Kraamvisite weg sturen ipv zelf afzonderen

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door NdNk, 12 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Klinkt een beetje hard misschien.
    Maar ervaring bij de 2e kraamtijd was feest voor mijn dochter (1e kindje); druk met haar spelen, groot cadeau had ze gekregen en ik trok het eigenlijk allemaal niet. Kraamverzorgende zag dit en heeft me uit de situatie gehaald.
    Echter denk ik nu, ik wil me niet steeds afzonderen in mijn eigen huis en dus de andere kinderen maar bij de visite laten.
    Voor nu denk ik, als het te druk is voor mij, dan is het tijd voor de visite om naar huis te gaan...
    Wat vinden jullie hier van?
     
    MLady vindt dit leuk.
  2. AvdY

    AvdY Niet meer actief

    Mee eens. Jij bent herstellende. Maar misschien is het een idee om het bezoek uit te stellen totdat je wel weer iets meer puf hebt en er plezier in hebt?
     
    Lieke1989 vindt dit leuk.
  3. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Mee eens hoor. Maar opa's en oma's zijn wat lastiger uit te stellen in die zin.
    Maar het was echt verschrikkelijk druk. Misschien dat ik dat zelf nog van te voren ook aan ga geven. Of ik vraag mijn man om dat te doen.
    Het is ons 3e kindje dus wil ook.gewoon tijd met andere kids doorbrengen en niet steeds maar op de slaapkamer zitten omdat het te druk is..
     
  4. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Wij zitten midden in de kraamperiode. Sowieso hebben we een maximaal aantal bezoekjes per week. En bel gerust iemand af als je niet even niet redt. Lieve mensen begrijpen dat :)
    En als er visite is, ga ik gewoon zitten gapen. En als dat niet werkt, dan zeg ik gewoon dat we zo even gaan rusten en dat het allemaal druk genoeg is voor de oudste.
    En bij opa’s en oma’s: die zet ik gewoon aan het werk:roflmao: ik vraag of ze boodschappen meenemen, even met de oudste naar de speeltuin willen etc.

    Leuk is het niet, maar je moet echt even voor jezelf en je gezin opkomen in deze periode!
     
    Roanna vindt dit leuk.
  5. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Verschilde hier per bezoeker; bij naaste familie en goede vrienden zei ik gewoon dat het me even te druk/vermoeiend was en dat ik ging rusten, ik vond het helemaal niet erg als zij dan nog even bleven (en familie ruimde dan bv nog even extra op). Maar er zijn ook bezoekers geweest die ik liever uit huis had, dus dat gaf ik dan aan - of ik excuseerde mezelf en mijn man werkte ze de deur uit ;) Wij hadden vooral 's avonds bezoek als de kraamverzorgster al weg was, en gaven ook van te voren al een eindtijd aan - maar niet iedereen houdt zich daaraan natuurlijk ;)
     
  6. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Bezoek hebben we bij eerdere kraamperiodes al behoorlijk afgebakend...max een uur en 2 maal op een dag of zelfs maar max 1x een visite.
    Dit is allemaal prima helder en duidelijk.
    Het gaat mij op het moment dat visite er is en het dan druk word....nu was het alleen met mn dochter spelen en gek doen en lawaai, maar straks heb ik.2 kinderen...en een baby. Ik zie er werkelijk een beetje tegen op. Tegen de drukte en het hysterisch maken van de oudsten dmv cadeautjes of activiteiten e.d.
    Ik ga het denk ik ook even met de kraamverzorgende bespreken.
     
  7. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Kun je dat niet ook met het bezoek bespreken wat je de eerste tijd verwacht? Ik ga er dan even van uit dat dat naaste familie en beste vrienden is.

    Je zou dan kunnen zeggen dat je geen cadeautjes voor de oudere kinderen wilt en dat je hoopt op een rustige kraamtijd, vooral met oog op de andere kinderen. Wij hadden zelfs niet eens dagelijks bezoek! En in de eerste week alleen onze ouders, broers/zussen en twee koppels van onze vrienden. De rest wacht maar even!
     
  8. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Ja ik ga het ook even aan mijn man voorleggen en met (schoon)ouders.

    Wij ook geen dagelijks bezoek. Bij de 1e wel
    Maar bij de 2e nam dat al af en nu bij de 3e verwacht ik alleen opa's en oma's en schoonzus en broers/zussen. En overgrootouders, maar ook deze zullen even moeten wachten :oops: tot ik er aan toe ben.
    De rest hoeft wat mij betreft helemaal niet.
    Verder zijn we al heel strict in het niet vasthouden enzo. Dat weten ze al van de vorige twee :| Scheelt weer :D
     
  9. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Wij hebben ook net een derde gekregen en hebben ook rustig aangedaan met bezoek. Ik vond het voor mijn oudste twee juist wel gezellig als er visite was, omdat zo’n periode verder natuurlijk toch wel een beetje saai is. Op zich is dat niet heel veel anders voor je oudste kinderen dan dat je normaal visite zou hebben toch? Dus ik vond visite van een a 1 1/2 uur voor mijn kinderen juist wel leuk, ik ging dan zelf vaak halverwege inderdaad boven rusten of voeden.
     
    NdNk en Roanna vinden dit leuk.
  10. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.627
    3.753
    113
    Vind het eigenlijk een beetje sneu klinken voor je kids dat opa en oma dus niet 'te leuk' mogen doen want dan worden ze druk... Maar ja, als jij daar tegenop ziet en je wil je zelf niet een half uurtje afzonderen, dan moet je ze niet laten komen lijkt me. Bij ons is namelijk het een onlosmakelijk verbonden met het ander... Als opa/oma/oom/tante/neef/nicht komt, dan worden ze enthousiast en druk. Daar zijn het kinderen voor.
     
  11. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik vind elke dag visite wel veel hoor.. jeetje en al helemaal dan.

    Hier was 2 keer per week max kraamvisite. 2 avonden als man er ook was. Na 1.5 uur gaven wij aan dat we moe waren en gingen ze weer (op 1 destijds vriendin na)

    Mn schoonmoeder kwam wel overdag, maar die hielp me. En als ik wou slapen deed ik dat en zorgde zij voor zoon.
    Met mn moeder idem, alleen zij gaf me ook veel spanning door dr uitspraken.

    Dit keer doen we het hetzelfde. De eerste week is voor de opas en omas en mn beste vriendin. Na de kraamweek max 2 x 1.5 uur visite op een avond. Ben ik moe, dan gaan we eerder weg of bellen we af.

    100% voor jezelf kiezen. Dan maar iets minder gezellig.
     
    NdNk vindt dit leuk.
  12. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Ik ben het met je eens dat het daar kinderen zijn maar om nu te stellen dat je het sneu vind klinken voor mijn kinderen :rolleyes: Als pas bevallen vrouw....en als hun moeder ben ik juist erg gebaat bij rust denk ik. Zodat ik er sneller weer boven op ben en er weer volledig voor hun kan zijn. Ik begrijp dan niet dat een uurtje rustig visite (je kan ook kleuren met ze ofzo) en dus rekening houden met de kraamvrouw, zielig is voor mijn kinderen. En nee ik wil me niet afzonderen. Dit is mijn huis. En ik heb nog 2 kinderen. Waarom moet ik me met de baby afzonderen van hun, omwille van visite?
     
  13. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    De visite is voor mijn kinderen ook leuk, maar ook een erg onrustige periode waarin mama veel met de baby is (borstvoeding). Het gaat me dan juist steeds om het moeten afzonderen. Wil liever de oudsten ook om me heen hebben.
     
  14. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Kraamzorg had ik de opdracht gegeven, ik ben eigenwijsje namelijk. Maar zij gaf al aan dat als je beneden zit je als "beter" gezien wordt en als jij met je kleine boven bent de plak neiging wat minder is want dan wordt je stomgezien als "herstellende". Achteraf gezien had ze t rustig want met een bevalling die nogal heftig verliep en ukkepuk al heel snel een huilbaby bleek waar we nog niet van gevonden hadden wat er aan scheelde hadden wij dus echt geen trek in kraamvisite, dus die geboortekaartjes en de massa kwam pas veeeeeel later. De directe kring wist het en die kwamen heel kort even kijken.
     
    NdNk vindt dit leuk.
  15. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Bizar eigenlijk he hoe dat dsn blijkbaar werkt.
     
  16. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Ik ben ook zo 10 dagen boven blijven liggen hoor. En inderdaad dan kwam de kraamvisite op een gegeven moment naar boven, maar gaan ze ook weer snel naar beneden. Mijn moeder heeft me dat bij de bevalling van mijn eerste echt op het hart gedrukt dat ik tot dat de kraamhulp weg was na ruim een week altijd boven moest blijven haha
     
  17. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.513
    4.576
    113
    Kijk hoe jij je voelt. De eerste week gewoon lekker in bed blijven in je huispak/pyjama en mensen ontvangen in de avond (als andere kind in bed ligt). Overdag kunnen ze je dochter toch beneden een cadeau geven? Dan zorg je dat je man er is of de kraamzorg.

    Als jij aangekleed op de bank zit denkt men dat je alles wel weer kunt. Niet doen dus.

    Hou bezoek beperkt en geef aan hoe jij je voelt. Ga naar boven met de baby als het genoeg is.

    Maak afspraken met je man om de uren beperkt te houden.
     
  18. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Ik heb al 2 kinderen lopen, ervan uitgaande dat de bevalling prima gaat evenals herstel, zal het niet kunnen om lekker de week in bed te blijven liggen in mn pyjama. Man is gewoon aan het werk in kraamweek. Als mensen binnen de week op kraamvisite komen dan kunnen ze er maar een beetje rekening mee houden.
    Ik merk dat ik er steeds stelliger in wordt :rolleyes: ze hebben het maar even te doen met hoe ik het graag hebben wil. En dat is rust en tijd voor de broertjes en zus om aan elkaar te wennen. En ik ga me niet afzonderen van mijn eigen kinderen. De visite gaat maar weg. En van te voren de tijdstippen melden en dat visite super leuk is, maar wel graag in rust met het oog op de kraamvrouw
    En wie weet zijn de kinderen wel op school. Dan plan ik in die uren wel visite.
    Hele probleem opgelost :roflmao:

    In de avond gaat echt niet lukken. Baby's zijn in de avond het meest onrustig, clusteren etc. Ook 2 andere kinderen die naar bed gebracht moeten worden. Dus vanaf 1600 uur is het hier rust en geen open huis meer ;)
     
  19. jolien 1986

    jolien 1986 Niet meer actief

    Als je rust wil laat je toch gewoon niemand komen de eerste week? :) komt het gewoon nog even niet uit. ;)
     
  20. Rian85

    Rian85 Fanatiek lid

    21 feb 2012
    2.830
    476
    83
    Vrouw
    Hier bevallen van de 4e 8 dagen geleden.

    Tot op heden niet veel bezoek. 1 in de avond met de oudste 3 op bed van 19.30u tot 21.00u toen aangegeven dat ik moe werd. Had van te voren al aangegeven dat 21u bedtijd was dus had al een kruikje gemaakt en baby in pyjama gedaan. gedaan heeft om iets na 21 gewoon gezegd " ik schop jullie eruit".

    Anderbezoek heb ik onder schooltijd van de oudste 2 laten komen en meestal lag nr3 dan net in bed. Het is al zo onrustig voor ze dat ik eigenlijk hun wereld zo normaal mogelijk wil houden. We hebben nu muv van oma en tante Die ook de oudste mee nemen naar bos en speeltuin ed pas 3 mensen op bezoek gehad.

    Dit weekend niets en komende week onder schooltijd weer een paar korte bezoekjes gepland. Ik geef ook duidelijk bij het maken van de afspraak aan dat ik nog in korte bezoekjes fase ben haha.
     
    NdNk vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina