Gehakt schotel, met prei en puree: binnen 15 minuten gemaakt. Men doet gehakt in de pan en strooit hier wat nasi kruiden overheen. Ondertussen snijd je de prei in ringen en laat je deze kort koken. De puree maak je door de puree poeder (een pak puree voor ovenschotel) te mengen met water, door te roeren en 2 minuten te laten staan. Het gehakt gaat onderin de ovenschotel, daar overheen gaat de prei en daar overheen de puree. 40 minuten in de oven op 200 graden! Voila Liefs Hazel
Heerlijke risotto van Ottolenghi: https://amp.theguardian.com/lifeandstyle/2008/feb/23/foodanddrink.shopping1 Risotto met paddestoelen of champignons: https://cooking.nytimes.com/recipes/1017022-mushroom-risotto-with-peas (Vegan) Boeuf Bourguignon: https://www.thevegspace.co.uk/recipe-chestnut-mushroom-bourguignon/ Heel lekker met dit weer Couscous: https://uitpaulineskeuken.nl/2017/04/groene-couscous-met-feta.html Dal Makhani: https://cookieandkate.com/2017/quick-dal-makhani-recipe/ Vleesgerechten heb ik niet in mijn portefeuille
Woknoedels chili met groente en kip. Kip wokken, groente (pakket of wat je hebt liggen) meewokken, woknoedels toevoegen en water. 3 minuten laten koken en dan is het klaar. Varieer hier ook wel eens mee met garnalen, witvis of zalm.
Vandaag maakte mijn man dit: (een beetje hetzelfde idee als @Rizzoli ) Thaise wokgroenten met varkensreepjes en rijst. Varkensvlees in reepjes snijden, aanbraden. Wokgroenten toevoegen, rijst, bouillonblokje en water bij. Was echt super lekker
Hier staat het lievelingskostje van Y op het programma vandaag: paddenstoelenrisotto met gerookte kip. Ui/knoflook fruiten, risottorijst erbij, 2 paddenstoelenboullionblokjes, 1 gerookte kipfilet in stukjes, 1 gesneden courgette, 250 gram paddenstoelen naar keuze, 250 gram diepvriesdoperwten. Kokend water erbij tot het net onder water staat en dan een kwartiertje laten pruttelen. Evt nog beetje water toevoegen als het droog kookt voor de rijst gaar is. 50-75 gram koude roomboter in blokjes toevoegen om te binden. Op het bord nog een flinke hand parmesaanse kaas erop en wat rucola.
Beetje sambal en een mini scheutje ketjap erdoorheen is ook super lekker! En dan geraspte kaas eroverheen. Zo maak ik m altijd!
Gehakt (of zalm) bakken Diepvries spinazie er bij Bakje kruidenkaas er doorheen Evt nog pijnboom pitten Pasta er doorheen. Simpel en lekker!
Sataraš! In een pan met olie een ui zachtjes laten fruiten, daarna dungesneden paprika toevoegen en bakken tot de paprika een beetje zacht is geworden. Ondertussen snij je tomaten in blokjes en strooi je zout er over heen. Wanneer de paprika zachter is geworden doe je de tomaten er bij en laat je het zachtjes stoven tot de paprika helemaal zacht is. Heerlijk met vers Turks brood! Mocht je vlees missen, dan is het super lekker met ćevapčići. Dan is het alleen geen eenpansgerecht meer.
http://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/eenpansgerecht-pasta-met-kip Vorige week gemaakt. Zeeeer lekker.
Kip marineren in sambal met wat ketjap. Ui fruiten,kip erbij, 2 tenen knoflook, 2 gesneden paprika's , bakje gesneden champignons toevoegen, bakken tot alle groenten gaar zijn. Woknoodles erbij en op smaak brengen met bijv. ketjap, chilisaus, hoisinsaus wat je dan ook in huis hebt. Groenten kun je natuurlijk mee variëren. Ook heerlijk met grote garnalen.