Recept bleekselderij als groente

Discussion in 'De lounge' started by NiVa0230, Dec 16, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    Dec 14, 2018
    1,704
    3,838
    113
    In mijn enthousiasme, kocht ik gisteren een bos bleekselderij. Ik dacht dat is weer eens iets anders.
    Maar heel eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee hoe dit klaar te maken. Willen jullie even meedenken?

    :p:oops:
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,719
    113
    Ik heb helaas geen liefhebbers van bleekselderij hier in huis en gebruik het daardoor alleen maar in bv bolognesesaus, stoofgerechten of bouillon trekken.

    En soms gebruik ik het in een maaltijdsalade waar ik dan alleen van eet:
    Gepocheerde kipfilet in blokjes, bleekselderij in plakjes, mandarijn (uit blik), appel geschild en in blokjes, walnoten en een yoghurtdressing (yoghurt, mayo, mosterd, citroensap, beetje suiker, peper en zout)
    Geen hoeveelheden, want ik doe altijd maar wat.
     
    NiVa0230 likes this.
  3. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    Dec 14, 2018
    1,704
    3,838
    113
  4. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    Jul 31, 2013
    5,678
    2,001
    113
    Female
    Ik kook het een minuut of 10 en dan met wat peper op smaak brengen. Lekker makkelijk en lekker (al is mijn man dat nog steeds niet met mij eens :rolleyes:)
     
    NiVa0230 likes this.
  5. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    Jun 22, 2007
    4,206
    1,041
    113
    Female
    Ik eet graag salades als lunch en daarom gebruik ik bleekselderij vooral voor de waldorfsalade. Maar een waldorfsalade zou je natuurlijk ook als bijgerecht bij het avondeten kunnen serveren. Verder is het natuurlijk een onmisbare groente voor de bolognese saus. Recepten zijn op internet te vinden. Wij eten het nooit als 'zelfstandige' gekookte groente, maar altijd gecombineerd.
     
    NiVa0230 likes this.
  6. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    Apr 11, 2010
    2,230
    354
    83
    Female
    Roerbakken met rijst, champignons en paprika. Wat peterselie, zout en een eitje er door tot het ei gaar is. Geraspte kaas er over en klaar :)

    Als tussendoortje ook lekker met houmous.
     
    NiVa0230 likes this.
  7. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    Mar 19, 2018
    2,122
    2,577
    113
    Female
    Dat er mensen zijn die het lekker vinden:| hahaha

    Mijn moeder maakte het vroeger in een ovenschotel. Of in soepen
     
  8. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    Oct 16, 2013
    3,060
    2,403
    113
    Female
    Gewoon als ‘salade’ eten we het hier regelmatig. Goed schillen (die draadjes vind ik vies), daarnaast gebakken aardappels en een stuk kipfilet.

    Ei, stukjes ham, peper en zout, cherry tomaatjes, augurken, kappertjes, olijven, appeltje, komkommer en de selderij mengen.
    Met een tuinkruiden-yoghurt dressing.
     
    NiVa0230 and kleinepien like this.
  9. kleinepien

    kleinepien Fanatiek lid

    Mar 1, 2013
    1,363
    1,416
    113
    Female
    Oost-Groningen
  10. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    Mar 8, 2012
    2,321
    1,421
    113
    Female
    In de 'traditionele' lasagne...met wortelen erbij.
     
  11. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    Dec 14, 2018
    1,704
    3,838
    113
    Ik denk dat ik deze morgen eens ga maken :)
     
    Floeperd likes this.
  12. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    Dec 8, 2011
    1,385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    De stelen in stukjes snijden, koken, en met witte saus.
     

Share This Page