Wat eten we vandaag? Deel 13!

Discussion in 'De lounge' started by Madeliefje06, Nov 15, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Snitzel met champignons en ui, hollandse aardappelschotel erbij.
     
    qwerty123 and Chillin like this.
  2. Lelie89

    Lelie89 Fanatiek lid

    Sep 4, 2014
    3,362
    2,083
    113
    Female
    Gelderland
    Djuveč met daarnaast spitskool/tomaat salade
     
  3. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,765
    904
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Chili con carne
     
    qwerty123 likes this.
  4. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,277
    17,318
    113
    Wij gaan uit eten
     
  5. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,906
    9,428
    113
    Gelderland
    Gister uit eten geweest
    Vandaag boerenkool
    Morgen patat, kippenpootjes en spruitjes
     
  6. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Belgische stoofpot met bruin bier.
    Denk dat ik er aardappelpuree bij doe & misschien rode kool.
     
    qwerty123 and NiVa0230 like this.
  7. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,661
    2,575
    113
    Salade
     
  8. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Grote harde bollen van de bakker belegd met truffelmayo, pijnboompitten, parmezaan, sla en rosbief.

    Misschien hierna nog broodje hamburger

    Kids broodje knakworst :D
     
  9. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    Makkelijk kip korma met gebakken aardappelen, look en koriander naanbrood en komkommer. (boodschappen werden bezorgd rond de tijd dat ik aan het koken ben dus maar lekker makkelijk)
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,295
    25,760
    113
    Zoete aardappel in romige knoflooksaus, cajun kip en maïskoekjes met bosui

    Toetje: churros met chocoladesaus
     
    Brinsa likes this.
  11. Lelie89

    Lelie89 Fanatiek lid

    Sep 4, 2014
    3,362
    2,083
    113
    Female
    Gelderland
    Zelfgemaakte groente loempia’s met rijst erbij.
    En ik maak vanavond alvast lasagne van Jamie Oliver zodat ik het morgen alleen hoef op te warmen.
     
    Brinsa likes this.
  12. wishfulthinking

    wishfulthinking Fanatiek lid

    Aug 7, 2012
    4,828
    2,498
    113
    Female
    Boerenkool schotel met spekjes en rookworst
     
  13. aardbei1707

    aardbei1707 Fanatiek lid

    Aug 20, 2012
    4,249
    683
    113
    Frietjes uit de airfryer
     
  14. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Stampot spruitjes met een gehaktbal
     
  15. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,685
    5,714
    113
    Mijn man gaat een nieuwe poging doen met zijn pizza oven. Vorige week mislukte het een beetje want het enige waar de oven niet zo goed mee is is harde wind. En het ging opeens heel hard waaien :roflmao:
     
    Lelie89 and Brinsa like this.
  16. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Patatjes, erwten & varkenshaas
     
  17. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,661
    2,575
    113
    Klinkt heerlijk heb je receptje voor de hoofdmaaltijd?
     
  18. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,661
    2,575
    113
    Frietjes en een snackje erbij denk ik.
     
    Lelie89 likes this.
  19. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    Broodje hamburger en zet een schaal groenten op tafel.
     
    Lelie89 likes this.
  20. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,295
    25,760
    113
    Zoete aardappel in knoflooksaus

    Zoete aardappel
    Knoflook
    Rode peper
    Pimenton
    Zout en peper
    Platte peterselie
    Slagroom
    Rietsuiker

    Kook de aardappel in de schil (8-10 min), verwijder daarna de schil en snij in blokjes. Snij de rode peper (met zaadjes) in ringen en hak de knoflook en peterselie fijn.
    Verwarm wat olijfolie en fruit de knoflook en spaanse peper. Bak de gekookte zoete aardappel mee en voeg wat zout, versgemalen peper, pimenton en de peterselie toe. Schud even om.
    Voeg de slagroom toe en laat 2 á 3 minuten even pruttelen met deksel op de pan. Tot slot nog wat rietsuiker erover en klaar.
    Ik heb geen hoeveelheden erbij, want heb het recept van een youtube filmpje van een restaurant waar ik dit gegeten heb. Dus gaat een beetje op gevoel.

    Voor de kip gebruik ik gewoon kipfilet. Die snij ik in kleine schnitzeltjes en kruid ik met mijn eigen cajunkruidenmix.

    En voor de maïskoekjes gebruik ik een recept van Matt Preston (foto’s) (ik doe gewoon maïs uit blik). Maak het trouwens voor het eerst, dus weet nog niet of het lekker is.
     

    Attached Files:

Share This Page