Het vuur zachter zetten en langer stoven? Ik zet altijd in de oven op ongeveer 120 of 140 graden, een uurtje of 5. Dan is het super mals en valt het uit elkaar. En iets zuurs erbij, azijn of wijn of balsamico of zo
Na het lezen van dit topic heb ik ook zin in draadjesvlees. Donderdag of vrijdag mijn slowcooker maar eens aanslingeren.
Inmiddels toch maar een een BK braadpan gekocht. Thnx voor alle tips en recepten. Ik ga het binnekort eens proberen
Draadjesvlees heeft iets zuurs nodig om het mals te maken. Dus rode wijn erin of tomatenpuree of azijn. Om het dan weer zoet te maken en de saus te binden doe je er kruidkoek door. Ook als het op te hoog vuur staat wordt het weer taai. Ik doe het daarom altijd in een braadpan van bk zn 3 uur op 160 graden in de oven. Gelijkmatige warmte is op de ceramische kookplaat die wij hebben nauwelijks haalbaar.
Hier maar een kilo Maar net geproefd en het is heerlijk! Zo nog even friet bakken en smullen. View attachment 590606
Ik doe altijd: vlees kruiden met vleeskruiden. Aanbraden in de pan, en dan in een grote diepe pan met 2 pakjes boter, kruidnagel, laurier en rode wijn minimaal 4u laten sudderen.
Vandaag weer ouderwetse draadjesvlees gemaakt. Een hele flinke, goede riblap. Inwrijven met zp en bloem. Op kamertemp de sc in. Scheut rode wijn en runderboullion. En laurier met kruidnagel 10 uur op slow.. en werkelijk zooo lekker
Braadstuk of sucadelappen. Zout en peper erover. Dichtschroeien in veel croma. Warm water en twee laurierblaadjes erbij. Daarna 3 uur laten sudderen. Tussendoor even controleren of er nog genoeg water in zit en het vlees af en toe omdraaien. Superlekker met sperziebonen en geprakte aardappelen met de jus. Je kunt er eventueel ook mosterd met fijngesneden uitjes/augurkjes bij doen.
ik heb er nog nooit iets zuur in gestopt, (ook nog nooit eerder van gehoord tot dit topic ) maar bij mij is het zo mals dat het van de vork afvalt. Dus het is echt niet nodig. Ik denk dat het maar net is, wat je geleerd hebt of gewend bent. Ik had ook nog nooit eerder gehoord van kruidkoek erin, ook iets nieuws voor mij.
Wat een toevoegingen allemaal. Ik vind de lekkerste sudderlapjes toch echt zonder al die poes pas. Bijna een fles croma erin, zout en peper op de sudderlapjes, goed aanbakken, lauw water er in tot de sudderlapjes er onder staan. Oven op net geen 100 graden en er voor 4 uur inzetten. Zorg ervoor dat je de sudderlapjes soms omdraait en als je er lauw water bij doet moet(!) je het vlees er even uit halen,tip van een goede chef kok! Als het vlees klaar is valt het zo uit elkaar.