Jahjah het duurt nog even maar heb de hele familie uitgenodigd om te komen eten met kerst. Maarja wat staat op het menu? Gaat om ongeveer 10 volwassenen en 6 kinderen 1-8jr. Hebben jullie ideeën? Makkelijke gerechten, recepten enz. Ook iets wat te maken is de dag ervoor. Natuurlijk niet alles maar scheelt weer op de dag zelf. Ik wil geen gourmet of dat mn huis blank staat haha voor de rest sta ik open. Wil ook niet dat iedereen iets meeneemt en ook geen chinees. Kom maar op met de menu's, recepten en gerechten!
Voor zo een grote groep zou ik kiezen voor een warm / koud buffet. Veel dingen vooraf voorbereiden zodat je met kerst zelf niet alleen maar in de keuken staat en iedereen aan het bedienen bent. Wij vluchten met vrienden dit jaar met kerst voor de 2e keer richting centerparcs. Heerlijk geen verplichtingen. Kerstavond maken we een warm/koud buffet. gourmetten doen we 1e kerstdag (is toch niet mijn huis ) en 2e kerstdag wil ik iets met van die mini pizza oventjes doen maar moet nog even kijken waar ik die dingen kan kopen en of er verschil in merk / kwaliteit zit.
Ik ben er nog niet uit en as we speak flink aan het googlen en kookboeken lezen om ideeën op te doen. Hier 6 volwassenen en 8 kinderen (waarvan 4 pubers). Dus er mag een hoop op tafel komen. Ik ga iig mijn slowcooker flink aan het werk zetten. Waarschijnlijk stoofvlees (boeuf bourguignon oid), pulled pork of chicken, stoofpeertjes, appelmoes. Dan nog een aardappelgerecht, salade, gebakken knoflook-tijm champignons, geglaceerde worteltje, misschien quiche lorraine, etc. En zo ben ik nu eerst bezig met een lijstje van ideeën maken en ga ik later schrappen. Het wordt iig buffetachtig. Maar ik zit ook nog te denken aan een Indische rijstafel. Weer met slowcookgerechten (bv, rendang, daging smoor, kruidige drumsticks), telor ketjap, sajoer boontjes, zoetzure komkommer, seroendeng, ajam smoor, atjar, etc. Ik maak iig altijd een duidelijk plan: menu, boodschappenlijst, planning voor de week vooraf en op de dag zelf. En het moet haalbaar zijn, wat soms lastig is, want ik maak echt alles zelf. Dessert ben ik echt nog niet uit. Vorig jaar deze gemaakt: https://uitpaulineskeuken.nl/2016/12/salted-caramel-chocoladepotjes.html en dat was echt een hit. Edit: en de ovens zet ik ook graag flink aan het werk. Het liefst zo weinig mogelijk ‘last minute’ pannen op de kookplaat en veel al eerder in oven of slowcooker zetten. Levert mij weer veel tijd met mijn gasten op ipv alleen maar in de keuken staan.
Bij mijn schoonouders elk jaar vaste prik: Kalkoensoep Stoofpeertjes met gekookte aardappelen en kalkoen . Ijs. Met mijn ouders varieert het van gourmetten tot uit eten tot gezond eten tot een hele avond hapjes.
Wij (althans mijn vader en stiefmoeder, waar we zijn 1e kerstdag) hebben een kalkoen besteld bij www.koopeenkalkoen.nl Wij nemen dan wel allemaal wat mee, maar je kan er natuurlijk ook zelf verschillende gerechten bij maken. Dan is je gevulde kalkoen je grote vleesgerecht en maak je er een salade bij, verschillende groenten (ik houd bijv. van broccoli en peultjes), frietjes/gebakken aardappeltjes/aardappelgratin.
Ik zat ook aan een buffet te denken en anders elke gang 2 soorten ofzo dat ze kunnen kiezen. Groot gelijk heb je met gourmetten ik vind het leuk en gezellig maar mijn woning is er niet geschikt voor
Idd hier mag er ook veel op tafel te komen staan. Gister heb ik al even op pinterest gekeken staan ook echt toffe dingen op en wat niet al te lang duurt. Hier komt er ook een plan, menu enz. Thnx voor je bericht het toetje lijkt mij heerlijk.
Voorgerecht: gegratineerde Jakobsmosselen Hoofdgerecht: Roastbeef met Herzoginaardappelen en boontjes in spek en saus. Dessert: nog geen idee
Toetje: een plakje suikerbrood bakken en daar een bolleje ijs op doen. Wel een smaak die er bij past, zoals stroopwafel, vanille, chocola, caramel. Super makkelijk, super lekker.
Wij gaan voor de derde keer gevulde kalkoen of kip met zalm bestellen bij Www.boersenboers.nl. Geen moeilijk gedoe, ding hoeft alleen maar in de oven en wordt netjes thuisbezorgd. Echt perfect. Met pasen bestellen we trouwens ook daar.
Ik weet het nog niet zeker, maar ik ga denk ik dit menu maken voor 15 volwassenen; Amuse van eendenborstfilet. Carpaccio van zeebaars Ooster vispallet Scroppino Zelfgemaakte pasta met verse truffel en pecorino Arrosto Vitello, aardappelwaaier met truffel en pecorino en gegrilde groentes Merenguetaart met mascarpone en vers rood fruit
Met zo'n groepssamenstelling zou ik gaan voor tapas/ worldfood. Tafel vol met eten en iedereen die kan kiezen wat hij/zij wil. Of wil je juist een heel chique diner? Hier nog geen diner bedacht, geen idee wat we doen met kerst alles is afhankelijk van de uitkomst van vandaag...