krokodil haai zwezerik koeientong kalfshersenen eland/rendier sprinkhaan kangaroo struisvogel en inderdaad ook oesters en escargots maar dat vind ik niet heel gek eigenlijk...
Paard. Ik dacht dat het runder rookvlees was maar achteraf bleek het paard te zijn. Mijn moeder had expres niks gezegd. Ohja en met kerst bij mijn moeder konijn. Ik dacht dat het kip was, dat zei mijn moeder namelijk anders had ik het nooit gegeten.
Oh bah!! Wat een onsmakelijke dingen allemaal. Tenminste voor mij. Ik moet er niet aan denken. Maar ja, ik neem dan ook graag mijn eigen boodschapjes mee op vakantie.
opzich niks geks. maar voor mij wel, ik wil dat gewoon niet eten. alleen het idee bezorgd me al rillingen. geen idee waarom
Ik niks naar mn ouders waren een keer in Frankrijk.... Stond er dus iets op de kaart. In t Frans. Mn moeder spreekt vloeiend Frans dus die zag dat al. Dus die zegt: dat zal ik maar niet doen hoor.... zonder te zeggen wat t betekende. Dus mn pa zo: dat is paardenbiefstuk. Mn ma: ok zelf weten... Kreeg ie koeienhersens... haha
Als vegetarier eet je eigenlijk niets geks. Als ik vlees zou eten maakte het me overigens niets uit wat voor beest het zou zijn. Want snap niet waarom het ene beest als normaal wordt gezien en het ander als vreemd. Is dat omdat het niet in de supermarkt zit of omdat je er op een andere manier associaties mee hebt? ( bedoel dit niet als zure vegetarier want snap het oprecht niet en heb er niets op tegen dat mensen vlees eten )
Dat kan ik ook niet begrijpen nee. Waarom is het ene dier meer waard dan het andere? Snap ook niet zo goed dat het uit maakt welk lichaamsdeel je eet. Een dier heeft een vreselijk leven gehad, is daarna gedood voor de luxe van anderen. En dan zijn bepaalde delen niet goed genoeg? Zoals je leest ben ik wel een zure veganist
Cavia...is een delicatesse is Peru. Smaakt net als kip. Het ranzige eraan is dat ze hem serveren inclusief hoofd en dan zie je dus dat het een cavia was.
Struisvogel en kangaroo vind ik niet echt vreemd, kun je tegenwoordig toch gewoon in de supermarkt krijgen. Kippenlevertjes en varkenslever vind ik ook niet apart (en heerlijk). Bloedworst ook niet, maar dat zal ook wel liggen aan uit welke streek je komt denk ik. En ik heb er spontaan zin in nu. Vroeger waren dingen als (runder)tong, pens en zwezerik ook veel gewoner. Zwezerik wel eens gegeten, pens trekt me eerlijk gezegd niet zo. Toch het idee wel. Tong wel eens gegeten maar vond ik niks. Insecten staan me ook nog steeds wel tegen eigenlijk, alhoewel men wel zegt dat het reuze meevalt. Komt denk ik ook doordat je dan toch vaak kunt zien wat het is. Konijn lust ik bijvoorbeeld best, maar ik wil niet kunnen zien dat het een konijn was. Dan vergaat me de eetlust. Hetzelfde idee. Ik ben echt benieuwd of de tijd gaat komen dat het eten van insecten gewoon wordt, zoals men voorspelt. Wie weet ga ik ooit overstag en valt het dan inderdaad reuze mee. Maar ik zou dus waarschijnlijk eerder een hamburger van gemalen insecten eten dan een gefrituurde hele sprinkhaan bijvoorbeeld. Ik denk dat de meest aparte dingen die ik gegeten heb, zijn: rendier (maar in Noorwegen is dit dus heel gewoon en kochten we het in de supermarkt, dus dat is ook relatief), krokodil en walvis. Maar dat laatste vonden we achteraf eigenlijk toch wel fout van onszelf en zou ik niet weer doen. Grappig trouwens dat iedereen vlees/insecten noemt, ik zie geen groenten voorbij komen
Papier. Ik vind dat echt lekker. Alleen de geur al, dus ik moest het proeven. Maar ik ben bang dat het heel slecht is, dus ik hou me in.
Ik zeg tegen mijn kinderen ook wel eens dat we zoete aardappelen eten als het eigenlijk wortel is. Dan lusten ze het namelijk wel. Wortel willen ze niet als ik het zo noem. Is dat zo erg?
Vind ik wel heel anders dan wanneer je echt bepaalde dieren niet wilt eten... Het is niet dat ze het niet lust, maar het is dat ze het niet wil eten...