Ik ben echt wel geschokt bij het lezen van dit topic. Zoveel dingen die ik eigenlijk niet wist. Dat van dons en wol. Nu ben ik ‘gelukkig’ allergisch dus ik heb alles synthetisch maar jeeeetje waar de mensheid toe in staat is in echt beschamend. Het maakt dat ik me afvraag wat ik nog meer allemaal niet weet. En dat ik me dus nog bewuster moet worden van veel dingen.
Ik wil (en heb) geen bont en ook geen dons, zijde en wol. Leer liever ook niet, alleen voor schoenen maak ik sinds een aantal jaar weer een uitzondering, maar een leren bank, tas of riem oid niet.
Hier geen bont en ook geen nepbont. Maar wat schik ik van de andere verhalen over wol en dons. Dat soort dingen wist ik echt niet!
Je bent niet de enige hoor, dat van wol en dons wist ik ook niet. Misschien super naief maar heb er nooit bij stil gestaan.
Mijn instelling - als vegetariër zijnde - is dat bont in Rusland en Siberië en weet ik veel waar het belachelijk koud is, prima is. Maar hier in Nederland is het bespottelijk. Helemaal van die gewatteerde jassen met een bontkraagje van echt bont. Dat is puur enkele en alleen om mee te pronken. Pronken met ander mans veren. Dat heeft niets meer met warmte zoals in Siberië bijv te maken. Want een bontkraagje aan alleen het uiteinde van een capuchon zal weinig bijdragen aan het gevoel van warmte. Ik ben wel een groot fan van imitatiebont. Hoe meer ordi maar op een nette manier gecombineerd hoe beter hihihi
Ik draag geen bont, echt op nep maar de discussie vind ik wel hypocriet. Bont is enorm in de belangstelling geraakt terwijl ander dierenleed net zo groot is. Angora, wol, leer. Het klopt dat leer vaak niet als restproduct afkomstig is maar afkomstig is van dieren die gefokt worden voor hun vacht. Net als bont van konijnen niet over blijft na het eten van konijnen. Heel lang geleden had de publieke hier een interessante serie over, waar alles wat wij dragen vandaan komt. Ook consumeren weer steeds meer voor steeds lagere prijzen en als het niet goedkoop is zit er een merkje op die de meeste winst in hun zak steken. De productie moet dan snel en goedkoop, dat gaat niet samen met diervriendelijk, ik denk dat er heel veel ellende is.
Mooi voorbeeld vond ik trouwens Gaastra die wel wasberen bont gebruikte op hun jassen terwijl ze aangesloten waren bij de fair wear foundation wat ik niet vind kunnen.
mijn kledingkast word steeds dieronvriendelijker (of dat was hij al) maar door dit topic word ik daar dus steeds bewuster van. Twijfel nu een beetje of ik dit allemaal wel wilde weten.
Bont is voor mij een hele grote no go, dat kan echt niet en ik walg ervan Leer is veel meer geaccepteerd, maar vind ik ook niet kunnen. Ik heb lang gedacht dat het een restproduct was van het slachten van dieren voor vlees, maar dat is vaak helemaal niet zo. Ook is de leerlooierij gigantisch vervuilend en worden mensen er heel ziek van doordat er zoveel chemicaliën gebruikt worden. Ik vind leer en bont in veel gevallen dus even fout. Helaas is voor leer niet altijd een duurzaam alternatief, maar die komen er steeds meer. Maar ik vind het super van je dat je nu nepbont hebt gekocht! @DastyQueen
Geen echt bont hier. Maar veel nepbont blijkt toch echt bont. Volgensmij was het keuringsdienst van waarde die een aantal jaar geleden een uitzending aan heeft gewijd of was het kassa. Je kunt het iig testen door haartje eraf te knippen en aan te steken. Ook in de goedkope jassen zat toen regelmatig echt bont dus prijs zegt niet iets.
Nu ook de rest van het topic gelezen. Wol, dons en zijde vind ik inderdaad ook niet kunnen. Dieren worden er zwaar voor mishandeld. Wol vind ik alleen oke als ik de mensen zelf ken die de schapen hebben en ze op een normale manier scheren.
Klopt. Helaas is bont niet altijd zo duur. Je kan het ook zien door te kijken of de haren op stof zijn genaaid.
Mijn man had 2 jaar geleden een jas gekocht met een bontrandje om de capuchon... en wij dachten dat het nep was, maar na 1 jaar ontdekte een kennis dat het echt was... coyote bont bleek het te zijn. Echt om te huilen... maar nu hebben we hem eenmaal , dus moet mijn man hem minimaal 50 jaar dragen
wauw ik lees net dat zelfs cashmere/kasjmir niet diervriendelijk is. Dat dat vroeger wel het geval was omdat de geiten werden gekamt maar tegenwoordig buiten het rui worden geschoren.
Ik was er heilig van overtuigt dat je door het prijsverschil dus in 1 oogopslag zag of het echt of nep was.
Je kan er eigenlijk wel vanuit gaan dat er voor elk dierlijk product dieren mishandeld zijn. Die enkele keer dat dat niet zo is is echt een uitzondering. Maar het is allemaal zo'n massaproductie. En dus niet alleen dieren, deze foto is een vrouw die deze vlekken op haar huid heeft overgehouden aan werken in de leerlooierij. Ik heb me hier een paar jaar geleden in verdiept en lees er nu eigenlijk nooit meer iets over, koop het gewoon niet meer. Maar mijn maag draait ervan om.