Heb een recept gevonden wat me wel lekker lijkt. Maar vraag me af of dit recept geen kwaad kan..Zie op de foto bij stap 2. Brr, rauwe eieren. Toch maar niet doen?? Misschien beter dat geitenkaas/ eimengsel in een pannetje opwarmen voordat het over de pasta gaat??
Ik zie dat het een slechte foto is. Hier een link https://www.smulweb.nl/recepten/1452233/Vegetarische-lente-pasta-carbonara
Ik zou het niet aan een heel jong kind geven, maar het kan echt geen kwaad. De saus gaat over hete pasta en de kans is heel klein dat je hier salmonella van krijgt. Zit in 1 op de 100.000 eieren salmonella.
Dat is typisch Italiaans idd. Net als een rauw ei op de spaghetti. De bedoeling is idd dat het stolt/gaart door de warmte van de pasta. Ik ben er niet zo fan van.
Als ik pasta carbonara maak verwarm ik de eieren altijd met de room en de kaas in een pannetje. Vind het ook een vies idee, zo rauw over je pasta. En zoals ik het maak vind ik het lekker
Ja, dat is hetzelfde principe als carbonarasaus. De warme pasta 'kookt' het ei. Heerlijk! Lijkt me een lekker recept trouwens. Die ga ik bewaren!
Sorry Haha ik dacht dat een keer te doen over bami maar ik moest het echt goed aanbakken want vond het te zacht zeg maar heel raar. Maar dat fungeer als saus toch? Misschien is dat anders. Ik zou het gewoon proberen
Door de geitenkaas en het door de pasta roeren, hoort het ei in principe niet te stollen, maar wel te garen. Zodat je een romige dikke saus krijgt. Verse eieren kan je prima ‘rauw’ eten. Denk aan mayonaise of chocolade mousse.
Oh ik zie nu pas dat er ook een filmpje bij is waarin de betreffende dame het gerecht klaarmaakt en ze het ook nog zelf durft te proeven lol. Thanks dames, ik ga het er maar gewoon op wagen!
Oh echt? Heb ik nog nooit gehoord. Ik ben zo lekker naïef dat ik er vanuit ga dat ze vers zijn. Maar ik eet echt regelmatig rauwe eieren en heb nog nooit ergens last van gehad. (En dan niet zo uit de schaal slurpen natuurlijk , maar bv ook eiwitschuim, of in cakebeslag, jammie )
Ik maak pasta carbonara bijvoorbeeld altijd van rauwe eieren en de kinderen eten dit ook altijd al mee. Met eieren uit de supermarkt. Heerlijk!
Je moet trouwens wel snel blijven roeren en de pan van het vuur halen. Anders krijg je roerei en dat is pas smerig