Gisteren hebben we bij de snackbar gegeten. Vandaag heb ik wat restjes uit de vriezer gehaald want heb geen zin om te koken. Er is macaroni en nog een beetje Indisch. Vriendlief heeft eventueel ook nog wat jambo.
Laat je niet afschrikken door aantallen aan kruiden/flesjes. Je haalt ze eenmaal in huis en je kan weer voort. Die marmita is geen officiele marmita. Heb er eigen draai aan gegeven. Stukjes kip recept is van mn man. Alles doen we "op gevoel". Dus hou hoeveelheden niet exact aan hihi Marmita: Aardappelen. Waspenen. Diepvrieserwtjes. 1 grote ui. Kruiden: Zwarte peper. Gember. Komijn. Koriander poeder. Paprika poeder. Allen flinke theelepel. Half tl nootmuskaat. Half tl kurkuma. Kwart tl piment en kwart tl kruidnagel poeder. Doe lekkere laag olie in bijv een hapjespan. Ik gebruik zon-en olijfolie samen. Bak ui glazig. Voeg 5 aardappelen toe. Bak mee. Voeg 4 wortels toe. Bak lekker mee. Kommetje erwtjes erbij. Doorroeren. Dan alle kruiden erbij. Even lekker omscheppen. Dan een boullounblokje erbij (ik heb de halal kippenblokjes). Dan kokend water erbij tot alles net niet onderstaat. En dan laten pruttelen tot wortels gaar zijn. Kip: kipfilet in grotere stukken. Kruiden zoals je gewend bent. Ik gebruik kipkruiden vd Lidl. Komijn. Koriander en paprikapoeder. Lekker aanbakken in laagje zon olie en beetje roomboter. Dan pak je een kommetje. Daar doe je in: 4 el vissaus. 2 el sojasaus. Dopje oestersaus. 3 el honing. Citroensap. 1 el ketjap. En sambal of harissa naar smaak. Bodempje gekookt water bij de kip. Even roeren. Dan kommetje erbij. 5 min zachtjes laten pruttelen. Wat een verhaal! Haha hopelijk kan je er iets mee