Zoiets maak ik ook vaak voor mezelf. Tomaten in stukjes met 3 tenen knoflook aanfruiten. Schut witte wijn erbij. Zout en Peper. Gekookte pasta erbij en basilicum en verse parmezaan erover. Eet ik wanneer ik weinig tijd heb echt zo graag!
Verder eten we qua pasta vaak: Quatro formaggi Carbonara Bolognese Met olijfolie knoflook en peper Lasagne Met een saus van castello blue, tomaat, rucola Ravioli of canneloni gevuld met ricotta en spinazie Spaghetti Vongole Oh ik kan iedere dag wel pasta eten!
Ik hou van pasta, als het kon zou ik het elke dag eten! Succes recepten hier; Pasta met zalm en spinazie - 150 gram verse spinazie - 400 gram Zalmfilet - 400 gram spaghetti/tagliatelle - 250 gram Cherrytomaatjes - 1 ui - 2 knoflook teentjes - 250 ml crème fraîche Maak de spaghetti volgens de aanwijzingen. Snijd de zalm in blokjes, halveer de tomaatjes en snipper de ui. Spinazie wassen en knoflook persen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui. Voeg de zalmfilet toe en bak vier minuten mee. Voeg hierna de spinazie toe en wacht tot dit geslonken is. Tortellini mozzarella - 400 gram tortellini - 750 gram spinazie - 15 zongedroogde tomaatjes - 4 tenen knoflook - 400 ml slagroom - 2 bollen mozzarella - Verse basilicum - Parmezaan of pecorino Kook de tortellini volgens aanwijzingen op het pak. Snij de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes in stukken/reepjes. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de olie van de tomaatjes in. Doe hier de tomaatjes zelf ook bij. Pers de knoflook in een knoflookpers fijn en doe dit er ook bij. Laat dit ongeveer een minuutje bakken. Doe de spinazie erbij. Als het niet in één keer lukt, kun je het in gedeeltes doen. Als het eerste gedeelte is geslonken doe je de volgende erbij. Als alle spinazie is gesloken, mag de slagroom erbij. Dit laat je even mee verwarmen. Als je ziet dat de slagroom een beetje gaat borrelen, kun je de mozzarella toevoegen. Als alle kaas is gesmolten kun je de gekookte tortellini toevoegen. Laat dit nog even doorwarmen totdat de saus wat dikker is. Voeg naar smaak wat zout toe. Op je bord kun je naar smaak verse basilicum en parmezaan/pecorino toevoegen. Pasta met gorgonzolasaus - 400 gram pasta - 100 gram roquefort - 2 plakjes cheddar - 3 teentjes knoflook - wijn - doperwtjes - bosui Kook de pasta en de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Snij de bosui fijn en pers de knoflook. Fruit ze aan in een pannetje met een beetje olijfolie. Voeg dan de roquefort toe en een scheut witte wijn. Als de kaas gesmolten is voeg je de pakjes cheddar en de doperwten toe.
Ik ben gek op pasta en probeer graag nieuwe recepten uit, dus ik ga er een aantal van hier opslaan! Ik had een recept gevonden met brocolli-kaas saus, dat ga ik van de week proberen: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R540838/spaghetti-met-romige-broccoli-kaassaus Wat hier ook altijd een succes is, is tagliatelle met zalm en courgette: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R767216/tagliatelle-met-zalm
Ovenschaal 25 min Geraspte kaas Mascarpone Cherry tomaatjes Bosui Boerenmetworst Penne 250 gr Penne koken, door de mascarpone roeren in een grote bak Cherry tomaatjes halveren erdoor Bosui snijden kleine stukjes Worst kleine dunne plakjes Geraspte kaas erdoorheen roeren In de oven, tot er enigszins een knapperig bruin korstje te zien is
Dit is toch wel 1 van me favorieten! https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186447/penne-met-garnalen-en-groenten
Ja lekker pasta. Ik ben helemaal gek op pasta bologsese saus. Vooral die van Jamie Oliver. Ook pasta met zalm/ spinazi. @Tuttebella voor hoeveel personen is dat 2de recept?
Dit is ons favoriet: https://www.boodschappen.nl/recept/spaghetti-met-ansjovis-en-tomaatjes/ Ik doe er vaak nog gegrilde gamba’s met olijfolie, knoflook en chilipeper erbij, kappertjes door de pasta en salade ernaast. Smullen!
De meest simpele variant... aglio e olio. Spaghetti koken In een hapjes pan een laagje olijfolie warm laten worden, 4 tenen knoflook fruiten, pepertje erbij en dat door je pasta scheppen. Lekker met parmezaanse kaas of uitgebakken spekjes. Wij eten er meestal iets van rucola bij of een salade van tomaat, mozzarella en basilicum.