Heel Zwangerschapspagina bakt!

Discussion in 'De lounge' started by Fietwordtmama, Oct 23, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Boelie88

    Boelie88 Actief lid

    Mar 2, 2016
    453
    124
    43
    Female
    NULL
    NULL
    Oh wat komen hier lekkere dingen voorbij!

    Jummm

    Jammer dat ik op mezelf na geen zoetekauwen in huis heb, toch zonde om een halve cheesecake uiteindelijk weg te moeten gooien ofzo :(
     
  2. RoBiJe

    RoBiJe Niet meer actief

    Ik geef zulke dingen dan aan Mn man mee voor op zn werk, of neem t zelf mee. Vind weggooien zo zonde, er is altijd wel iemand die het ook lekker vind.
     
    DastyQueen and Boelie88 like this.
  3. MrsDiablo

    MrsDiablo Fanatiek lid

    Nov 16, 2015
    1,024
    438
    83
    Ehm door dit topic heb ik vandaag brownies gebakken en staat er nu een boerencake in de oven...:oops:
     
  4. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,661
    2,575
    113
    Ik heb van het weekend gluten, lactose en geraffineerde suiker vrije brownies gebakken. Heb geen foto gemaakt want echt heel mooi waren ze niet maar oh zo lekker! Wilde toch het recept met jullie delen.

    1/2 cup kokosolie
    1/2 cup cacao poeder
    60 gr pure chocolade liefst 80% of meer
    1/4 cup Ahorn siroop of honing
    1/2 cup rijststroop
    1 flinke eetlepel dadelstroop
    1 theelepel vanille extract
    2 eieren
    Op gevoel kokosmeel, minimaal 1/3 cup
    Halve theelepel bakpoeder
    Halve theelepel zout

    Smelt de kokosolie samen met de chocolade. Roer hier de cacao poeder, Ahorn siroop, rijststroop, dadelstroop en vanille doorheen. Laat het afkoelen. Wanneer afgekoeld roer er de eieren doorheen. ( deze kan je ook eerst opkloppen en er dan door roeren). Voeg dan het kokosmeel, bakpoeder en zout erdoor. Ik doe het kokosmeel op gevoel. Maar het moet niet te vloeibaar en niet te stijf zijn.
    Je kan er eventueel nog walnoten of pecannoten doorheen doen.
    Doe dit in een brownievorm en brokken er eventueel stukjes chocolade overheen. Bak de brownies op 180 graden voor ongeveer 25-30 minuten. Houdt het zelf even in de gaten.
     
  5. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Meegeven aan je man voor z'n werk, voor de juffen op school/kdv of uitdelen aan de buren. Weggooien doe ik nooit met taart, er zijn zo veel mensen blij mee te maken :)
     
  6. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Deze is ook erg lekker :) https://voedzo.nl/recepten/recept-voor-chocoladebrownie-met-fudge-topping/

    Suiker/zuivel/tarwe/gluten vrij
     
    Champetter and Brinsa like this.
  7. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,661
    2,575
    113
  8. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Ik heb gisteren van die heerlijke kletskop hoorntjes met boter creme gemaakt.

    Ingrediënten:

    30 gr boter ( ongezouten )
    100 gr suiker
    20 gr melk
    snuf kaneel
    snuf zout
    30 gram geschaafde amandel
    50 gr bloem

    Bereiding:

    Meng de boter, suiker en melk tot een romige massa. Voeg de kaneel, zout en het amandel schaafsel toe en meng dit goed door elkaar en voeg als laatste het bloem toe.

    Goed met elkaar mengen en kleine bolletjes op een bakplaat maken. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes in want ze zakken in.

    Oven op 200graden voorverwarmen en dan 8/10 min in de oven. Hou de koekjes goed in de gaten, ze zijn heel snel bruin. Als ze bruin genoeg zijn haal je ze er uit en laat je ze een heel klein beetje afkoelen, niet teveel want dan zijn ze weer te hard ;) op het moment dat ze iets zijn afgekoeld moet je er hoorntjes van draaien. Deze goed af laten koelen en vullen met boter creme. Dan nog even de koelkast in zodat de boter creme wat harder word en voila, lekkere kletskoppen hoorntjes.

    Tip: Mochten ze toch te hard zijn geworden waardoor je ze niet meer kan oprollen, zet ze dan voor een minuut nog even terug de oven in, de suiker zal dan weer smelten en dan kan je ze weer omrollen.
     
    Bailey07 and Brinsa like this.
  9. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Hmmm. Wat een inspiratie hier :thumup:

    Zaterdag is mijn man jarig, dus dan mag ik los. Hij wil appeltaart. De echte ouderwetse met rozijnen en walnoten.
    De bodem moet ik nog even basisrecepten zoeken. De vulling wordt dus appel, rozijnen, walnoten en kaneel.

    Ik doe daar geen extra suiker bij. Is zoet genoeg van zichzelf.

    Gezond bakken doe ik wel ooit, maar als ik echt een lekkere traktatie wil wiken dan kom ik vaak toch op ongezond uit. Ook al gaat er dan ook vaak (gedroogd) fruit door.

    Bedenk me net dat ik vorig jaar eens een heel lekker courgettebrood had gebakken. Dat was wel supergezond. Niet als lekkers bij de koffie, maar wel voor bij de lunch of tegen stevige trek tussendoor. Hmmm. Recept maar weer eens zoeken. Iets met courgette, amandelmeel, olijfolie ...
     
  10. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    Oct 6, 2014
    1,996
    232
    63
    Ergens in het midden
    ik bak graag cake en kruidkoek en koekjes en brownies en speculaasbrokken en gevuld speculaas :). Allemaal lactosevrij overigens
     
    Brinsa likes this.
  11. brownielover

    brownielover VIP lid

    Mar 9, 2009
    8,171
    3,054
    113
    Nederland
    De hele dag in de keuken gestaan. Het fondant was te droog en viel elke keer van ellende uit elkaar. Was wel een nieuw pakje gek genoeg.

    Toen maar wit fondant gaan kleuren, drama! Hele handen leken onder het bloed te zitten haha. Maar ben wel trots op het resultaat:D
     

    Attached Files:

    Miek89, Dufel, Bloempje01 and 5 others like this.
  12. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,661
    2,575
    113
    Ziet er ontzettend leuk uit!
     
  13. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,661
    2,575
    113
    Weer geen mooi baksel maar hopelijk wel ontzettend lekker. Hij staat nu af te koelen.
    Het is een dadel speculaascake. Wederom gluten en lactosevrij.
     

    Attached Files:

    Fietwordtmama likes this.
  14. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Wauw! Mooi geworden
     
    brownielover likes this.
  15. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    Nov 20, 2013
    4,617
    1,157
    113
    Ik deed altijd wegwerp handschoenen aan als ik fondant ging kleuren. Dat scheelde gekleurde handen. Als t fondant eenmaal gekleurd is dan geeft t niet meer af
     
    brownielover likes this.
  16. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    Oct 6, 2014
    1,996
    232
    63
    Ergens in het midden
    Heb net weer heerlijk brownies gebakken, goh, ook weer lactosevrij haha
     
    Brinsa likes this.
  17. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,295
    25,760
    113
    Hier komen eigenlijk nooit gezonde baksels uit de oven :oops:
    Toetje van vandaag ook weer heel ongezond: Pavlova met passievruchtroom, mango en nog wat extra passievrucht.
    5B3BF108-53ED-4469-BEC8-25157551EFBD.jpeg
    7B6EF5E6-FFF5-42DA-B5E9-503E45488584.jpeg
     
    Miek89, Dufel, liefkleintje and 6 others like this.
  18. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,661
    2,575
    113
    Ziet er echt goddelijk uit
     
    Adje likes this.
  19. BeckyB

    BeckyB Actief lid

    Dec 8, 2016
    204
    39
    28
    Heeft er iemand misschien een leuk Sinterklaasbaksel zonder ei?
     
  20. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,295
    25,760
    113
    BeckyB likes this.

Share This Page