Voor een babyshower moet ik een taartje maken. Hierin gaat botercreme op basis van merengue (eiwit is gepasteuriseerd en nogmaals verwarmd voor verwerking) Hoelang is dit, verwerkt in de taart, houdbaar? Zo'n 3 a 4 dagen in de koelkast moet wel kunnen toch? Hij wordt zaterdag gegeten. Maar ik moet hem donderdagavond al maken.
Zelf zou ik het niet zo ver van tevoren maken. Max 2 dagen maar langer ook echt niet. Smaak gaat naar mijn mening alleen maar achteruit.
Donderdagavond ga ik'm maken.. Zaterdagmiddag gaan ze'm eten. Dat valt dan wel mee toch? T leek me alleen wel fijn als ze Zondag ook nog een stukje kunnen eten.
Heb je de optie niet om de taart donderdag te maken en eventueel de botercreme te maken en de taart af te maken? Ik zou hem zaterdag zeker nog eten maar zondag is een twijfel gevalletje.
Het zou ook wel kunnen hoor denk ik, alleen de smaak wordt wel minder. Taart van de bakker is ook het lekkerst op de dag dat ie gemaakt is. Ik had pas zelf een taart gemaakt met botercreme en ganache, de botercreme was op zich nog prima maar de cake was toch al een minder van smaak geworden 2 dagen later.
Maar waarom neem je die opdracht aan als je weet dat je geen tijd hebt om 'm kort van te voren te maken? Als ik zou weten dat ie donderdagavond al gemaakt is, zou ik 'm op zaterdag niet meer hoeven.
Ok.. het is voor mn schoonzus. Geen betalende klant. Natuurlijk moet hij lekker zijn maar ze zijn iets minder kritisch. De taarten die ik na 2 dagen eet, zijn eigenlijk altijd nog goed te eten. Ik heb alleen geen ervaring met de merengue vulling... Anders maak ik'm maandag en vries ik'm in. Vind dat met de fondant alleen wel spannend....
Als je hem donderdagavond laat goed dichtsmeert met genache ipv fondant en hem dan in de koelkast zet en zaterdag ochtend de decoratie erop doet ? De genache kan ik de koelkast maar stopt de cake van uitdroging omdat je het daarmee luchtdicht maakt. Dat zou ik wel doen. Fondant erop en dan donderdag maken voor zaterdag nee dat zou ik ook niet doen.