Dat snap ik maar tegelijkertijd vind ik dat je niet van school en BSO en de omwonenden mag verwachten dat zij jouw probleem maar accommoderen. Dat jij met de auto naar je werk wil/moet is niet iets wat zij op moeten lossen. Zij moeten je kind lesgeven en opvangen, geen parkeermogelijkheid bieden. Je kunt het wel aankaarten maar hoe zie je een oplossing eigenlijk? Kiss and ride kan niet want je gaf aan dat de BSO dat niet wil want je moet echt mee. Parkeren kan ook niet want vergunning. Jij wilt/kan niet op de fiets of ergens anders parkeren. Dan zie ik geen oplossing behalve de regels blijven overreden of je kind op een andere VSO/BSO doen waar je wel kunt parkeren en die naar jouw school brengen.
Niet dus...targets zijn eraf.. plus dat je dat vroeger verwachtte eind december, niet in het nieuwe jaar. Bekeuring aankaarten heeft altijd zin, omdat de verbalisant binnen een bepaalde periode moet reageren (90 dagen geloof ik) anders gaat het sowieso niet door...
Ik denk zoals door meerderen al gezegd dat je geen schijn van kans maakt. Je had namelijk genoeg alternatieven, of jij die nou redelijk vindt of niet. Ik snap je probleem goed hoor, maar aan de andere kant dit is ook gewoon hoe het is hier in een klein drukbevolkt land. Het lijkt mij toch dat je op de fiets naar school moet. Als iedereen kinderen met de auto brengt dan wordt het een chaos. Als je je kind naar een school of opvang brengt zonder eigen parkeerfaciliteiten dan neem je dit risico. Dat klinkt misschien hard, maar zoals ik het lees kies je er zelf voor om een school ver bij huis te kiezen. ( Die keus is er in je hoofd misschien niet omdat dit de beste school is voor jou) Misschien ben ik hierin ook niet zo objectief omdat ik al die auto's bij een school met allemaal kleine kinderen ook gevaarlijk vind. Handhaven zal waarschijnlijk wel gebeuren op verzoek van omwonenden. Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat we door de omstandigheden waarin we verkeren door de plek waar je woont, je baan, huur of hypotheek etc soms denkt dat je geen andere keuze hebt. Maar we hebben allemaal gekozen om in dit land een gezin te beginnen. Dat betekent voor sommige van ons bijv. dat je minder thuis kan zijn dan je zou willen, dat je met de auto naar je werk moet etc. Dus het voelt niet meer als keuze aan maar is het ergens wel. En het is dan vervolgens ook weer niet aan de gemeente of omwonenden om de last die jouw keuze met zich meedraagt te dragen. De andere oplossingen: baan dichterbij , verhuizen of ander school, lijken misschien irreëele keuzes maar schaarse parkeervak laten gebruiken door iemand die er zelf voor kiest een kind met de auto weg te brengen vind ik ook irreël.
Wij doen dit dus wel. Is juist gezond om je dag te starten met een fietstochtje en de kinderen leren fietsen door het verkeer. We hebben onze logistiek van het gezin zo ingericht dat het ook zo kàn.
Waarom kun je dat niet van mensen verwachten? Ik vind dat namelijk niet meer dan normaal. Waarom zouden de omwonenden zoveel hinder moeten ervaren van al die auto’s? Scholen roepen niet voor niets ouders op om te komen lopen of fietsen. En wbt op rare plekken neerzetten is niet oké: ehh bedoel je daarmee parkeren op plekken waar je zonder vergunning niet mag parkeren? Vreselijk voor de omwonenden die tussen 8.15 uur en 8.45 uur thuis komen na bijv een nachtdienst die eerst een half uur moeten rondjes rijden omdat allemaal ouders hun plekken hebben ingepikt
Uit je post haal ik wel een mogelijkheid om het goed te doen; je auto parkeren in het parkeergarage en dat laatste km lopend afleggen om je kinderen naar school/bso te brengen/ophalen. Dus je verweer dat je geen mogelijkheid hebt om het goed te doen klopt niet. En dat anderen het ook doen is geen reden om het steeds fout te doen wetende dat je een bekeuring kan krijgen. Ik denk ook dat je weinig kans van slagen hebt met je verweer. De boete maar betalen en de auto voortaan in de parkeergarage zetten zou ik zeggen.
Tja ik snap je wel, wat ik me dan afvraag, als die bewoners nou visite krijgen he, hebben die dan ook geen mogelijkheid tot een betaald parkeren in de wijk zelf of moeten die ook naar die betaalde garage gaan? Ben dus blij dat ik daar niet woon haha.... Hier zie ik t ook gebeuren hoor, mensen die letterlijk 1 straat achter de school wonen en dan met de auto komen . Bedoel ga ff lopen, ook als je daarna door gaat naar je werk kun je dat prima doen....9 van de 10 die dat doen zijn dan ook nog eens de types die pas net uit bed zijn gerold en in trainingspak de kinderen naar school brengen.... Woon je echt verder weg, en zoals ik t hoor woon jij een stuk verder van school, vind ik t dus wel een redelijke verwachting dat je met de auto de kinderen weg moet kunnen brengen. En ik vind t dan ook minstens raar dat school en bso hier zelf niet in gesprek over zijn gegaan met de gemeente al. Desnoods alleen een oplossing voor die ouders die idd van ver komen en niet dat t voor iedereen beschikbaar is zeg maar. Denk ook niet dat je met een bezwaar ergens komt, maar ik snap wel dat je t overweegt Nu maar hopen dan dat ze de komende 6 jaar weer niet controleren Ze zulle vast gekomen zijn door klachten van de wijkbewoners
Ik begrijp je reactie niet? Ik zeg toch heel duidelijk dat je als ouders, school en bso met zo'n plan naar de gemeente kan stappen. Hier bestaan die vergunningen alleen hier bij school, geen andere scholen in de gemeente met zo'n systeem, het was hier noodzakelijk omdat je er zonder vergunning niet mag parkeren - maar als je er niet woont, krijg je geen vergunning. School regelt puur de distributie van die vergunning, gemeente geeft ze af.
Hier in de wijk kun je als vergunninghouder bezoek ook een tijdelijke vergunning geven, maar wij hebben bv een prive-parkeerplaats achterom, daardoor geen recht op een vergunning (wel bij een tweede auto). Ons bezoek moet nu ook achterom op dat terrein parkeren, gasten plekken vol? Dan wordt het idd een parkeergarage verderop en lopen.
Zeg reageer een beetje vriendelijker met je, ik zeg toch heel duidelijk. Als je met je verkeerde been uit bed stapt hoef je dat niet meteen op deze manier te laten blijken. Ik kan ook wel eens iets verkeerd lezen he.
Nou ja zeg, lees mijn post nog eens voor je zo om je heen bijt zeg. Ik ben totaal niet onvriendelijk, begreep gewoon je reactie niet. Je leest 2x mijn posts verkeerd en dan krijg ík een snauw, lekker.
En als je die kilometer te ver lopen vindt, 's morgens en 's Avonds, dan parkeer je ergens een oude fiets; dan leg je de laatste kilometer op de fiets af. Genoeg mensen die een fiets pakken vanaf een station, voor de laatste meters naar werk, dus waarom dan niet van de parkeergarage naar de BSO?
Waarom een bezwaar maken voor iets waarvan je weet dat je fout zit? Ja je bent het niet eens met het parkeerbeleid maar goed, of je moet dan bij de personen die daar over gaan klagen of je moet iets dichterbij zoeken zodat je op de fiets kan, nu overtreedt je gewoon de wet en dat mag niet. Of je gaat gewoon naar de parkeergarage een stukje verderop. Het is gewoon niet toegestaan.
Ik zou wel op een electrische fiets kunnen gaan ja. Maar mijn kinderen dan? Die houden mama niet bij dan, is ook een beetje sneu.
Ik vind het wel lief dat iedereen zo mee denkt om mijn parkeer probleem op te lossen. Maar ik ervaar het zelf niet als een probleem, normaal gaat het gewoon goed. Er is altijd plek zat en bewoners ervaren ook geen overlast. En dat parkeren zelf was ook het onderwerp van mn topic niet. Ik opende mijn topic met als doel meer te weten te komen over verweer schrijven tegen een parkeerboete.
Vergunningsplicht is daar duidelijk niet voor niets. Je zult daar wonen en elke dag al die auto’s voor je deur hebben. Je weet van jezelf dat je al 6 jaar de regelen overtreedt. Ik vind dat je heel veel ‘geluk’ hebt dat dit slechts je eerste boete is! Gewoon betalen dus. Je zit fout en dat weet je heel goed. Verweer maakt ook geen enkele kans.
Elektrische bakfiets? Al weet ik dat je niet op een vervoersalternatief vraagt Hoe weet je trouwens dat de buurt geen overlast ervaart?
Qua verweer, ik denk dat je enige uitweg een vormfout is. Dus opvragen wie de boete heeft uitgeschreven en kijken of deze persoon daartoe bevoegd was. Onder de Wet Openbaarheid Bestuur moeten ze je dit geanonimiseerd toesturen. Vraag dus ook om bewijs dat deze verbalisant daartoe bevoegd was. Maar een veer maken waarin je dat je het niet eens bent met het vergunningen beleid gaat niet lukken. Daarvoor moet je naar de Raad van State om dat beleid aan te laten passen.
Ik denk dat mensen alternatieven opnoemen om aan te geven dat je wel degelijk mogelijkheden hebt om het "goed te doen". Wat weer indirect antwoord is op je vraag: "Heeft het zin om verweer te schrijven?" Nee dus. Want je hebt in theorie mogelijkheden genoeg.