Marktplaats frustratie

Discussie in 'De lounge' gestart door Ysabella, 11 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.888
    16.248
    113
    Ik ben een beetje verbaast en ik vind het vooral heel erg asociaal. Wij geven ontzettend veel spullen van onze inboedel gratis weg, voor mensen die -bijna- niks te besteden hebben. Althans je kan dat niet echt checken, maar wij hopen op de eerlijkheid van de mens. ( mocht dat nog bestaan. :|:roflmao:)

    Een mevrouw mocht onze oude bank en 6 leren eet stoelen gratis af komen halen, ze kwam nog een keer langs om ze te bekijken en vroeg gelijk of we nog meer hadden. Daar gingen mijn nekharen al van overeind staan. Ze vroeg het niet 1 keer niet 2 keer maar echt asociaal vaak. Ze wilde de lampen hebben, ze wilde dit en dat hebben. Wij hebben gezegd van niet, maar natuurlijk zijn wij nog spullen aan het uitzoeken.
    Nou zou ze vandaag om 15.00 de spullen komen ophalen, kreeg mijn man gisteren een sms of hij geen busje wilde regelen... Vervolgens kreeg hij de vraag of hij dan maar mee wilde helpen inladen en uitladen, het acociale mokkel ( sorry) is nu meer als een uur(!) te laat. :eek: Het is dat we die spullen echt weg willen hebben, maar oh wat bestaan er toch ondankbare types die je het niet meer gunt.
     
  2. Liselou

    Liselou Bekend lid

    1 jan 2019
    891
    1.121
    93
    Zo dan!:eek: Ik zou ook de neiging hebben het niet meer te geven, maar als je het echt kwijt moet.. In ieder geval niet helpen met in- en uitladen!
     
    JaLi en Ysabella vinden dit leuk.
  3. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    o_O
    Die heeft totaal geen idee hoe ze overkomt.....of het interesseert haar niet:|
     
    consider en Ysabella vinden dit leuk.
  4. Biggetje100

    Biggetje100 Niet meer actief

    Vreselijk hè. Zo asociaal. Ook eens meegemaakt. Deed twee echt mooie zo goed als nieuwe lampen weg. Of ik het even wilde brengen. 30 km verder op. Doei!
     
    consider en Ysabella vinden dit leuk.
  5. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.888
    16.248
    113
    We moeten het gewoon echt kwijt dinsdag is namelijk de oplevering/overdracht van onze oude woning.
    Wij wilde gewoon deze spullen aan andere geven omdat wij het op dit moment gewoon ontzettend goed hebben en geluk hebben, wij wilde andere ook een klein beetje blij maken. Nu voelt het alsof ze die spullen niet nodig heeft en ik wilde juist dat de spullen naar mensen gingen die het wel nodig hebben of er in iedergeval heel blij mee zijn. :oops:
     
  6. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Ik had t geannuleerd en naar een goede kringloop gebracht.
     
    Emama, dreumesje en Ysabella vinden dit leuk.
  7. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Erg vervelend :(

    Ik kijk bij marktplaats bij kopen en verkopen wel op of hun berichten fatsoenlijk getypt zijn, anders laat maar zitten. Een collega van mij had haar keuken via Marktplaats verkocht en later kwam de koper onaangekondigd nog eens langs om verhaal te halen en al het geld te eisen, want er was ergens een dopje af. ik zit nou niet echt te wachten op bedreigingen of gedoe achteraf dat iets niet goed is.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  8. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    27 okt 2014
    1.504
    638
    113
    Hebben wij ook gehad. We hadden onze inboedel echt heel goedkoop weggedaan. Was nog in hele goede staat en wilden er weinig voor hebben omdat we het toch niet mee wilden nemen.
    De brutaliteit van sommigen...kwam ze voor een habbekrats een deel halen en wilden er gratis nog dit en dat erbij. Hele verhalen waarom ze er 'recht' op dachten te hebben. Zelfs meubels willen hebben die we niet wegdeden, want mn dochter zit in scheiding etc.

    Ik zou de afspraak annuleren en het naar de kringloop brengen.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  9. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Ik ben heel blij met de beoordelingen tegenwoordig. Ik let daar ook echt wel op!
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  10. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.888
    16.248
    113
    De mevrouw die het nu op heeft gehaald belde, dus wij hebben niet gelet op de berichten of op de beoordelingen.

    Wat een brutaliteit zeg! Mijn mond valt van verbazing open. Je collega heeft toch niet het geld terug gegeven? Gelukkig hebben wij een ander huis gekocht dus kan ze niet opeens voor de deur staan, Haha.
    Stelletje aasgieren! De wil je het liefste met legen handen weer naar buiten sturen. Persoonlijk zou ik dus nooit durven vragen of ik nog meer dingen gratis of tegen een kleine vergoeding mag hebben. Iets met normen en waarde...
     
    Eefje00 vindt dit leuk.
  11. SweetPrincess

    SweetPrincess Bekend lid

    17 feb 2015
    601
    43
    28
    NULL
    NULL
    met weggeven doe ik dat altijd via facebook groepjes in de buurt. als iemand dan ook niet komt kan je daar melding van maken en verwijderen en blokkeren ze de gebruiker.

    sorry maar zoals die vrouw zou ik het echt niet meer gunnen. Grote kans dat ze gaat kijken of ze het misschien nog kan verkopen ook.
     
  12. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Nee zij wel idd, want ze werden echt bedreigd, heel eng!
     
  13. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    27 okt 2014
    1.504
    638
    113
    Ja ik stond echt even met mn mond vol tanden en dacht in de eerste instantie dat ik haar niet begreep. Maar nee hoor, ze wilde echt nog wel wat meubels en decoratie spullen hebben...haar dochter was zo zielig. Nah jah...was blij dat ze weg was.
     
  14. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Zo zette ik gisteren 6 eet tafel stoelen gratis af te halen. Staat netjes bij dat ze gebruikt zijn maar dat iemand die niks heeft er vast nog heel blij mee zal zijn.

    Aangezien het super stevige stoelen zijn.... De vragen die je dan allemaal krijg idd ook of we het Niet wilde komen brengen .... Nauw daaagggggg

    Als het goed is worden ze Morgen ochtend opgehaald.
     
  15. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    Geen marktplaats maar een weggeefhoek. Wij hadden een tweepersoonsboxspring over. Eentje die wij ook via via hadden en niet helemaal lekker op sliepen.
    Zou hier in de weg staan, dus gratis op de weggeefhoek. Een opzich prima bed, ja, kan beter natuurlijk, maar iemand die echt niks zou hebben, zou er prima op kunnen slapen. Iemand wilde hem uiteindelijk wel hebben. Komt dus kijken en ziet dat er niet exact dezelfde matrassen bij zaten (eentje was net iets breder, maar minimaal verschil) en wilde hem daarom niet hebben. De hoogte van de matrassen was wel gelijk

    En ik vind echt dat als je iets gratis op mag halen, je weinig eisen mag hebben. Tuurlijk, als een bed echt vies zou zijn ofzo, dan heb je recht om te weigeren.
    Maar ik had foto's erbij gezet, dus op dat gebied kon je dat al inschatten.

    Uiteindelijk het bed laten ophalen door de kringloop.
    Als het echt troep zou zijn, zou ik het zelfs al niet eens op een weggeefhoek zetten. Laat staan marktplaats. Dan gaat het gewoon naar de stort.

    Maar als je iets gratis of spotgoedkoop krijgt, wees dan niet ondankbaar.
     
  16. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.838
    2.704
    113
    't Gezellige Brabant
    Toen ik mijn eerste appartementje kocht, had ik de vitrage op MP gezet die er nog hing. Klein bedrag. De man die toen kwam vroeg of hij de vloerbedekking ook mee mocht nemen. Ik stond echt perplex, het was echt in slechte staat. Maar goed, ik zou het weggooien, dus hij nam het lekker mee. Maar als mensen dat zouden doen bij gewoon goede spullen die je helemaal niet hebt aangeboden, dan zou ik dat wel raar vinden ja, de brutaliteit!
     
  17. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Helaas zijn er ook mensen die je slecht beoordelen, omdat ze zelf iets toezeggen en dan het vervolgens niet ophalen en als je er iets van zegt, krijg je 1ster....

    Hier ook dingen gratis weggedaan, maar ik filter altijd wel hoor, als ik bepaalde vragen krijg, dan skip ik ze en krijgt een ander het.
     
    Koektrommel vindt dit leuk.
  18. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Ja dst klopt, hier ook van de week gehad.
    Maar daarnaast geeft iedereen 5 sterren, ik kijk daar zelf ook wel weer naar.
     
  19. Vollemaan1

    Vollemaan1 Actief lid

    29 dec 2018
    103
    79
    28
    Vrouw
    Ik probeer altijd via de weggeefhoek dingen weg te geven. Het is dat ik moeite heb met goede spullen zomaar weg te gooien. Maar wat een werk altijd. Of het wordt niet opgehaald of veel te laat. Heb ik dagen zitten wachten en dan ineens zien ze ervan af. Reageer gewoon als je het echt wil hebben. Als je het niet wil reageer dan niet
     
    Biggetje100 vindt dit leuk.
  20. muppettje

    muppettje Fanatiek lid

    7 feb 2010
    1.490
    169
    63
    Niet aanvallend bedoeld. Maar als je iets gratis kan/mag ophalen dan mag je toch eerst ook kijken? Als het je tegenstaat kun je dat toch beter eerlijk zeggen en het laten staan?
     

Deel Deze Pagina