Trouwkosten

Discussie in 'De lounge' gestart door LizMe, 2 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LizMe

    LizMe Fanatiek lid

    7 aug 2016
    3.109
    2.000
    113
    Hoi dames,

    Na aanleiding van het topic open of gesloten bar op een bruiloft en ik zag daar een paar keer voorbij komen dat mensen dan langer hadden moeten sparen bijvoorbeeld.
    Nu ben ik eigenlijk wel heel erg benieuwd hoeveel jullie bruiloft heeft gekost.
    Hoeveel mensen kwamen er, hoe zag de dag eruit, qua eten, drinken etc.

    Wij gaan over iets minder dan 4 jaar trouwen en zijn eigenlijk wel benieuwd waar we aan moeten denken qua prijsklasse. Ik snap dat het persoonlijk is daarom hoor ik ook graag jullie dagindelingen.

    En nee wij gaan niet voor een gesloten bar ;)
     
    Cindy1977 vindt dit leuk.
  2. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Wij waren exclusief de huwelijksreis rond de €30.000 kwijt. Hadden 40 daggasten en 140 avondgasten. De grootste kostenpost was het feest maar dingen als de locatie, taart, jurk, bloemen, auto's, fotograaf, diner en de zangers en band liepen bij elkaar samen ook erg hoog op qua kosten.
    Als ik het over zou doen doe ik het niet meer zo groots en duur, juist klein en intiem, trouwen op de feestlocatie zelf en ik zou geen mensen meer uitnodigen uit fatsoen omdat ik bang ben iemand te passeren.
     
  3. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.581
    1.203
    113
    randstad
    Hier ongeveer 10k. 15 daggasten 200 receptie en 100 avondgasten. Drank afgekocht.
     
  4. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.643
    3.770
    113
    Zo'n 20.000 euro. Met 35 daggasten en 100 op het feest. We hebben geen receptie gedaan.
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.808
    32.714
    113
    Wij wilden het klein houden, dat is redelijk gelukt, maar waren toch wel rond de 10000 euro kwijt. Als ik het over zou kunnen doen, zouden we op maandag trouwen en een mooie reis van het geld maken. We hebben een mooie dag gehad, maar de hele dag zijn we zo geleefd en dat vond ik het eigenlijk helemaal niet waard.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.332
    113
    Ik geloof iets van €2000 voor een 9-gangen diner voor 22-personen (incl. drank natuurlijk ;)). En verder niet zo heel veel. Het was lekker klein en intiem. En ik zou het zo weer doen.
     
    Nescio, Rundeeprunwild, DastyQueen en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    2 tickets naar Dubrovnik, 5 dagen bed & breakfast, een jurk van een tientje, een fotograaf voor 20 minuten, 0 gasten en 1 appje om te laten weten dat we stiekem getrouwd zijn.

    Totale kosten: nog geen 1500 euro

    Had het niet anders gewild.
     
    Nescio, Marleen31, floppie888 en 27 anderen vinden dit leuk.
  8. Manque

    Manque Niet meer actief

    Wij waren 2.000 euro kwijt, zonder huwelijksreis. De trouwlocatie was gratis, want dat was in de tuin van mijn schoonouders. Die wonen behoorlijk royaal en hebben een hele mooie tuin met overhangende blauwe regen, verschillende hoogtes en terrassen, haagjes, grote bloemenstruiken etc. En het was einde mei, dus super mooi weer. In de tuin had ik met mijn schoonzusje zelf een bruidsboog gemaakt van witte linten en daar onder hielden we de (onofficiële) ceremonie die werd voltrokken door een goede vriend van mijn man en mij. De officiële ceremonie was gratis op maandagochtend :p

    Voor eten en drinken: we hadden een verrijdbare festivalbar gehuurd met bier op de tap. De horeca-koelkast van mijn eigen ouders neergezet en die helemaal afgeladen met frisdrank en wijn. In de schuur stond nog meer drinken klaar om bij de vullen en fusten voor de bierinstallatie. We hadden alles bij de Sligro gehaald, dan konden we terugbrengen wat we niet nodig hadden, dus we hadden enorm veel ingeslagen. Voor het eten hadden we een frietwagen laten komen die friet, frikandellen en kroketten bakte.

    We hadden witte stoffen tenten gehuurd met tafeltjes eronder waar mensen konden eten en in de schaduw zitten.

    Er traden live bandjes op van vrienden en familie. Mijn man komt uit een muzikale familie en ik ken nog veel muzikanten uit de tijd dat ik zelf in een band zong. En al dat entertainment was gratis :)

    Dus in totaal 2.000 euro en dat hebben we met de enveloppen wel terugverdiend :roflmao:
     
    Nescio, ellessinia, floppie888 en 17 anderen vinden dit leuk.
  9. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    In totaal 10.000 euro. We hadden echt getoverd met onze eurootjes :) In het Markiezenhof in de Hofzaal getrouwd, in het museumcafe champagne en cupcakes van Momade, daarna bij de Mexicaan gegeten en bij onze buren in het café gedanst tot ik niet meer kon, daarna een weekje naar Wenen in het Hilton executive :)

    Hele dag mocht iedereen eten en drinken wat hij wilde, iedereen mocht met zijn gezin op de foto bij onze fotograaf, we hebben dansles gehad, trouwjurk zelf ontworpen en laten maken, Fam in De Draak ondergebracht, etc etc.

    Het klinkt allemaal zo duur.....maar dat was het echt niet, goed dingen uitzoeken. Onze trouwkaart was gedrukt op handgeschepte boomschors bijv, dat kost geen boom en kost ook geen drol....oogt of het voor the Queen herself was :) Momade was nog niet zo bekend met zijn cupcakes, dus ik kreeg een vette deal van hem.

    We hadden 40 daggasten en 60 avondgasten.

    Ik straal er nog van :) Heeeeel veel plezier met jullie voorpret!
     
  10. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Perfect!
     
    Betsy vindt dit leuk.
  11. SweetPrincess

    SweetPrincess Bekend lid

    17 feb 2015
    601
    43
    28
    NULL
    NULL
    Zown 4000 en daarvan was mijn trouwring het duurste geloof ik... Foto s laten maken(ook 1000 euro hele dag), toen ceremonie voor iedereen, kleine receptie op mooie locatie met taart en hapjes, en alleen eten met de gezinnen. Was prima dag. Uiteindelijk hebben we alle kosten bijna terug verdiend met de giften. Ceremonie ong rond 40 gasten, receptie ong 25-30 denk ik. Uit eten ong 10 man. Het was klein en gezellig en naar onze smaak, ik hoefde niet mega uit te pakken met trouw auto ed. Had wel boeket en mooie nieuwe prinsessen trouwjurk.
     
  12. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    En hier had ik echt graag bij willen zijn!
     
  13. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Ik denk ongeveer 4000-5000 euro. Zonder bruidskleding, want dat hebben onze ouders betaald.
    Het was een behoorlijk uitgebreide dag. Ceremonie, met daarna een borrel/bruidstaart voor iedereen die wilde (+-70 personen denk ik). Daarna met de daggasten (+-50) eten op de feestlocatie en daarna het feest voor ongeveer 100 man. Met open bar en hapjes:D

    Oh ja. Onze huwelijksreis was 3 weken Spanje met onze dochter. Niet eens bij nagedacht om zonder haar te gaan. En het was echt geweldig leuk.
     
  14. rums

    rums Niet meer actief

    Zo'n 15.000 euro. Pak en trouwjurk gekregen. Kaart zelf ontworpen en laten drukken bij een plaatselijke drukker. Mijn boeket heeft een kennis gemaakt die bloemiste is. De oldtimer trouwauto was gratis in ruil voor een foto van ons en de auto samen. Taart gemaakt door schoonzus die dat als hobby heeft en die was echt prachtig.
    Locatie was het duurste. En onze fotograaf was toen al prijzig maar zijn geld meer dan waard. Inmiddels wint hij zoveel prijzen dat zijn dagprijs ook heel hoog is.

    Achteraf hadden we een uitgebreidere receptie moeten houden. En alleen met onze daggasten de avond moeten vullen. Nu hadden we een feest maar ik vond dat echt uitzitten haha.
     
  15. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.345
    1.249
    113
    Vrouw
    Oh festivalbar met bier en foodtruck met patat vind ik zo tof!
     
    Manque vindt dit leuk.
  16. LaLaS

    LaLaS Fanatiek lid

    13 sep 2013
    1.100
    197
    63
    Vrouw
    Ongeveer 10.000 euro. 18 daggasten enongeveer 85 avondgasten.

    -jurk
    -pak
    -kosten stadhuis
    -kosten 4 gangen diner 18 man,drankjes en hapjes avondgasten (op locatie). We hadden een max. vast bedrag afgesproken, maar zijn daaronder gebleven —> minder gedronken dan verwacht.
    - Schoolbus
    - Fotolocatie (theater)
    - ringen
    - huwelijksreis
    - muzikant

    Fotograaf was gratis (broer)
     
  17. PeAn

    PeAn Niet meer actief

    3000 euro en 3 dagen feest.

    Getrouwd op een woensdag tijdens de 'daluren' ;) We wilden eerst het gratis moment pakken maar dan mogen er max 10 personen mee naar binnen. Aangezien wij met ons gezin al met, toen 6, personen zijn en we daarnaast alle ouders erbij wilde hebben (ouders man zijn gescheiden) en dan onze getuigen ook nog, werd dit moment hem niet ;)

    Als alternatief is er een goedkoper moment om te trouwen op de woensdag en dan mogen er 25 personen mee naar binnen. Dit kwam mooi uit. Wij vinden 150 euro meer dan prima om 'Ja' te zeggen.

    Daarna hebben we met een klein gezelschap (enkele mensen meer dan die bij het jawoord waren) een broodje gegeten en zijn toen naar een park gegaan waar de kinderen heerlijk konden spelen, de volwassenen konden wandelen en we ondertussen foto's hebben gemaakt.

    Die avond zijn we met ons gezin naar de grote gele M geweest.

    Vrijdagavond hebben we een receptie gegeven voor familie verder in de bloedlijn en enkele kennissen en werkgevers/collega's. Gewoon gezellig in onze achtertuin.
    Zaterdag hebben we een bbq gehouden, wederom in onze achtertuin, vanaf halverwege de middag tot begin avond met alle gasten van woensdag en halverwege de avond sloten goede vrienden aan voor een eindfeest.

    Compleet gesloopt maar nog steeds dolgelukkig dat we zo intiem maar toch ook 'groots' getrouwd zijn.

    3 dagen de trouwjurk aan gehad, die me 100 euro incl. verzenden heeft gekost via de website lichtineendoosje (even vertalen naar het Engels)
    Pak van mijn man in was duurder hahaha maar waren we ook voor 150 euro klaar.
    Verder hebben we alles hebben we zelf gemaakt en ontworpen samen met de kinderen.




    Mijn eerste huwelijk had een totaal ander kostenplaatje. Geen idee hoeveel aangezien we veel hebben gekregen van familie maar mijn jurk kostte toen alleen al 1000 euro. En die was uiteindelijk vele malen simpeler dan mijn jurk van 100 euro.......als ik toen had geweten wat ik nu weet was ik nimmer nooit zo getrouwd de eerste keer.


    Het is dus maar net waar je zelf blij van wordt en waar je zelf je geld aan wilt uitgeven. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt.
     
    DastyQueen, 1981Mama en Whysteria vinden dit leuk.
  18. MariMari

    MariMari Actief lid

    8 jun 2018
    204
    331
    63
    Vrouw
    Thuis
    #18 MariMari, 2 okt 2018
    Laatst bewerkt: 2 okt 2018
    7000 euro.
    Jurk en pak gekregen van ouders, trouwauto kwam bij een oom vandaan en die was ook de chauffeur, fotograaf was een kennis van schoonzus, haar en make-up ook via via geregeld.
    Zijn getrouwd om drie uur, waren 80 gasten, aansluitend borrel tot 18 uur, met 25 man gegeten en nagezeten...dit alles in het kasteel hier. Wegens gezondheidsredenen en financiën geen avondfeest, waren om 22.30 uur thuis...topdag was het!
     
  19. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.345
    1.249
    113
    Vrouw
    Wij willen ook graag trouwen, maar twijfelen of het wel het geld waard is. Komen dan op 160 gasten waarvan 42 ook overdag / bij het diner zouden zijn.
     
  20. Wij2018

    Wij2018 Actief lid

    21 jul 2018
    465
    156
    43
    Vrouw
    Ruim 9000 euro
    45 gasten, zaal aan zee gehuurd en we hadden een luxe dinerbuffet voor alle gasten. Dag duurde van 14.00 tot 21.00u

    Mooie bruidsjurk en trouwpak, trouwauto, fotograaf van 14.00 tot 16.00u, kapper, bloemist, ballonversiering.... Het was een prachtige dag en helemaal zoals we hebben gewild. Het was het geld meer dan waard!
     

Deel Deze Pagina