Oud en nieuw hoofdgerecht

Discussie in 'De lounge' gestart door Love21, 27 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Beste dames & heren, wij eten met ong 40 man met oud en nieuw. Dit jaar zijn wij uitverkorenen van het hoofdgerecht... maar help, ik wil iets simpels, waar ik zelf niet al teveel aan hoef te doen! Maar wat wel super lekker is. Zou een gevulde kalkoen iets zijn? Deze hoeft alleen maar opgewarmd te worden. Of maak ik mezelf er dan te gemakkelijk vanaf? Graag tips, hulp, alles!
     
  2. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    Nee hoor, kan prima maar als je ze kant en klaar wilt kopen ben je wel een smak geld kwijt. Geloof dat een gevulde kalkoen voor 10/12 personen ongeveer €110,- kost. Dat maal 4.....

    Ik zou denk ik een grote pan goulash en een grote pan hachee maken. Dit met rijst en groenten.
    Goulash kan ook prima vegetarisch mochten er vegetariers zijn.
     
    Love21 vindt dit leuk.
  3. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Aiiii dat is wel erg veel ja haha! We delen alles wel wat opgemaakt wordt, maar dit word dan wel erg gortig! Andere maken voorgerechten, amuses, bijgerechten & toetjes.. dus wil wel wat speciaals maken!
     
  4. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Iets speciaals wat alle
     
  5. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Oeps te snel

    Maar voor 40 man iets speciaals dat iedereen lekker vind is best een uitdaging.
    Ik zou voor "bijzondere" ovenschotels gaan, een paar verschillende.
    Of 2 pasta soorten met 1vlees en 1vis.

    Ik persoonlijk vind voor max 6 man wat luxer thuis koken te doen,alles wat meer is is voor mij lastig haha ;).
    Succes!
     
    Love21 vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.267
    25.732
    113
    Jeetje 40 man... Dat is echt veel. Wat hebben anderen de voorgaande jaren gemaakt?
    Ik hou zelf van stoofschotels, gehaktbrood, ovenschotels, e.d. als ik voor meer mensen kook. Maar met 40 zou ik niet eens weten waar ik het moest laten :oops: dus vandaar dat ik benieuwd ben wat er dan eerdere jaren is gemaakt.
     
  7. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    1 feb 2015
    8.120
    5.038
    113
    Vrouw
    Wij hadden dit jaar met de nieuwjaarsborrel verschillende quiches gemaakt, verschillende vullingen dus voor ieder wat wils. Koud te serveren dus kan je van te voren maken.
     
    Love21 vindt dit leuk.
  8. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Normaal waren we met 15 of 20. Dan is het nog wel “oke” en vond ik ook al een uitdaging.. maar dit!
     
  9. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Ja precies haha.. nou voorgaande jaren had ik (dacht ik) geluk. Want geen hoofdgerecht, maar waren we met max 20 personen! Nu hebben ze het leuk uitgebreid en ja, super gezellig.. maar hoe dan??? Ik weet t echt niet meer.
     
  10. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Dit is nog wel een goede! Hoorde net ook iemand over beenham.. schijnt ook makkelijk en lekker te zijn!
     
  11. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Maar oke, wat zouden jullie maken voor 15 tot 20 personen dan? Daar ben ik dan ook wel benieuwd naar? Wellicht kan ik wat combineren?
     
  12. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Stoofschotel? Kan je in een enorme pan maken en is ook zo opgewarmd. Wat aardappelpuree erbij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht.

    Of je koopt gevulde kippen ipv kalkoen, dat is niet zo duur. Koop je 10 kippen en daarnaast doe je bijvoorbeeld wat sauzen zoals champignonsaus, pepersaus of jachtsaus, en dan wat kleine asperges met ham eromheen en aardappeltjes uit de oven als bijgerecht.
     
    Love21 vindt dit leuk.
  13. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    119 euro heb je een gevulde kalkoen van 10 kilo voor 22 personen.
     
  14. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Je kan ook nog stoofpeertjes maken voor bij de kip.

    Of je maakt een enorme pan met geruld gehakt met Mexicaanse kruiden, groenten en maïs etc. Vervolgens van die grote tortilla's en diverse Mexicaanse sausjes, guacamole. Etc

    Kunnen mensen hun eigen tortilla's maken.

    Wat wij ook wel eens doen is gehakt rullen met kruiden ui en groenten zoals alle kleuren paprika, maïs, rode peperringetjes etc. Dat onderin ovenschalen. Dan nachos eroverheen en heeeel veel cheddarkaas en geraspte kaas. Daarnaast een crème fraiche dip, guacamole en pittige salsa dip.

    Kan je met zn allen uit de ovenschaal een nacho pakken, gehakt scheppen en dan door een saus halen. Super lekker en vult heel goed. En heel gezellig want je eet echt met elkaar.
     
    Melief vindt dit leuk.
  15. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Ik ging voor snert...4 pannen vol. Roggebrood met katenspek erbij. Hatseflats :D
     
  16. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.883
    395
    83
    Paar soorten stampot met rookworsten!
     
  17. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Thanks! Ook een hele goede.
     
  18. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Die heb ik nog niet gevonden dan haha... kan je het sturen in pb?
     
  19. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    Is het geen beter idee om catering te laten komen? Want hoe gaan jullie voor zoveel personen al het eten bereiden/warm houden?
    Een kalkoen moet zo’n 5,5 uur in de oven. Dan moet je dus maar net ruimte genoeg hebben voor al die beesten. Net als kippen, zalm beenham enz.
    Stoofschotels zal lukken verspreid over meerdere pannen. Maar hoe doe je dit dan met het voorgerecht en de bijgerechten?
     
  20. Love21

    Love21 Bekend lid

    27 jun 2016
    511
    135
    43
    Klinkt zeker super lekker! Dank je wel:) Vind die stoofpeertjes trouwens ook een geweldig idee voor erbij..
     

Deel Deze Pagina