Oh ja nog een vraagje: we gaan zo eten bij een all you can vreetschuur. Ik wil heeeeel graag sushi eten daar, maar is dit slim? Op zich zou je denken dat zodra er een nieuwe lading sushi wordt aangevuld bij het buffet , dat kakelvers is en als de dat gewoon meteen opeet, er geen risico aan zit. Wat denken jullie? Zouden jullie net neergezettte sushi eten?
Ik heb vorige week sushi gegeten waarbij stond voor zwangere. Met komkommer en avocado en dat soort. Aangegeven dat het een zwangerschap betreft. Maar hoe zit dat met de bereiding en kruisbesmetting als het groots word bereid?
Ik eet dat zowiezo niet, vind t niet lekker Maar nu ik zwanger ben durf ik t ook niet als ik t wel zou lusten.. Ik doe iets liever niet, dan dat ik er later spijt van ga hebben Wij hebben 12 december een etentje van t werk bij een wokrestaurant...Ik ga waarschijnlijk aan de Chinese gerechten aangezien ik de biefstuk vreselijk lekker vind daar en dat nu dus niet mag zoals ik m t liefst heb
Ik herken het niet. Zou er iig niet in t weekend de vk voor bellen. Als dit gevoel blijft zou ik wel maandag even je huisarts bellen voor advies.
Ze houden de 2 uursnorm aan: na 2 uur te hebben gestaan gooien ze het weg. Maar op een zaterdag staat het er veel korter zei de medewerker. Hij zei Weil dat hij zelf niet zo snel rauwe vis aan een zwangere of klein kindje zou geven omdat die gevoeliger zijn.
Ik vraag me dan af hoe vers die vis is .. Een nieuwe lading vis kan prima als verse vis doorgaan, maar hoe lang is ie onderweg geweest vanaf dat ie nog zwom tot op je bordje? De keuze is natuurlijk aan jou en je moet doen waar jij je prettig bij voelt!
Pfff nou het is zover; ik kan officieel niet meer op m'n buik liggen omdat ik dan voel dat er dingen ernstig in de beknelling raken! Pfff! Bm zou 10/11 weken zijn zei vk dus allicht ook niet zo gek..
Sushi: ik zou t wel aandurven, zoals je t beschrijft. Je hebt goed navraag gedaan en tja garantie heb je niet maar dat heb je ook niet bij rauwkost en boterhambeleg enzo.
Ik zou het zelf niet doen, er wordt afgeraden om rauwe vlees/vis te eten, dus ik zou zelf het risico niet willen nemen. Je weet tenslotte nooit hoe vers het echt is.. Maar uiteraard je eigen gevoel volgen! Ik zie nu dat je al geweest bent, en, heb je het genomen en lekker van genoten?
Ik heb het niet genomen. Alleen de sushi zonder rauwe vis. Ik heb ook het softijs en schepijs niet genomen. Vind de hygiëne in een vreetschuur/lopend buffet niet echt hoog namelijk. De crème catalan durfde ik ook niet aan ivm evt rauw ei. Was wel wat beperkt in wat ik kon eten maar ja als ik echt niet goed weet wat erin zit doe ik het gewoon niet. Wil niet het risico lopen door tijdens een avondje eten straks een kind op de wereld te zetten met iets aan de hersentjes. Klinkt meteen heel heftig en kans is natuurlijk klein, maar bestaat wel degelijk, dus ik neem gewoon dat risico niet. Ben zo blij met dit cashewnootje in m'n buik, daar wil ik geen enkel risico voor lopen nu ik zelf volledig verantwoordelijk voor de gezondheid ben. Maar toch balen dat ik niet aan de wijn en sushi kon hoor, haha! #zwakvlees
Ik herken het wel. Heb dat vooral 's avonds. Het gevoel alsof je propvol zit en niet verder meer kan ademen. Ik weet niet zo goed waar het vandaan komt. Ik weet wel dat je hartslag wat omhoog gaat en je longinhoud wat anders wordt. Wanneer heb je weer controle bij de vk?
Ja dat propvolle alsof er echt niks meer bij kan heb ik ook, maar dit voelt wel wat anders. Ik heb de hele tijd de neiging om m'n borstkas flink groot te maken om zuurstof naar binnen te zuigen. Lijkt dus echt m'n longinhoud. Ik heb over ruim 1.5 week weer controle. Dacht vraag het eerst hier even want leek me niet direct alarmerend, alleen ken ik het niet van vorige zwangerschap en het lijkt me zo vroeg, gezien m'n baarmoeder nog maar klein is.
Vanwege die longinhoud ga je ook anders ademen. Niet om het weg te poetsen hoor. Maar is het dus niet 'gewoon' hyperventilatie? Je kan natuurlijk altijd je ijzer ff laten checken. Je kan je huisarts bellen maar kan idd ook bij je vk. En als je het niet vertrouwd kan je je vk ook altijd bellen. Daar zijn ze voor
Hyperventilatie herkende ik er niet in, heb dat weleens gehad. Ik was verder niet duizelig en eet veel volkorenproducten en appelstroop dus ijzertekort lijkt me niet voor de hand liggend, maar niet onmogelijk. Waarom kom je met ijzertekort?
Ik heb een vraagje. Officieel mag je geen droge worst eten. Eten jullie dat wel? Nou heb ik van iemand gehoord dat er op een soort verpakking van Gilze in hele kleine letters staat gekookt. Zou je die dan wel mogen eten?