Dit is hier een favoriet, wel boven budget maar mijn man neemt de restjes altijd mee naar het werk de volgende dag. En als je het kippengehakt vervangt door half om half voor 1.70 dan kom je voordeliger uit. Als kruiden gaat er altijd wat knoflook en ras al hanout doorheen, dit is bij ons standaard in huis. Couscous 0.78 Kipgehakt 300gr 2.49 Paprika mix van 3 1.09 Courgette 0.69 Champignons 0.79 €5.84
Wij noemen het hutselfrutsel. Heb geen prijzen bij de ingrediënten. - 300 gram gehakt - 2 flesjes calve chilisaus - blikje gemengde groenten (of 2) - rijst Rijst koken. Bak het gehakt rul, gemengde groenten erbij, potjes saus erbij en klaar.
Bepaalde dingen ga ik ook eens proberen. Vandaag de bootschappen online bedenken dus ben benieuwd. Wel een grote eter hier die wel graag een stuk vlees heeft.
Maar je kunt toch ook bij de lunch groente eten? Je hoeft niet al je groenten uit je avondeten te halen. Trouwens, in de tijd dat wij onder het minimum inkomen leefden, konden we helaas niet altijd genoeg groente betalen. Dan zit je dus echt te hannesen met allerlei overwegingen. Een keer een duurdere groente eten betekende dan gewoon minder per persoon en opvullen met brood of aardappelen.
Zuurkoolquiche Bladerdeeg €0,60 Zuurkool 2x €0,96 Blik ananas €0,99 Ontbijtspek €1,79 (budget variant €1,09) 4 eieren €1,00 Totaal €5,34/€4,74 (prijzen jumbo) Bedek een springvorm met bladerdeeg. Ontbijtspek erop, dan de zuurkool gemengd met stukjes ananas. Nog een laagje spek en de losgeklopte iedereen eroverheen. Half uurtje in de oven bij 180 graden.
Ik eet zelf voornamelijk vers en anders uit de diepvries. Blik en potgroenten eigenlijk nooit. Als je idd groenten uit het seizoen eet dan kun je goedkoper uit zijn. Ik werk zelf in een groentenwinkel en ja sommige dingen zijn misschien wat duurder maar ook zijn vaak seizoensproducten goedkoper. Momenteel hebben we flinke bloemkolen voor 1 euro, pond kleine spruitjes voor 65 cent, aardbeien voor 1,50 en nog meer van die seizoensaanbiedingen. Standaard 5kg zak aardappelen voor 4 euro. Merk dat mensen soms positief verbaasd zijn over de prijzen. Dus misschien een tip: kijk ook eens op de markt of groentenboer. Kan soms best schelen met de supermarkt.
Speklap 400 gr : €2,- Stampotaardappelen 1 kg : €0.99 Spruitjes 750 gr: €0.89 Stamppot spruitjes : €3.88 Als ik dit deel door 4 zijn wij €0.97 p.p kwijt
@kar89 Taartvorm invetten en bekleden met hartige taart deeg ( soort bladerdeeg) Groenten snijden en even opbakken. Groenten in de taartvorm. Eieren loskloppen met een klein beetje melk. Flink kruiden erdoor, ( provinciale kruiden, paprikapoeder, kurkuma, pezo of net waar je zin in hebt) Eimengsel eroverheen gieten. Geraspte kaas erover als je wilt ( zie dat ik die niet in de lijst heb gezet) Restant hartige taart deeg in reepjes over de vulling leggen en even insmeren met het restje van eimengsel wat in het kommetje is achtergebleven. Afbakken op 200 graden ongeveer 35-45 minuten. Je kunt er natuurlijk ook vlees doorheen doen als je wilt. Tijdens de hamsterweken zijn vaak de roerbakgroenten met kastanjechampignons 1+1 gratis. Dan gebruik ik 2 van die zakken als vulling maar je kunt erin gooien en kruiden zoals je zelf wilt.
Wij eten wel eens prefab quiche vd AH. In de aanbieding zijn ze 2 voor 5,- en we eten een halve pp. Ik ga de echte recepten van hier zeker gebruiken!
Ik haal vlees bij een schoon vlees boerderij, en dan gebruik ik in de meeste mix gerechten minder vlees . Ik had laatst voor 43,50 vlees gehaald en dat is genoeg voor 14 x avond maaltijd , soms dan 1 kipfilet en eergisteren hebben we bijvoorbeeld. Een goede lap rosbief pp gegeten. Tel daarbij op 3 a 6 x makkelijk of uit eten en dan 10 x vega en de maand is rond. Mix gerechten zijn Bijv. pastasauzen/wokgerechten/saksuka/wrapvulling. soms dus duur vlees bij aard/groente/ vleed maar devolgende dag eten we bijvoorbeeld. Vega of een gerecht met 1 kipfilet erin. https://chickslovefood.com/recept/shakshuka/ Qua weinig groente ; zoon eet geen tot zeeeer weinig groente ( lees 8 sperziebonen is de max), dochter en ik eten graag groente tijdens de lunch , dus qua avond eten maak ik me niet zo druk over wat minder evt. En als het echt minimaal moet qua geld. Dan eten we graag tosti met soep, pannenkoeken ( maak ik altijd zelf), diepvries groente met een beetje kip ofzo erdoor met wraps erbij, spaghetti saus met knakworst in stukjes erdoor, patat appelmoes en dan kipkluifjes uit de aanbieding. Overnschotels kan je ook heel goedkoop maken. Wat aardappelen voorkoken, in plakjes snijden en een op de bodem van een overschaal daarover wat gewokte groente/vlees met bijvoorbeeld. 200 gram gehakt ,knoflook/wat groentemix uit de diepvries en kruidenkaas bakje erdoor of crème fraiche. Dat in ovenschotel met kruiden en wat kaas er evt op.
Vanavond geprobeerd om de prijzen te denken! Ben alleen de bon vergeten voor de individuele prijzen. Macaroni (pak) Carbonara saus (pot) Schouderhamblokjes 250gr 3.74 totaal Daar hoort eigenlijk nog diepvries spinazie doorheen van minimaal 500 gram. Kost vast tussen de 70 cent en een euro... maar die was ik vergeten
Pannenkoeken met zuurkool (ruim voldoende voor 2 volwassenen en 1 kind, meestal houden we wat over) Eigenlijk is dit recept met gerookte zalm erdoor, maar als je krap bij kas zit, kan het ook met alleen zuurkool en dat is ook lekker. Halve kilo zuurkool €0,49 Bekertje creme fraiche €0,69 300 gr. bloem €0,15 2 eieren €0,30 500 ml melk €0,39 Klontje roomboter om in te bakken €0,40 Totaal €2,42 = €0,81 per persoon Als je er toch gerookte zalm (een heel pak van de AH) doorheen wil doen, kost het in totaal €5,42 = €1,81 per persoon. Melk en bloem schat ik een beetje, dat doe ik meestal op gevoel. Pannenkoeken bakken, gewoon zoals je dat gewend bent. Zuurkool uitknijpen en in de pan opwarmen met de creme fraiche. Een paar flinke lepels romige zuurkool in de pannenkoeken rollen. Indien je er gerookte zalm bij doet: in dunne reepjes snijden en samen met de zuurkool opwarmen.
Van een dagje wat minder groenten eten ben je echt niet gelijk ongezond bezig. Daarnaast vul ik heel vaak aan met komkommer, tomaatjes en salade met van alles er in. Had dat er wel bij kunnen zetten maar dan is het ondertussen geen budget recept meer.
Leuk topic! Wij zijn met 2 volwassenen, een peuter en een dreumes, ik reken dat als 3 personen. - 1 bloemkool 1,59€ - gehakt half om half 300 g 1,69€ - 4 plakjes kaas zelf hakken, of een pakje geraspte kaas à 1,65€ =4,93€ of 1,64pp Bloemkool stomen, gehakt rul bakken en kruiden, kaassaus maken. In lagen in een ovenschotel doen en 20 min op 180°
Maar ik denk dat dit juist ook het punt is. Als je elke dag voor max 5 euro totaal wil (moet) eten denk ik ook dat je het niet redt om voldoende groenten te eten. Wij zitten er ruim boven. Ik kook voor mezelf ook altijd apart (streng dieet ivm buikproblemen). Dus bijna elke dag 2 maaltijden. Voor me zelf dan wel vaak 2 porties voor als ik late dienst heb
Dat red ik prima. Wel vaak aardappelen groente vlees, maar dan komen we echt wel aan genoeg groente p.p. Mijn vlees komt bijna altijd uit de aanbieding en daarnaast een grote zak aardappels. Ik lees mee omdat ik ook wel eens vaker voor €5 iets anders dan AGV zou willen eten.
Duurzaam en binnen 12.50 euro. En lekker!! https://www.go-or-no-go.nl/2018/11/duurzamer-eten-griekse-rijst.html