Heel Zwangerschapspagina bakt!

Discussion in 'De lounge' started by Fietwordtmama, Oct 23, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Beebylove

    Beebylove Fanatiek lid

    Mar 11, 2013
    1,850
    644
    113
    Female
    Oehh ik bak super graag.
    Appel noten taart, monchou taart, appel kaneel cake, pepernoten, gevulde speculaas, havermout cranberry koekjes etc
    Ik ben er wel een van t uitdelen anders worden mn man en ik zelf te dik haha
     
    Brinsa likes this.
  2. liefkleintje

    liefkleintje VIP lid

    Jun 16, 2011
    5,789
    1,140
    113
    Female
    Wow.... werk je op bestelling???
    Of anders.... is dit een makkelijk recept? ;)
     
    Adje likes this.
  3. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,296
    25,760
    113
    Haha, sorry geen bestellingen hier. Lijkt me wel een leuke baan trouwens :)

    Recept is heel makkelijk (ik maak het meestal met mijn kinderen):
    Oven voorverwarmen op 150 graden.
    4 eiwitten stijfkloppen, dan schepje voor schepje ca. 200 gram poedersuiker meekloppen, zodat het goed oplost en de meringue niet korrelig aanvoelt. Dan 1 theelepel maïzena en 1 theelepel azijn (of citroensap) toevoegen.
    Meringue op een bakplaat met bakpapier scheppen en beetje mooi rond ‘taartje’ van maken. Bakplaat in de oven zetten en meteen de temperatuur verlagen naar 120 graden. Eén uur laten bakken en dan de oven uitzetten, maar meringue wel in de warme oven laten staan tot hij afgekoeld is.
    En dan serveren met een topping naar keuze. In de zomer doen wij slagroom met aardbeien en frambozen.
     
  4. liefkleintje

    liefkleintje VIP lid

    Jun 16, 2011
    5,789
    1,140
    113
    Female
    Het klinkt héérlijk! Ik ben alles behalve een keukenprinses maar wil dit toch eens proberen.

    Hoe heb jij je mousse nu gemaakt? Lijkt me heerlijk juist, deze smaak!
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,296
    25,760
    113
    Bedoel je die passievruchtroom?
    Ook heel simpel: slagroom kloppen met wat suiker (ik had geloof ik 250cc) en daarna wat passievruchtpulp mee kloppen.
    De ah heeft tegenwoordig ook doosjes met passievruchtblokjes in de vriezer. Dus ik had daar wat van ontdooid en gebruikt. Dus weet ik niet precies de hoeveelheden.
     
  6. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    Oct 12, 2015
    3,438
    1,423
    113
    Female
    Gewone cake met chocolade er overheen.
     
    Brinsa likes this.
  7. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    ken je smakelijck al? Dat zijn wat gezondere baksels. Haar kookboek Smakelijck zoet is echt een aanrader.
     

Share This Page