met aardappel en gehakt, room er doorheen, laag kaas erop en op het einde van de oventijd de kaas even grillen,dan krijg je een lekker korstje.
Prei à la creme: prei aanbakken en dan boursin en wat kookroom toevoegen. Pruttelen tot het gaar is. Preistamppot: prei gaar bakken en dan door aardappelpuree roeren evt. met wat boursin. Lekker met kibbeling. Boerenomelet maken met lekker veel prei Gesmoorde prei: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R306808/gesmoorde-prei https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R785954/preikoekjes
Hier staat de köfte lekker te pruttelen, geserveerd met rijst en een komkommersalade. Even wachten tot de oudste terug is van de hond uit laten en dan kunnen we aan tafel.