Momenteel zijn het misbaksels aangezien mijn oven stuk is Zal even op zoek naar mijn ultieme lekkere recepten.
Ik heb van de week appelflappen gemaakt zonder suiker. Dus plakje bladerdeeg gevuld met appel en rozijnen die in de kaneel hebben gelegen. Plakje dichtvouwen randjes goed aandrukken. Bovenkant insmeren met (geklutst) ei en 20 minuten in de oven.
Dan gebruik je de verkeerde kant van bladerdeeg. Bladerdeeg heeft altijd een kant met bloem erop en eentje zonder bloem (waar het velletje aan geplakt zit). Voor appelflappen leg je het bladerdeeg dus met de bloemkant naar beneden, velletje papier eraf trekken en op die kant de vulling. Als je die op elkaar legt en goed aandrukt met een vork blijft het wel goed plakken omdat er geen bloem tussen zit.
Maar bladerdeeg zit sowieso al bomvol calorieën toch? Zonder suiker is altijd beter natuurlijk, maar dat maakt het bladerdeeg nog niet goed.
Ik wil binnenkort weer eens gember koekjes gaan maken. En ik had laatst van mijn schoonmoeder een zakje lebkuchen kruiden gekregen dus die wil ik ook gaan gebruiken.
Bananenbrood 100 gram havermout 3 rijpe bananen (lekker bruin) 3 eieren 1 appel een mespunt kaneel zout Bereiding bananenbrood met havermout 1. Verwarm de oven op 175 graden. 2. Pureer vervolgens de bananen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als de bananen gepureerd zijn, voeg je de havermout, kaneel en de eieren toe. 3. Schil de appel en snij dit in kleine stukjes. Voeg dit ook aan het beslag toe. 4. Vet de cakevorm in. Ik heb een lepeltje kokosolie gebruikt om mijn cakevorm mee in te vetten. Je kunt ook olijfolie of een klein beetje roomboter gebruiken. 5. Bak het bananenbrood met havermout ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is, door er met een satéprikker in de prikken. Als er geen beslag blijft plakken, is je bananenbrood klaar.
Je weet dat rozijnen ook bomvol suiker zitten? Er zit echt wel wat meer calorieën in dan een gemiddeld koekje hoor. Denk meer aan een mars. Prima hoor en vooral lekker van genieten, maar echt gezond of suikervrij/caloriearm is wat anders.
Protein cakejes 40 gram havermout 30 gram whey (eiwitten) 2 eieren (1 met eigeel 1 met enkel eiwit) 250 ml magere melk of water 1 appel Alles bij elkaar in de blender, daarna in een cakevorm in de oven op 210 graden. Als de cake bijna gaar is dan leg je de gesneden plakjes appel er op. Daarna doe je hem terug in de oven en als de cake helemaal gaar is dan strooi je er nog wat kaneel over heen.
Ja, taart en snoep en koek zit nou vaak eenmaal vol calorieën. Daarom eet je het ook met mate.... als je elke dag taart eet en bakt snap ik het, maar een keer wat calorieën overleeft men wel hoor. Maar goed, dat is mijn mening.
Ik heb een schaaltje water erbij,en maak mijn vingers iets nat en druk het dan goed dicht. Ik bak nooit,alleen mini appelflapjes . Kleine stukjes appel met beetje suiker en wat kaneel en dan de bladerdeegplakjes door de helft dat je van 1 plakje 2 driehoekjes hebt. Mmmmm...vanavond maar weer even maken.
Dat is toch heel het punt niet? Iemand vraagt naar gezondere alternatieven en dat is bladerdeeg niet. Dat wil niet zeggen dat je niet een keer lekkers kunt nemen.
Een gezond alternatief van bladerdeeg is een (volkoren) wrap. Is niet zo krokant maar wel erg lekker!
Minder ongezond? https://www.essiehealthylife.nl/eiwitrijke-kwarkcake-met-appel/ - sowieso heeft ze veel lekkere recepten - ook wel calorierijke - maar ook op basis van havermout (in plaats van bloem) en/of kwark. De bananencake die genoemd is hier boven is ook érg lekkker. Ik gebruik sowieso veel havermout in m'n baksels tegenwoordig. Ik heb standaard een tupperware bak staan met daarin fijngemalen havermout (in de keukenmachine gedaan).