Gebruiken jullie fruit bij het koken? Zo ja wat en waarbij? Ik had vanavond zuurkool met banaan. Soms doe ik zuurkool met blik cocktailfruit (zomers). En in de andijviesoep (andijvieverslaving tijdens zwangerschappen ) gaat appel. Ben wel benieuwd of en wat jullie doen
Dit inderdaad! Ananas erbij is ook erg lekker Door de spruitjes stampot en door rode kool gaat een appeltje
Ja hoor, in salades vooral koud en in warme gerechten wordt het fruit gebakken of meeverwarmd. Bv ovenschotel met kip, banaan en perzik, appelmoes, ananas in zoetzure kip of op satéspiesjes. Mango in Thaise salade, en appel in een rode bietensalade met gehakt en aardappel, etc.
Chili con carne met mango Zuurkool met ananas Rucolasalade met aardbeien en blauwaderkaas Gewokte spinazie met peer en kaas Spinaziesalade met ananas en spek Gevogelte met perzik Wild met bessen en/of steenvruchten
Ik maak regelmatig mango chutney bij een curry. Kip saté met ananas stukjes. Eend met sinaasappel. Boboti met appel. Citroen risotto. En ga zo maar door...
Volgens mij is tomaat ook groente (of eigenlijk iets er tussen in). Maar fruit zeker niet. Ik doe echt geen tomaat in mijn fruitsalade. Druif, ananas, aardbei, meloen en tomaat.... Nee bah!!