Heel Zwangerschapspagina bakt!

Discussie in 'De lounge' gestart door Fietwordtmama, 23 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Momenteel zijn het misbaksels aangezien mijn oven stuk is :cool:

    Zal even op zoek naar mijn ultieme lekkere recepten.
     
  2. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
    Ik heb van de week appelflappen gemaakt zonder suiker.
    Dus plakje bladerdeeg gevuld met appel en rozijnen die in de kaneel hebben gelegen. Plakje dichtvouwen randjes goed aandrukken. Bovenkant insmeren met (geklutst) ei en 20 minuten in de oven.
     
  3. Lelie89

    Lelie89 Fanatiek lid

    4 sep 2014
    3.362
    2.083
    113
    Vrouw
    Gelderland
    Banoffee taart wil ik ook eens proberen te bakken. Het is zó lekker!:D
     
  4. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    Dan gebruik je de verkeerde kant van bladerdeeg. Bladerdeeg heeft altijd een kant met bloem erop en eentje zonder bloem (waar het velletje aan geplakt zit). Voor appelflappen leg je het bladerdeeg dus met de bloemkant naar beneden, velletje papier eraf trekken en op die kant de vulling. Als je die op elkaar legt en goed aandrukt met een vork blijft het wel goed plakken omdat er geen bloem tussen zit.
     
    pietje1987, owly, Louise11110 en 6 anderen vinden dit leuk.
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.508
    36.469
    113
    Maar bladerdeeg zit sowieso al bomvol calorieën toch? Zonder suiker is altijd beter natuurlijk, maar dat maakt het bladerdeeg nog niet goed.
     
    SDonya vindt dit leuk.
  6. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
    150kcal per plakje.

    Een gemiddeld koekje heeft er meer.
     
  7. Lelie89

    Lelie89 Fanatiek lid

    4 sep 2014
    3.362
    2.083
    113
    Vrouw
    Gelderland
    Ik wil binnenkort weer eens gember koekjes gaan maken.
    En ik had laatst van mijn schoonmoeder een zakje lebkuchen kruiden gekregen dus die wil ik ook gaan gebruiken.
     
  8. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Bananenbrood
    • 100 gram havermout
    • 3 rijpe bananen (lekker bruin)
    • 3 eieren
    • 1 appel
    • een mespunt kaneel
    • zout
    Bereiding bananenbrood met havermout
    1. Verwarm de oven op 175 graden.
    2. Pureer vervolgens de bananen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als de bananen gepureerd zijn, voeg je de havermout, kaneel en de eieren toe.
    3. Schil de appel en snij dit in kleine stukjes. Voeg dit ook aan het beslag toe.
    4. Vet de cakevorm in. Ik heb een lepeltje kokosolie gebruikt om mijn cakevorm mee in te vetten. Je kunt ook olijfolie of een klein beetje roomboter gebruiken.
    5. Bak het bananenbrood met havermout ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is, door er met een satéprikker in de prikken. Als er geen beslag blijft plakken, is je bananenbrood klaar.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    RoBiJe en Spoetnik vinden dit leuk.
  9. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Maar je hebt 2 plakjes nodig... Vind 300 kcal toch heel wat.
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.508
    36.469
    113
    Je weet dat rozijnen ook bomvol suiker zitten? Er zit echt wel wat meer calorieën in dan een gemiddeld koekje hoor. Denk meer aan een mars. Prima hoor en vooral lekker van genieten, maar echt gezond of suikervrij/caloriearm is wat anders.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  11. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Protein cakejes

    40 gram havermout
    30 gram whey (eiwitten)
    2 eieren (1 met eigeel 1 met enkel eiwit)
    250 ml magere melk of water
    1 appel

    Alles bij elkaar in de blender, daarna in een cakevorm in de oven op 210 graden. Als de cake bijna gaar is dan leg je de gesneden plakjes appel er op. Daarna doe je hem terug in de oven en als de cake helemaal gaar is dan strooi je er nog wat kaneel over heen.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  12. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Zal vanmiddag het recept even opzoeken :)
     
    smax vindt dit leuk.
  13. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    8.171
    3.054
    113
    Nederland
    Gebruik je van die havervlokken of van die fijne havermout die je ook bij de body en fit kunt kopen?
     
    SDonya vindt dit leuk.
  14. mamabeertje

    mamabeertje Fanatiek lid

    9 sep 2015
    1.618
    349
    83
    Dank je!! Dat wist ik helemaal niet, maar ik ga het een keer uitproberen.
     
  15. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.060
    2.403
    113
    Vrouw
    Ja, taart en snoep en koek zit nou vaak eenmaal vol calorieën. Daarom eet je het ook met mate....
    als je elke dag taart eet en bakt snap ik het, maar een keer wat calorieën overleeft men wel hoor.

    Maar goed, dat is mijn mening.
     
    iMoeder, Oceanna, Robijn89 en 5 anderen vinden dit leuk.
  16. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.713
    4.036
    113
    Overijssel
    Ik heb een schaaltje water erbij,en maak mijn vingers iets nat en druk het dan goed dicht.

    Ik bak nooit,alleen mini appelflapjes .
    Kleine stukjes appel met beetje suiker en wat kaneel en dan de bladerdeegplakjes door de helft dat je van 1 plakje 2 driehoekjes hebt.
    Mmmmm...vanavond maar weer even maken.
     
  17. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.508
    36.469
    113
    Dat is toch heel het punt niet? Iemand vraagt naar gezondere alternatieven en dat is bladerdeeg niet. Dat wil niet zeggen dat je niet een keer lekkers kunt nemen.
     
    Riverdale87 vindt dit leuk.
  18. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    Een gezond alternatief van bladerdeeg is een (volkoren) wrap. Is niet zo krokant maar wel erg lekker!
     
    Mammamuis vindt dit leuk.
  19. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.060
    2.403
    113
    Vrouw
    Dat klopt. En dat is mijn punt ook niet als je goed leest.
     
  20. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.848
    3.364
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Minder ongezond?

    https://www.essiehealthylife.nl/eiwitrijke-kwarkcake-met-appel/ - sowieso heeft ze veel lekkere recepten - ook wel calorierijke - maar ook op basis van havermout (in plaats van bloem) en/of kwark. De bananencake die genoemd is hier boven is ook érg lekkker. Ik gebruik sowieso veel havermout in m'n baksels tegenwoordig. Ik heb standaard een tupperware bak staan met daarin fijngemalen havermout (in de keukenmachine gedaan).
     
    RoBiJe en SDonya vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina