Dit recept is bij mij nog nooit mislukt https://lisagoesvegan.com/fluffy-bananabread/ Ik maak het meestal zonder rood fruit en vries het per plak in.
Vegan is ook gewoon prima want dan weet ik tenminste zeker dat er geen zuivel gebruikt is en hoef ik alleen op soja te letten wij etem thuis 50% plant based, 50% paleo We gaan naar adventure point in Den ham. Zij konden gelukkig rekening houden met t buffet savonds. Komen zelf uit brabant dus Utrecht is wel fijn ong halverwege kunnen we mooi benen strekken en lunchen
Ja, sorry, ik bedoelde... Happy Cow neemt dus geen restaurants op waar ze rekening met je kunnen houden.. Dat zijn er vaak heel veel In Utrecht zit echt veel! Je moet eigenlijk eens kijken naar A&J bakery.. Misschien kun je gelijk wat lekkers voor de volgende dag meenemen of als toetje na jullie buffet in Den Ham.
Vandaag geprobeerd een kikkererwtenmeel-"omelet" te maken maar die was echt faliekant mislukt. Nou ja, niet alles kan een succes zijn
Beide.. Het plakte enorm aan de pan, dus uiteindelijk in plaats van een omelet een "roerei" geworden, maar ook niet lekker.
Deze kwam ik gister tegen, ga ik van de week proberen https://www.veganricha.com/2017/11/vegan-gravy-1-pot-mushroom-free.html
Ow dankje. Ziet er lekker uit. Hier eergisteren gevulde paprika gemaakt. Met quinoa, ui, prei, vega gehakt en tomatenpuree. Was ook echt lekker. Quinoa gekookt in groentenbouillon.
Klinkt goed Ik had gister iets heel lekkers gemaakt, tip via fb groep gekregen. Heel veel stukje groente in een ovenschaal; bloemkool, broccoli, courgette, ui, aardappel etc, en een pot bonen. Een halve cup bouillon gemaakt van half zonnatura bouillonblokje, die erbij samen met een blik kokosmelk, peper&zout en een flinke hoeveelheid kurkuma. Half uur in de oven op 200 graden afgedekt met aluminiumfolie, daarna nog 10 min zonder (bij mij was t nog n beetje hard dus gehusseld en toen nog 10 min in de oven gedaan) Suuuuperlekker
Ik tag even m'n eerste bericht. Eigenlijk was het de bedoeling om minder vlees te eten om mee te beginnen. Maar heb vanaf die dag geen vlees meer gegeten waardoor ik nu een maand vegetariër ben. Eerlijk? Het is echt super gemakkelijk gegaan! Vlees laten liggen heeft me helemaal geen moeite gekost! Ook lekker vegan vlees ontdekt. Melk, kaas en eieren wel nog maar wel minder en probeer ook regelmatig plantaardige varianten. Veel gezonder gaan leven. Van fastfoodverslaafde naar veel groenten, noten, bessen, fruit,... Ik voel me beter, heb meer energie. Ben vrolijker. Zoontje is blij dat hij beter nooit vlees hoeft te proeven en hij eet ook beter. Vraagt om meer fruit, eet meer groenten. M'n vriend vind het ook gemakkelijk maar hij wil wel af en toe shoarma halen 1 maand geen vlees, op naar een jaar en naar een vegan leefstijl.
Het doet niks voor de smaak, maar als je dat soort omeletten wil maken, kun je er de volgende keer een velletje bakpapier onder doen Dan plakt het niet! Op die manier maak ik wel vaker omeletten/burgers die van spul zijn gemaakt dat van zichzelf uit elkaar valt/aan de pan plakt.
De nieuwe havermelk van oatly geprobeerd en ik kan melk ook afschaffen van m'n lijstje. Kaassaus gemaakt en proef geen verschil dus vanaf nu buiten het vlees ook vlees geen melk meer.
Maakt iemand van jullie wel eens iets van tempeh? Ik wil het proberen omdat het zo gezond schijnt te zijn, maar ik weer niet zo goed wat ik er dan mee zou doen..
Hier ook havermelk in huis! Ik kan niet w88 tot Kleuter op bed ligt, kan ik eindelijk latte’s maken XD
Niet mij taggen voor latte's! Zoontje kan geen koffie verdragen. Ik dacht t ook helemaal gevonden te hebben met de havermelk...
Lees zojuist dat Unox vanaf vandaag vegetarische rookworsten, groenten- en tomatensoep met vegetarische balletjes op de markt heeft gebracht. Zijn nog aan het werk aan de vegaknakworsten, smeerworst en stoofpotjes. Dat is een leuke uitbreiding in de schappen van de supermarkt. Vandaag is het overigens Wereld vegetarisme dag
Op het werk eet ik weleens zo’n soepje, maar dan kun je die rare weeïge balletjes er beter uitvissen hoor. Hopelijk gaat Unox dat beter doen