In mijn enthousiasme, kocht ik gisteren een bos bleekselderij. Ik dacht dat is weer eens iets anders. Maar heel eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee hoe dit klaar te maken. Willen jullie even meedenken?
Ik heb helaas geen liefhebbers van bleekselderij hier in huis en gebruik het daardoor alleen maar in bv bolognesesaus, stoofgerechten of bouillon trekken. En soms gebruik ik het in een maaltijdsalade waar ik dan alleen van eet: Gepocheerde kipfilet in blokjes, bleekselderij in plakjes, mandarijn (uit blik), appel geschild en in blokjes, walnoten en een yoghurtdressing (yoghurt, mayo, mosterd, citroensap, beetje suiker, peper en zout) Geen hoeveelheden, want ik doe altijd maar wat.
Ik kook het een minuut of 10 en dan met wat peper op smaak brengen. Lekker makkelijk en lekker (al is mijn man dat nog steeds niet met mij eens )
Ik eet graag salades als lunch en daarom gebruik ik bleekselderij vooral voor de waldorfsalade. Maar een waldorfsalade zou je natuurlijk ook als bijgerecht bij het avondeten kunnen serveren. Verder is het natuurlijk een onmisbare groente voor de bolognese saus. Recepten zijn op internet te vinden. Wij eten het nooit als 'zelfstandige' gekookte groente, maar altijd gecombineerd.
Roerbakken met rijst, champignons en paprika. Wat peterselie, zout en een eitje er door tot het ei gaar is. Geraspte kaas er over en klaar Als tussendoortje ook lekker met houmous.
Dat er mensen zijn die het lekker vinden hahaha Mijn moeder maakte het vroeger in een ovenschotel. Of in soepen
Gewoon als ‘salade’ eten we het hier regelmatig. Goed schillen (die draadjes vind ik vies), daarnaast gebakken aardappels en een stuk kipfilet. Ei, stukjes ham, peper en zout, cherry tomaatjes, augurken, kappertjes, olijven, appeltje, komkommer en de selderij mengen. Met een tuinkruiden-yoghurt dressing.
Ja! Deze! Dit staat hier morgen weer op het menu. Zonder de bosui, want die lust dochter niet. Maar ik vind het elke keer weer lekker!