Draadjesvlees recept

Discussion in 'De lounge' started by wafelijzer, Sep 21, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Het vuur zachter zetten en langer stoven? Ik zet altijd in de oven op ongeveer 120 of 140 graden, een uurtje of 5. Dan is het super mals en valt het uit elkaar. En iets zuurs erbij, azijn of wijn of balsamico of zo
     
  2. Elena22

    Elena22 VIP lid

    Feb 10, 2010
    8,110
    1,795
    113
    Kraamverzorgende
    Na het lezen van dit topic heb ik ook zin in draadjesvlees. Donderdag of vrijdag mijn slowcooker maar eens aanslingeren.
     
    wafelijzer likes this.
  3. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    Nov 26, 2015
    1,828
    782
    113
    Female
    Inmiddels toch maar een een BK braadpan gekocht. Thnx voor alle tips en recepten. Ik ga het binnekort eens proberen :)
     
    sillies likes this.
  4. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Nu heb ik zin in draadjesvlees :D
     
    wafelijzer likes this.
  5. Manque

    Manque Niet meer actief

    masami, wafelijzer and Adje like this.
  6. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,659
    2,110
    113
    Ik ook!
     
  7. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    Apr 27, 2015
    2,585
    1,247
    113
    Draadjesvlees heeft iets zuurs nodig om het mals te maken. Dus rode wijn erin of tomatenpuree of azijn. Om het dan weer zoet te maken en de saus te binden doe je er kruidkoek door.
    Ook als het op te hoog vuur staat wordt het weer taai. Ik doe het daarom altijd in een braadpan van bk zn 3 uur op 160 graden in de oven. Gelijkmatige warmte is op de ceramische kookplaat die wij hebben nauwelijks haalbaar.
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,275
    25,746
    113
    wafelijzer likes this.
  9. Sascha87

    Sascha87 Actief lid

    Dec 3, 2014
    419
    114
    43
    Ik doe altijd: vlees kruiden met vleeskruiden.

    Aanbraden in de pan, en dan in een grote diepe pan met 2 pakjes boter, kruidnagel, laurier en rode wijn minimaal 4u laten sudderen.
     
  10. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,060
    2,201
    113
    Brabant

    Hoeveel kilo vlees heb je dan wel?
     
  11. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,060
    2,201
    113
    Brabant
    Vandaag weer ouderwetse draadjesvlees gemaakt.

    Een hele flinke, goede riblap.
    Inwrijven met zp en bloem.
    Op kamertemp de sc in. Scheut rode wijn en runderboullion. En laurier met kruidnagel

    10 uur op slow.. en werkelijk zooo lekker
     
  12. Lynx

    Lynx VIP lid

    Jul 19, 2008
    8,696
    2,511
    113
    Braadstuk of sucadelappen. Zout en peper erover. Dichtschroeien in veel croma. Warm water en twee laurierblaadjes erbij. Daarna 3 uur laten sudderen. Tussendoor even controleren of er nog genoeg water in zit en het vlees af en toe omdraaien.
    Superlekker met sperziebonen en geprakte aardappelen met de jus.
    Je kunt er eventueel ook mosterd met fijngesneden uitjes/augurkjes bij doen.
     
  13. Sjalleke

    Sjalleke Fanatiek lid

    Oct 21, 2005
    2,158
    405
    83
  14. masami

    masami Fanatiek lid

    Jul 27, 2011
    4,248
    802
    113
    Female
    ik heb er nog nooit iets zuur in gestopt, (ook nog nooit eerder van gehoord tot dit topic :) )
    maar bij mij is het zo mals dat het van de vork afvalt. Dus het is echt niet nodig.

    Ik denk dat het maar net is, wat je geleerd hebt of gewend bent.
    Ik had ook nog nooit eerder gehoord van kruidkoek erin, ook iets nieuws voor mij.
     
  15. Sascha87

    Sascha87 Actief lid

    Dec 3, 2014
    419
    114
    43
    Ik maak altijd 2 kilo vlees
     
  16. jet128

    jet128 Nieuw lid

    Jul 2, 2014
    3
    0
    1
    I
     
  17. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    Jan 27, 2017
    9,043
    16,551
    113
    Wat een toevoegingen allemaal. Ik vind de lekkerste sudderlapjes toch echt zonder al die poes pas. Bijna een fles croma erin, zout en peper op de sudderlapjes, goed aanbakken, lauw water er in tot de sudderlapjes er onder staan. Oven op net geen 100 graden en er voor 4 uur inzetten.
    Zorg ervoor dat je de sudderlapjes soms omdraait en als je er lauw water bij doet moet(!) je het vlees er even uit halen,tip van een goede chef kok!

    Als het vlees klaar is valt het zo uit elkaar.
     
  18. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,804
    4,191
    113
    Maakt het nog uit wat voor rode wijn? Ik weet echt niks van wijnen
     

Share This Page