Hier een kersttafel met 16 volwassen en 9 kinderen. Heb er de ruimte voor en we houden van culinair. Géén buffet! Een aantal van de volwassenen koken gerechten mee, halen drank of stoken fikkie in de tuin.
Wij maken dit jaar tapas (koud en warm) en zetten het gourmetstel neer voor de hapjes die verwarmd kunnen worden. Als nagerecht maak ik een grote pavlova met vers fruit en zelfgemaakt ijs... iedereen kan er een stuk vanaf pakken. Aangezien we werkelijk alles zelf gaan maken ben ik wel al twee dagen van te voren bezig met voorbereiden, maar ik vind dat persoonlijk niet zo erg.
Geen chique diner hoor iedereen mag heerlijk als zichzelf komen. Tapas idee is ook echt leuk! Wat voor uitkomst krijg je vandaag?
Leuk! Zoek vooral makkelijke dingen. Kerstmiddagavond moet ik werken daarvoor kan ik wel al wat maken en ook overdag op 1e kerstdag.
Ik wil zelf eigenlijk ook de fam hier uitnodigen (4 volwassenen boven op ons gezin) maar ik kan niet goed koken, geen energie en wil er ook niet teveel geld aan uitgeven (ik heb vroeger wel eens andijviestamppot geserveerd of pannenkoeken haha). Daarnaast moeten de hapjes dit jaar melkvrij zijn ivm mijn peuter. Ik heb al een recept voor fudge gevonden wat te makkelijk is voor woorden maar verder heb ik geen idee (ik heb een airfryer, een stoompan met verdiepingen en meer dan genoeg gaspitten en 1oven, 1 magnetron en 1combi).
He goede tip, dankje Ik kook samen met mijn zwanger het diner en wij wilden dit jaar graag eens ene traditionele gevulde kalkoen serveren. Dit is wel een goede plek om te bestellen
Ik wil dit jaar ook thuis eten ipv buiten huis. Nu ben ik wel heel erg benieuwd hoe jullie alles warm en vers houden zonder continue in de keuken te staan als de gasten er zijn? Onze eettafel staat naast het kookeiland dus ik wil dan alles schoon en opgeruimd hebben tijdens het ontvangen van de gasten en het eten zelf.
Ik zou gaan voor een warm - koud buffet. Lekkere salades, quiches, pasteitjes, stoofpeertjes warm/koud, gehaktballetjes, kip saté, frietjes voor de kids, dat soort dingen. En dan dingen die een dag of een paar dagen van te voren te maken zijn. (En maar hopen op genoeg ruimte in de koelkast) En dan lekker ijs met slagroom en vers fruit toe.
Ik zou niet weten hoe ik voor 16 mensen eten moet maken. Mijn pannen zijn daar te klein voor, mijn koelkasten ook en mijn kookplaat heeft ook maar 4 pitten. hoe doen jullie dat dan voor zoveel mensen?
Er passen 2 grote ovenschalen in de oven en dan nog 4 pitten op het gasfornuis. Dan heb ik nog een magnetron en een actifry en denk de dag ervoor ook al wat maken. Komt vast wel goed. Mn ma heeft jaren in de weekenden voor eigen gezin plus aanhang gekookt voordat er kleinkids waren en dat was dan ook minimaal voor 10 dan gaan voor 6 kindjes erbij het wel lukken
Heb vorig jaar voor grote groep mensen gekookt. Pompoen soep, konijn in het zuur met rode kool, boontjes en aardappel kroketten. Ananas in bladerdeeg met kokos ijs
Oei, zie nu pas dat ik een soortgelijk topic geopend heb.. wij zijn inmiddels nog wel met 34 man. Dus zoek een hoofdgerecht voor tussen de 20 en 35 man & ook ideeen daarvoor. Heb al veel tips gehad in mijn eigen topic.. maar kan altijd meer!
Ik kreeg als tip; beenham, zelf kruiden met mosterd dille, zout & peper.. dan kort aanbakken op het vuur (lekker knapperig maken) en dan op 160 graden, 90 minuten in de oven.