Vraag over taken kraamzorg

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door nora25, 16 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nora25

    nora25 Actief lid

    18 okt 2013
    340
    91
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Even een concrete vraag: in de informatiebrochure van de kraamzorg staat dat één van de taken is het verlenen van basiszorg aan overige gezinsleden in. Wat houdt die basiszorg concreet in? Moet de kz dan ook toezicht houden op de overige kinderen die thuis zijn en binnen of buiten (op eigen terrein) spelen. Vanmorgen wilde ik even gaan slapen nadat de oudste kinderen maar school zijn, maar de kz laat de zorg voor baby en peuterdochter volledig aan mij over. Behoort dit wel tot haar taak of moet ik voor de kids die thuis zijn indien nodig andere opvang regelen?
     
  2. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    Ik zou de kraamzorgorganisatie evenbellen met deze vraag
     
  3. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.453
    1.634
    113
    Brabant
    Tuurlijk!!! Jij moet kunnen rusten.
    Dus zij zorgt dan voor de rest.als zij het niet prettig vindt dat ereen buiten is, dan laat ze ze binnen spelen.

    Vind dat je niet kunt verwachten dat ze de hele dag voor tig kids zorgt, maar even zodat jij kunt slapen lijkt me een goed idee
     
    lies276 vindt dit leuk.
  4. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Dat hoorde hier expliciet bij haar taken. Hier maakte ze bv fruit klaar voor de oudste, deed spelletjes net haar etc, zodat ik kon rusten. Ze betrok de oudste ook heel leuk bij de zorg voor de baby.
    En als baby even sliep en ik wakker was, kon ik fijn met de oudste wat doen zonder me druk te maken over het huishouden.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  5. snoes79

    snoes79 Fanatiek lid

    9 jun 2014
    1.312
    1.192
    113
    Ze neemt zeker wel wat zorg voor de andere kinderen.
    Het is wel zinvol om daar duidelijk in te zijn. De ene moeder wilt het wel en de andere wilt het niet.
    Alleen kan een kraamverzorgende geen wonderen verrichten. Dat wil zeggen, niet een heel huishouden runnen met zorg voor moeder en baby en ook nog de hele dag een peuter erbij.
    Is lastig om uit te leggen. Ik heb wel eens mijn manager aan de lijn gehad, dat de moeder vond dat ik niet alle was had gestreken. Maar ja ik kan niet gaan staan strijken en een peuter en baby bezig houden tegelijk.
    Dus spel met peuter is spel met peuter en niet nog andere dingen tegelijk. Tuurlijk kun je soms kinderen betrekken in je werk, maar niet altijd.
     
  6. jolien 1986

    jolien 1986 Niet meer actief

    Gaf je kraamhulp daar zelf geen antwoord op dan?
    Mijne deed allemaal taken die niet onder haar takenpakket vielen maar dacht met ons kersverse ouders met kindje op de neonatologie mee. Met beetje overleg waren we super blij met die gouden handjes.

    Zal eerst met je hulp zelf bespreken kom je er niet uit bel je de organisatie naar inhoud van haar taken.
     
  7. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Hier had ik het bij de intake aangegeven en wij kregen ook iemand die het superleuk vond om iets met de andere kinderen te gaan doen.
     
  8. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.516
    4.576
    113
    Dit behoort zeker tot haar taken!
     
  9. Springboon

    Springboon VIP lid

    9 okt 2006
    8.278
    1.834
    113
    Vrouw
    Zorg
    Waar mijn liefjes zijn
    hier deed de kraamverzorgende de zorg voor de 3 oudsten erbij..
    ofwel op de woensdagmiddag, als ik ging rusten, deed zij de baby en de 3 oudsten erbij.. samen spelletje doen of de kids naar buiten doen om te spelen.
    ik heb elke middag kunnen slapen (2 uurtjes minimaal) en dan zorgde zij voor de kleine.
     
    lies276 vindt dit leuk.
  10. Elinetjeee

    Elinetjeee Niet meer actief

    Heb je dit ook gewoon direct aan je kz gevraagd? Kan mij niet voorstellen dat wanneer je als kraamvrouw aan je kz vraagt of ze even of je kindjes wilt passen zodat jij een uurtje kan slapen dat ze nee zegt.
     
  11. nora25

    nora25 Actief lid

    18 okt 2013
    340
    91
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Dank jullie wel voor jullie reacties! Even wat antwoorden op de vragen.

    Ik bedoelde het inderdaad alleen om zelf even te rusten. En ja, dat heb ik gevraagd. Maar ze best star en van de protocollen. Dus zei ze dat ik mijn peuterdochter dan maar in de box moest houden, maar die zat er op dat moment al anderhalf uur in terwijl zij het huishouden deed. Zo kan ik nog wat voorbeelden van moeizame communicatie noemen.

    Nee, ik verwacht niet dat ze alles in het huishouden doet. Dat doet ze overigens perfect. Maar ik vind het echt geen probleem als ze bij voorbeeld de was een keer niet doet. Dat kan mijn man of ik ook zelf wel. Een goede leer voor mij is om, als er eventueel nog één komt, dit bij de intake te bespreken. Ik vond dit eigenlijk vanzelfsprekend. Het heeft denk ik meer met haar karakter te maken. Eigenlijk moet ik het met haar zelf bespreken. Op dit moment twijfel ik echter of dit zin heeft. Ik verwacht dat ze totaal niet zal begrijpen wat ik bedoel omdat ze erg star overkomt. Vanmorgen bij voorbeeld was mijn vriendin er met kinderen. Dan schenkt ze koffie voor ons en drinken voor de kinderen het bezoek in. Maar niet voor mijn kinderen. Dat lijkt me toch in een moeite doorgaan als je toch bezig bent. Dat moet ik dan apart aan haar vragen of zelf doen. Ze is er nog twee dagen en ik voel me best goed. Ik zing het wel uit.Ik zal dit wel bespreken met de organisatie.
     
  12. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.489
    5.572
    113
    Vrouw
    Bel gewoon voor een andere zou ik zeggen
     
    lies276, Juul75 en Oceanna vinden dit leuk.
  13. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.431
    2.867
    113
    Wat vervelend zeg! Goed dat je het toch met de organisatie gaat bespreken. Hopelijk heb je toch kunnen genieten van je kraamweek.
     
  14. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.453
    3.441
    113
    Ik vind dit wel bij haar taken horen. Toen ik in de kraamweek van de jongste zat, had ik nog een dreumes en een peuter rondlopen. Mij werd de eerste 4 dagen volledige bedrust geadviseerd, maar ook daarna nam de kraamzorg de zorg voor de 2 oudsten over. Zij zorgde dat ze eten en drinken kregen, waste ze en kleedde ze aan.
     
  15. Raaf92

    Raaf92 Niet meer actief

    Ik vind het echt niet netjes hoe ze doet! Ik zou de organisatie bellen en om een ander vragen, ze kan toch niet verwachten dat jij al de volledige zorg van je peuterdochter overneem! En het hoort er ook gewoon bij. Ik heb het bij de intake gelijk aangegeven dat ik het belangrijker vind dat er voor mn dochtertje wordt gezorgd, dan dat bijv. De was wordt gedaan.
     
  16. Melief

    Melief Niet meer actief

    Ik vind dit zeker wel bij haar taken horen, zeker als het alleen om het moment gaat dat jij eventjes wil rusten.
    Mijn kraam stelde regelmatig voor dat zij beneden was met onze dochter en baby zodat ik kon rustig. Ik heb ook de eerste dag gelijk aangegeven dat ik het belangrijker vond dat onze dochter overal bij betrokken werd en af en toe wat aandacht voor zichzelf kreeg dan dat de strijk gedaan werd bijv.
     
  17. Elinetjeee

    Elinetjeee Niet meer actief

    Jeetje wat heb je een pech met haar. Is ze verder wel een beetje aardig? Tis dat het nog maar 2 dagen is, anders had ik allang al gebeld voor een andere kraamverzorgster omdat de klik er niet is. Het moet wel toevoeging zijn aan je raamwerk. Anders kan ze beter thuisblijven.
     
  18. snoes79

    snoes79 Fanatiek lid

    9 jun 2014
    1.312
    1.192
    113
    Dit is niet ok!
    Ik begrijp dat de kraamweek er nu op zit. Alsnog melden bij het bureau!
    Als ze jullie kinderen niet kan verzorgen en bezighouden, dan moet ze een andere baan zoeken.
     
  19. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Exact dit. Klinkt niet als een gezellig mens.

    Ik.belde gelijk voor een nieuwe. Doei.
     

Deel Deze Pagina