Oh wat komen hier lekkere dingen voorbij! Jummm Jammer dat ik op mezelf na geen zoetekauwen in huis heb, toch zonde om een halve cheesecake uiteindelijk weg te moeten gooien ofzo
Ik geef zulke dingen dan aan Mn man mee voor op zn werk, of neem t zelf mee. Vind weggooien zo zonde, er is altijd wel iemand die het ook lekker vind.
Ik heb van het weekend gluten, lactose en geraffineerde suiker vrije brownies gebakken. Heb geen foto gemaakt want echt heel mooi waren ze niet maar oh zo lekker! Wilde toch het recept met jullie delen. 1/2 cup kokosolie 1/2 cup cacao poeder 60 gr pure chocolade liefst 80% of meer 1/4 cup Ahorn siroop of honing 1/2 cup rijststroop 1 flinke eetlepel dadelstroop 1 theelepel vanille extract 2 eieren Op gevoel kokosmeel, minimaal 1/3 cup Halve theelepel bakpoeder Halve theelepel zout Smelt de kokosolie samen met de chocolade. Roer hier de cacao poeder, Ahorn siroop, rijststroop, dadelstroop en vanille doorheen. Laat het afkoelen. Wanneer afgekoeld roer er de eieren doorheen. ( deze kan je ook eerst opkloppen en er dan door roeren). Voeg dan het kokosmeel, bakpoeder en zout erdoor. Ik doe het kokosmeel op gevoel. Maar het moet niet te vloeibaar en niet te stijf zijn. Je kan er eventueel nog walnoten of pecannoten doorheen doen. Doe dit in een brownievorm en brokken er eventueel stukjes chocolade overheen. Bak de brownies op 180 graden voor ongeveer 25-30 minuten. Houdt het zelf even in de gaten.
Meegeven aan je man voor z'n werk, voor de juffen op school/kdv of uitdelen aan de buren. Weggooien doe ik nooit met taart, er zijn zo veel mensen blij mee te maken
Deze is ook erg lekker https://voedzo.nl/recepten/recept-voor-chocoladebrownie-met-fudge-topping/ Suiker/zuivel/tarwe/gluten vrij
Ik heb gisteren van die heerlijke kletskop hoorntjes met boter creme gemaakt. Ingrediënten: 30 gr boter ( ongezouten ) 100 gr suiker 20 gr melk snuf kaneel snuf zout 30 gram geschaafde amandel 50 gr bloem Bereiding: Meng de boter, suiker en melk tot een romige massa. Voeg de kaneel, zout en het amandel schaafsel toe en meng dit goed door elkaar en voeg als laatste het bloem toe. Goed met elkaar mengen en kleine bolletjes op een bakplaat maken. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes in want ze zakken in. Oven op 200graden voorverwarmen en dan 8/10 min in de oven. Hou de koekjes goed in de gaten, ze zijn heel snel bruin. Als ze bruin genoeg zijn haal je ze er uit en laat je ze een heel klein beetje afkoelen, niet teveel want dan zijn ze weer te hard op het moment dat ze iets zijn afgekoeld moet je er hoorntjes van draaien. Deze goed af laten koelen en vullen met boter creme. Dan nog even de koelkast in zodat de boter creme wat harder word en voila, lekkere kletskoppen hoorntjes. Tip: Mochten ze toch te hard zijn geworden waardoor je ze niet meer kan oprollen, zet ze dan voor een minuut nog even terug de oven in, de suiker zal dan weer smelten en dan kan je ze weer omrollen.
Hmmm. Wat een inspiratie hier Zaterdag is mijn man jarig, dus dan mag ik los. Hij wil appeltaart. De echte ouderwetse met rozijnen en walnoten. De bodem moet ik nog even basisrecepten zoeken. De vulling wordt dus appel, rozijnen, walnoten en kaneel. Ik doe daar geen extra suiker bij. Is zoet genoeg van zichzelf. Gezond bakken doe ik wel ooit, maar als ik echt een lekkere traktatie wil wiken dan kom ik vaak toch op ongezond uit. Ook al gaat er dan ook vaak (gedroogd) fruit door. Bedenk me net dat ik vorig jaar eens een heel lekker courgettebrood had gebakken. Dat was wel supergezond. Niet als lekkers bij de koffie, maar wel voor bij de lunch of tegen stevige trek tussendoor. Hmmm. Recept maar weer eens zoeken. Iets met courgette, amandelmeel, olijfolie ...
ik bak graag cake en kruidkoek en koekjes en brownies en speculaasbrokken en gevuld speculaas . Allemaal lactosevrij overigens
De hele dag in de keuken gestaan. Het fondant was te droog en viel elke keer van ellende uit elkaar. Was wel een nieuw pakje gek genoeg. Toen maar wit fondant gaan kleuren, drama! Hele handen leken onder het bloed te zitten haha. Maar ben wel trots op het resultaat
Weer geen mooi baksel maar hopelijk wel ontzettend lekker. Hij staat nu af te koelen. Het is een dadel speculaascake. Wederom gluten en lactosevrij.
Ik deed altijd wegwerp handschoenen aan als ik fondant ging kleuren. Dat scheelde gekleurde handen. Als t fondant eenmaal gekleurd is dan geeft t niet meer af
Hier komen eigenlijk nooit gezonde baksels uit de oven Toetje van vandaag ook weer heel ongezond: Pavlova met passievruchtroom, mango en nog wat extra passievrucht.
Ik ga deze voor komend weekend maken (dan vieren wij pakjesavond): https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/cheesecake/no-bake-philaldelphia-cheesecake-met-kruidnoten-en-mandarijn/