Meer dan 15 kg afvallen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Ananashapper, 8 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ananashapper

    17 apr 2018
    70
    42
    18
    Vrouw
    #1 Ananashapper, 8 jan 2019
    Laatst bewerkt: 8 jan 2019
    He meiden,

    Ik wil dit jaar 18 kg afvallen.
    Ik ga dit op eigen kracht doen door mijn eet en bewegingspatroon te veranderen.
    18 kg lijkt veel maar is omgerekend 1.5 kg per maand, nog geen halve kg per week.

    Ik zoek maximaal 4 dames om tips en trucs uit te wisselen en elkaar motiveren. Wie?
     
  2. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.559
    2.543
    113
    Nederland
    Ik moet, of wil eigenlijk, iets minder dan jou afvallen. Minimaal 13 kilo tot mijn gewicht van vorig jaar zomer maar het liefst ga ik daar iets onder dan zou ik op 15/16 kilo uitkomen om af te vallen.

    Ook gewoon door normaal eten en sporten. Ik hou wel alles bij via een app.

    Vorige week weer begonnen na een feestdagen dip en vanmorgen zat ik op -1,3

    Als je het leuk vind wil ik wel mee kletsen en je bijstaan door het afval proces. :)
     
  3. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
    Ik ben al 22 kilo afgevallen wil er nog ongeveer 16 kwijt. Die 22 kilo is op 17 maanden tijd gebeurd.
     
  4. A new day

    A new day Actief lid

    6 mrt 2015
    267
    111
    43
    Arnhem
    Mijn streven is om minimaal 15, maximaal 20 kilo af te vallen dus doe graag met je mee. Ben nu een week bezig, op eigen houtje, zonder een bepaald dieet, en 2,3 kilo kwijt.
    Elkaar sterk houden en tips zijn altijd fijn om te delen :)
    Wat verander je precies aan je eetpatroon?
    Bij mij is het vooral minder grote porties, meer bewegen en minder koolhydraten en vetten. (Gebruikte veel kaas, bakboter etetc in maaltijden). Daarnaast véél drinken. Sinds augustus drink ik sowieso suikervrije drankjes, dus alleen water thee koffie en spa rood.
     
  5. Ananashapper

    17 apr 2018
    70
    42
    18
    Vrouw
    Wat gezellig dat jullie mee willen doen!
    Ik denk dat het prettig is om het groepje klein te houden anders demotiveerd het zo om te reageren als je op zoveel mensen moet reageren. En op deze manier leer je elkaar denk ik beter kennen.

    Willen jullie ook elke week een gewichtsschema? Ik ben daar niet zo handig in dus als iemand dat kan?

    Hebben jullie kinderen? Ik 3 stuks.
    Verder reageer ik straks even op de afvalmethodes! Fijn! Ik heb er zin in.
     
  6. Dompiewompie

    Dompiewompie Fanatiek lid

    2 jul 2018
    1.168
    1.488
    113
    Vrouw
    Hoi dames
    Mag ik ook meedoen? Ik zou graag 16 kilo afvallen dit jaar om terug om mijn gewicht van voor de zwangerschappen te komen.
    Ik ben vroeger al wel eens 23 kilo afgevallen maar toen ging ik heel vaak sporten en dat is nu moeilijk haalbaar met de kindjes.
    Ik heb dus geen idee hoe ik er ditmaal aan moet beginnen dus tips zijn altijd welkom!!
     
  7. A new day

    A new day Actief lid

    6 mrt 2015
    267
    111
    43
    Arnhem
    Ja dat ben ik wel met je eens, hoe kleiner het groepje, hoe fijner het ook communiceert met elkaar en je elkaar ook echt beter leert kennen. Benieuwd of dat gaat werken op een forum! Voorheen kon je besloten groepen maken, nu niet meer geloof ik. Maar we zien wel!

    Inmiddels zijn we met 5, prima toch??

    Ik heb 2 kinderen, 1 meisje van 3 jaar en 1 meisje van 9 maanden.
    Na de zwangerschap waren de zwangerschapskilos er al snel af, alleen helaas weer slecht gaan eten waardoor er al gauw weer 5 kg bij zat...helaas!

    @Dompiewompie welkom! Ik doe het puur op eigen kracht. Ik weet namelijk heel goed waar mijn probleem ligt met mijn gewichtstoename en ik heb het gevoel door enkele aanpassingen in mijn voeding, en mijn porties kleiner te maken, ik al een heel eind kom.
    Bewegen is voor mij ook een dingetje. Heb sporten nooit leuk gevonden! Het enige waar ik van kan genieten is wandelen en zwemmen. Vandaag met de jongste naar het cb en ipv dat ik de auto pak, maak ik een flinke wandeling daarnaartoe. Is toch weer in totaal 2 uur wandelen... zo kom ik toch aan mn beweging.
     
  8. Ananashapper

    17 apr 2018
    70
    42
    18
    Vrouw
    @melaniie, fijn dat je mee wil doen. Ik zie dat je nog een erg kleintje hebt. Geef je borstvoeding? Welke app gebruik je om het bij te houden?

    @Oceanna, jeetje wat ben jij al veel kwijt zeg! Hoe is je dat gelukt? Ik denk dat je dan een voorbeeld bent voor ons allen :)

    @A new day, mijn verandering van eet patroon is precies hetzelfde als die van jou! En mijn grote valkuil is de avond.. Gezellig, moe en wat lekkers op tafel :)
    Kijk wat goed dat je er zo'n wandeling van hebt gemaakt naar het CB. Dat zijn inderdaad de momentjes dat je het kunt pakken. Kleine goedgekeurd? Mijn kinderen zijn ongeveer even oud als die van jou. Mijn middelste wordt deze week 3 en mijn jongste is net 1. Dan heb ik nog een grote van bijna 10.

    @Dompiewompie, welkom bij de club! Mijn tip met kleintjes? Lekker bij ze op de grond spelen en hier en daar wat buikspier en been oefeningen. Verder lukt het bij mij ook even niet met bewegen. Ik wil wel als het slaappatroon van de jongste iets beter is wat meer gaan wandelen.

    Willen jullie ook dat we wekelijks een schema maken? Ik vind dat op zich wel een fijne stok achter de deur maar heb er niet heel erg veel tijd voor. Dinsdagochtend zou kunnen dus als iedereen op maandag zijn gewicht er in zit ga ik kijken of het lukt met een schema invoegen goed? Ik ben nu ook in 10 dagen volgens mij al bijna 2 of ruim 2 kg kwijt. De eerste gaan altijd het snelst he? Ik zoek op zich nog wel wat meer variatie in gezonde tussendoortjes? Jullie een idee? Ik doe nu soms ook een gekookt eitje naast het fruit, rauwkost en bakje yoghurt.

    Nou tot de volgende keer!
     
  9. Dompiewompie

    Dompiewompie Fanatiek lid

    2 jul 2018
    1.168
    1.488
    113
    Vrouw
    Qua tussendoortje kan ik ook niet veel meer bedenken. Mijn oudste wil alles eten wat ik eet dus hier zijn de tussendoortjes meestal fruit, groenten of yoghurt:rolleyes: Oefeningen tussen het spelen door doen is een goed idee!
    Lange wandelingen zijn hier helaas geen succes, sinds de oudste kan wandelen wilt hij helemaal niet meer zo lang stilzitten.
     
  10. A new day

    A new day Actief lid

    6 mrt 2015
    267
    111
    43
    Arnhem
    Na al die afvalpogingen uit t verleden hebben wij echt een legio aan gerechten. Voor tussendoor, lunch, ontbijt...er is echt zo gruwelijk veel!
    Ik bak in t weekend vaak iets wat ik als tussendoortje kan eten voor n week. Nu heb ik bananencakejes ingevroren, voor volgende week maak ik healthy carrot cake, een handje geroosterde noten, ik doe bij mijn rauwkost ook altijd een yoghurtdipje. Maakt t extra lekker :).
    Ik maak ook iedere week een soep waar ik 4/5x van kan eten. Verse Wortelsoep, courgette soep, paprikasoep, welke groenten dan ook eigenlijk. Als ik ideeën zoek, vind ik meestal de lekkerste gerechten op chicks love food. Fantastische gerechtjes!

    Goed idee @Ananashapper om een lijstje met gewicht/streefgewicht te maken. Ik ben daar heel slecht in dus als jij het op wil pakken, fijn! Mijn weegdag is sowieso maandag dus voor mij prima die dinsdag. En leuk trouwens dat je kindjes in dezelfde leeftijd hebt! Geniet je er ook zo van? Die kleintjes? Ik vind het zo'n fantastische leeftijd, die eerste 3 jaar!
     
  11. A new day

    A new day Actief lid

    6 mrt 2015
    267
    111
    43
    Arnhem
    Vandaag trouwens toch wel trots op mezelf. Wat voor velen waarschijnlijk doodnormaal is trouwens: tijdens een middagje bioscoop NIETS gekocht aan snoep. Je neemt toch al gauw uit gezelligheid een popcorn of chippie. Nu gewoon van tevoren ergens een kopje thee gedronken en thats it. :)
     
  12. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.559
    2.543
    113
    Nederland
    @Ananashapper ja klopt ze is nu 3,5 maand ongeveer. Ik geef geen BV dus het afvallen schijnt dan ook wat langzamer te gaan:p

    Ik vind het wel een goed idee, een lijst met gewicht enzo.

    Ik begon met 65, mijn streefgewicht is 52 kilo. (ik ben heel klein dus vandaar het lage getal haha)

    Dan maandag invullen wat we zijn afgevallen?

    Ik zou gister sporten maar te laat gegeten dus zat zo vol dat leek me geen goed plan. Misschien morgen en dan in het weekend 2x. Gelukkig beweeg ik op het week voldoende.

    Qua tussendoortjes is het hier drama. Ik neig echt naar koekjes ofzo haha maar heb nu braaf een banaan en mandarijn op..
     
  13. A new day

    A new day Actief lid

    6 mrt 2015
    267
    111
    43
    Arnhem
    Oh wat leuk, zo'n kleintje van 3 maandjes! Gaat alles goed?
    Ik denk dat t sowieso al goed is dat je doordeweeks veel beweegt. Al is t maar fietsen naar de supermarkt of een wandeling met de kleine. Ik kan vanmiddag met de auto naar t werk maar ik pak gewoon de fiets. Toch weer heen en terug n uur fietsen in totaal.
     
  14. Ienemine

    Ienemine Fanatiek lid

    20 feb 2018
    1.359
    775
    113
    Vrouw
    Kan ik nog meedoen of liever niet (gewoon eerlijk zeggen)
     
  15. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.559
    2.543
    113
    Nederland
    Ja gaat goed, ze doet het super! Ja ik probeer idd wat meer te bewegen ook in het gewone leven. Lopend naar school, winkels etc.

    Goed dat je de fiets hebt gepakt! Toch een uurtje beweging gehad.

    Hoe doen jullie dat in het weekend, hebben jullie een dag dat je wel gewoon alles mag eten of dat niet?
     
  16. Dompiewompie

    Dompiewompie Fanatiek lid

    2 jul 2018
    1.168
    1.488
    113
    Vrouw
    ik heb geen speciale dag waarop ik meer of anders mag ik. Ik probeer mee te eten met het gezin en op mijn porties te letten. Dit lukt voornamelijk goed, want de kindjes geef ik (bijna :p) geen ongezonde dingen.

    Voor de rest gaat het hier voorlopig niet zo goed qua eten:oops:. Wij zijn aan het verhuizen en mijn oudste is ziekjes... ik hoop het maandag weer beter op te pakken als de chaos weer over is!
     
  17. A new day

    A new day Actief lid

    6 mrt 2015
    267
    111
    43
    Arnhem
    Nee ik doe thuis ook niet aan speciale dagen waarin ik wel iets extra's mag. Ik zorg altijd voor lekkere, verantwoorde tussendoortjes, dingen waar ik sowieso van geniet en niet persé iets omdat het móét. Dan ga ik het niet redden.
    Mijn tussendoortjes zijn dan een bananenmuffin, zelfgemaakte carrot cake, paar blokjes kaas, handje gebrande noten, kopje koffie (zelfs koffie zie ik als een treat :) ) of een beetje rauwkost met zelfgemaakte dipsaus. Zo kan ik echt genieten. en Tsja, van de chocola en koekjes moet ik voorlopig gewoon afblijven van mezelf. Voor nu heb ik er ook geen moeite mee gelukkig.

    Over 2 weken ga ik een weekje weg met mijn gezin en mijn ouders, dan zullen we geheid een avondje uit eten gaan of een keer friet halen. Dat mag dan wel, de rest van de week zal ik gewoon net zo eten als dat ik nu doe.
     
  18. Ananashapper

    17 apr 2018
    70
    42
    18
    Vrouw
    Wat mij betreft wel, dan zijn we met 5 toch? Of toch 6. Anyway goed hoor en dan voor nu even een stop erop?
     
    Ienemine en A new day vinden dit leuk.
  19. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.559
    2.543
    113
    Nederland
    Wat goed van jullie dat jullie gewoon doorgaan en dan echt gezonde tussendoortjes kiezen. Ik vind dat echt heel moeilijk, maar het lukt me redelijk goed tot nu toe. Ik werk ook 5 dagen dus als ik dan vrij ben heb ik niet echt puf of zin om dan in de keuken te staan en gezonde tussendoortjes te maken. Hoewel het echt heerlijk klinkt:)

    Gisteravond lag ik om 21.00 al te slapen dus ik heb ook geen tijd gehad te snaaien gelukkig:roflmao: Vandaag een verjaardag. Ik ga vandaag gewoon gezond eten net als normaal, de taart sla ik over maar ik pak wel wat gezonde dingen als komkommer etc. Heb ik toch iets gehad:D

    @Dompiewompie beterschap voor je zoontje en succes met verhuizen!

    @A new day gezellig zeg een weekendje weg. En dan moet t ook prima kunnen een x patat o.i.d. :)
     
  20. Gymgirl

    Gymgirl Fanatiek lid

    17 jan 2018
    1.853
    889
    113
    Vrouw
    Mag ik ook meedoen? Anders start ik een apart groepje, want ik las net dat je liever een klein groepje hebt. Snap ik ook hoor dus maakt mij niet uit. Laat maar weten.
     

Deel Deze Pagina