Mijn moeder spaarde een klein bedrag, We hebben trouwens rekeningen (langlopende) geopend onder onze eigen naam. Mijn s ouders sparen niet, maar die hebben veeeel kinderen en kleinkinderen. Maar die pakken wel uit met Sint en verjaardagen.
In principe mag dat niet als kind dat niet wilt. Maar goed je kan dan ook zeggen, dan geen rijles toch??
Hier deed 1 oma dat wel maar zij ligt op het moment in scheiding. Ze maakte 10 euro per kind over op een rekening. 2 kinderen van mij en 1 van mijn zus. Maar ik heb gelijk aangegeven dat ze het stop moet zetten. Er staat al een kleine 1000 euro op en ze moet nu elk dubbeltje omdraaien. Dus het is goed zo. (bij de geboorte had ze per kind 500 euro gestort)
Nee dat doen ze niet voor zover ik weet. Wel krijgen wij als kinderen elk jaar een bedrag rond kerst. Wij sparen dan wel weer voor onze kinderen. Maandelijks een vast bedrag.
Nee, geen van de opa's en oma's spaart voor de kleinkinderen. Snap ik ook wel. Ze zitten allemaal niet zeer goed in de slappe was en geven wat ze hebben uit aan zichzelf.
Nee, doen ze niet. Zou ik ook niet willen trouwens. Het zijn míjn kinderen, ik voed ze op, ook financieel.
Mijn ouders openden een rekening voor ieder kleinkind net na de geboorte. Maandelijks schrijven ze per kleinkind 20 euro over. Heel lief
Even een vraag, maar de grootouders die een rekening openen en structureel sparen voor de kleinkinderen, weten die dan voor hoeveel kinderen ze dat uiteindelijk moeten gaan doen? Ik bedoel mijn ouders (3 kids) hebben er straks 11, dat hadden ze nooit verwacht denk ik. En voor 11 maandelijks sparen is echt niet weggelegd voor ze, ik denk voor de meeste mensen niet.
Mijn vader stort welke maand geld op hun rekening. Bedrag varieert van 15 tot 30 euro. Staat dan ook vaak iets schattigste bij. Laatste keer stond er bij de oudste bij voor mijn blonde prinsesje. Of bij de jongste voor mijn Duimelotje. Met kerst stort hij een groot bedrag. Andere opa's en oma's doen dat niet. Wij sparen ook elke maand 25 euro voor allebei. Wel staat dit geld nu nog op een rekening op hun naam. Als we denken dat ze er niet mee om kunnen gaan zullen we het overzetten en ze het later geven.
Zoals eerder aangegeven is dat wettelijk niet toegestaan. Als je kinderen hier achter komen, kunnen ze wettelijk recht krijgen op het bedrag. Om deze reden sparen wij op een aparte spaarrekening op onze naam een bedrag per maand en een kleiner bedrag op de zilvervloot per maand op naam van onze zoon. Dat is sowieso voor hem. Opa’s en omas sparen niet voor de kleinkinderen. Mijn ouders hebben er straks 7 rondlopen. Ze worden wel altijd flink verwend met verjaardagen en sinterklaas en ze staan altijd voor ons klaar voor oppas, dat waarderen we enorm!
Even een opmerking voor de ouders en grootouders die sparen op naam van het (klein)kind. Dat is juridisch zeer onverstandig!! Dat geld is (juridisch gezien) van je kind (want het staat op zijn naam). Het even snel overboeken als ze voor hun 18e zijn losgeslagen mag dus niet... Er zijn rechtszaken bekend van jongeren die met succes hun geld hebben teruggevorderd bij hun ouders en grootouders. Daarbij wil ik ook niet dat mijn 18 jarige opeens een zak met geld krijgt. En wie zegt dat ze met 19 of 21 er wel verantwoord mee omgaan. Dat weet je soms niet. Daarom kan je beter op een aparte eigen rekening sparen. Dan blijft het jullie geld maar voor je kind. Als ze dan grote bedragen nodig hebben kan het in overleg.
Als we dat doen voor ze 18 zijn niet. Wij zijn nu verantwoordelijk voor hun spaarrekening totdat ze 18 zijn. Als ze 18 zijn geweest dan kunnen wij helemaal niks meer. Maar voor die tijd kan ik dat gewoon. Staat ook in de voorwaarden die wij zijn aangegaan toen we de rekening opende .
Hier spaart mijn schoonmoeder per kind 1 euro per week dus met hun verjaardag stort ze dat naar de rekening. Mijn ouders sparen niet structureel maar wij krijgen met kerst een groter bedrag voor de kinderen wat dan op de rekening gaat. Hier trouwens een aparte spaarrekening op onze naam en dus niet op naam van de kinderen. Blijft in ons beheer tot wij denken dat ze het nodig hebben of kunnen gebruiken.
Klopt inderdaad. Mijn oma wilde persé op de naam van onze dochter sparen, maar ik was het daar niet zo mee eens. Ik heb geen idee hoe ze op haar 18e met geld om gaat en of ze het dan wel nodig heeft. Nu staat de rekening dus op mijn naam.
Wet gaat boven voorwaarden. (Wil niet zeggen dat ik niet hetzelfde zou doen als blijkt dat ze van God los zijn op die leeftijd, laat ze maar een rechtszaak aanspannen) maar wettelijk gezien is het nu al van het kind, je hebt het slechts tot hun 18e in beheer. Ten minste zo heb ik het begrepen.
Nee hoor. De wet gaat voor voorwaarden van een bank! Juridisch ben je eigenaar als iets op jouw naam staat. Ook als je minderjarig bent. Je kunt er alleen nog niet over beschikken. Jullie zijn beheerder. Kinderen kunnen hun geld terugvorderen als ouders het (met zeer goede redenen) wegzetten. En er zijn kinderen die dit al met succes hebben aangevochten.