D.ean 36 weken zwangerschap

Discussie in 'Vlindertjes vanaf 25 weken' gestart door blondy1982, 25 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. blondy1982

    22 aug 2012
    60
    2
    8
    Vrouw
    zorg
    overijssel
    Hallo lieve lezers

    Op 4 december 2018 ging ik voor een groeiecho en controle afspraak naar de verloskundige. 36 weken zwanger was ik van ons derde kindje. Tijdens de echo merkte en zag ik dat het niet ging zoals dat hoort. En na zoeken en luisteren zei de verloskundige dat ons kindje niet meer in leven was...totaal geschokt, schreeuwend en huilend sprong ik van die bank af...Daarna als verlamd van shock en ongeloof naar het ziekenhuis met mijn man. Al snel kwam hier ook de bevestiging dat ons kindje niet meer in leven was. Borstkast vol vocht en het hartje ook. Rondom in zijn lijf overal vocht en de huid liet al los. Hij was zeker al minimaal 24 uur dood...in tranen waren we zo geschokt, dit kon niet waar zijn...!!! Ze namen bloed af bij mij en m'n man en ze deden een vruchtwaterpunctie voor onderzoek. Ik moest naar huis na inname van een aantal tabletten die voor opwekking zouden zorgen en op 6 december moest ik me melden om de bevalling op te wekken. De zwaarste taak van mijn leven bevallen van ons niet meer levende kindje. Ondanks een ruggenprik en pompje veel pijn gehad...heb er 4 uur over gedaan, m'n angst voor wat ging komen hield het tegen. En daar op 7 december was hij 48 cm en 3780 gram hij was klaar, af! Maar zo stil..Zo 'n ..intens verdriet niet te beschrijven.
    Daarna volgde het afscheid nemen en de uitvaart.... We hebben veel foto's gemaakt. Ook onze dochters hebben hem gezien en aangeraakt, zo rustig en vol liefde raakte ze hem aan, hun broertje....alleen hij leeft niet hé mama...hun vragende oogjes...

    Ik heb naar mijn weten het kindje voelen bewegen, maar dat was zijn lichaampje wat verschoof...op het eind..
    Ik had de nipt test gehad, alles in orde. 20 weken echo in het ziekenhuis gehad. Zijn buikje liep 10 dagen voor op groei en de placenta lag voor en erg laag. Voor de rest helemaal goed! Gezien het buikje en eerdere zwangerschapsdiabetes bij 2de kindje met 16 weken getest op diabetes de waarde was prima. Met 24 weken weer getest toen was het 7.5 mmoll. (bij 7.8 ga je naar de diabetes verpleegkundige). Ik zou met een paar weken weer moeten testen. Voelde mij goed. Met 28 weken deed mijn verloskundige een echo om te kijken hoe groot hij was. Hij was aan de grote kant en ook het vruchtwater was iets ruim. Met 30 weken weer een echo gehad In het ziekenhuis voor de placenta. Deze was nu goed niet meer te laag. Kindje was ook helemaal van top tot teen goed gekeurd. Iets ruim buikje maar dat werd niet als probleem gezien. Na deze goede echo had mijn verloskundige zoiets van oké alles goed dan pas met 36 weken weer een groeiecho, bij 28 weken had zij benoemd elke 2 weken een echo te doen om zijn groei in de gaten te houden, achteraf denk ik had ze het maar gedaan... wie weet dan....
    Die week ook de kinkhoestvaccinatie gehad.
    Hierna begonnen de klachten.. .
    Extreme rugpijn, geen zijn in eten veel dorst. Met 32 weken en 2 dagen weer de suikertest toen was het 7.7mmoll. Geen actie gezien randwaarde. Mijn buik werd gigantisch! Kwam 2 en een halve kilo aan per week! Voelde de baby wel naar mijn beleving. Wel minder dan bij m'n andere 2 kinderen. Maar al m'n klachten werden weggezet als normaal bij m'n verloskundige. Placenta voor, baby ingedaald, ruim vruchtwater. En misschien nog maar eens een suikertest doen na de 36 groei weken echo En zo waren m'n twijfels gerustgesteld. Het hartje ook gehoord met 34 weken. En toen dus met 36 weken de ganadeslag.!
    Voor ons gevoel is er tussen week 32 en week 36 iets gebeurd gezien de klachten en nu achteraf heb ik in die weken een niet pluis gevoel gehad die gesust is doordat de klachten normale klachten zijn op het eind...
    Deze week hebben we het uitslag gesprek gehad met de gynaecoloog.
    Ze kunnen geen duidelijke doodsoorzaak geven. Geen afwijkingen gevonden.
    Ze vermoeden maar bevestigen niet dat het de diabetes kan zijn geweest. Mijn Placenta was erg groot. En had erg veel vruchtwater. Zijn hartje en longen waren iets aan de kleine kant maar goed ontwikkeld . Wat kan duiden dat hij last had van de suiker /suiker schommelingen en de groei van het hart en de longen achterbleef omdat de rest hard groeide. De zwangerschapsdiabetes moet dan na de laatste test van 32 weken hard zijn gegaan, te hard voor hem... Ondanks dat ik op m'n suiker inname lette...

    De gynaecoloog benoemde dat we gelijk groen licht krijgen om voor een vierde kindje te gaan, we willen dit allebei erg graag... Hoe eng en beangstigend ook het idee een zwangerschap door te moeten met deze ervaring. Vervangen gaat niet maar de leegte nu is ondragelijk.
    Bij een volgende zwangerschap kom ik dan onder behandeling van het ziekenhuis met strenge controles.
    M'n man en ik staan samen erg sterk en kunnen goed praten samen gelukkig en staan op 1 lijn. Het geluk al 2 kinderen te hebben. Zij houden je op het pad om 'gewoon' door te gaan.
    Maar man man wat een gemis en een verdriet... Zo oneerlijk... Zo 'n mooi jongetje onze Dean.

    Erg lang verhaal is dit hé.. Maar wilde dit van mij afschrijven. Vind het zelf ergens ook fijn om verhalen met details te lezen van anderen.

    Las en lees veel op dit forum. Ervaar het als fijn. Ben nooit echt actief geweest in het schrijven hier. Maar dit soort verhalen hoop je als ouder natuurlijk nooit te schrijven.
     
  2. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.126
    1.926
    113
    Ach meis, wat een verdriet.. Een lang verhaal, maar dat geeft niet. Van je afschrijven is juist goed. Veel sterkte toegewenst met het verwerken van dit grote verlies, jullie zoon en broertje Dean..
     
  3. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.388
    23.005
    113
    Vrouw
    Och lieverd wat verschrikkelijk.. Zo oneerlijk! Ik denk dat schrijven en praten over jullie prachtige zoon Dean alleen maar goed is. Heel veel sterkte en kracht ❤
     
  4. YellowEyes

    YellowEyes Fanatiek lid

    28 nov 2017
    1.863
    2.324
    113
    Vrouw
    Wat een verschrikkelijk verlies en ontzettend verdrietig :(. Ik wil jullie ontzettend veel sterkte wensen met het verlies van jullie prachtige zoon. Zo oneerlijk.
     
  5. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    wat vreselijk wat jullie hebben meegemaakt.
    Gecondoleerd met het verlies van jullie zoontje.
    Heel veel sterkte. Geen woorden voor.
     
  6. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.847
    3.610
    113
    Vrouw
    Thuis
    Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon en broertje Dean, wat verschrikkelijk dat jullie hem weer hebben moeten laten gaan.

    Ken je de site lieve engeltjes? Hier zul je veel lotgenoten vinden, misschien kun je er iets mee.
     
  7. Rl84

    Rl84 Actief lid

    2 apr 2015
    153
    63
    28

    Heel veel sterkte en kracht gewenst, met het overlijden van jullie zoontje Dean.gecondoleerd met dit oneerlijke en onmenselijke verlies

    Op faceFace is ook een groep zwanger (worden) na overlijden kindje.Misschien heb je hier iets aan
     
  8. KellD

    KellD Fanatiek lid

    29 aug 2016
    1.192
    525
    113
    Wat verdrietig om dit te moeten lezen , ik wil jou en je gezin veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. En ik begrijp heel goed dat jullie weer zwanger willen worden van jullie 4e wonder. Ik zelf heb namelijk mijn dochter verloren bij 40 weken zwangerschap , stilgeboren met een nek omstrengeling van haar navelstreng , maar liefst 5x .. Ik weet wat voor een rottige periodes dit zijn en komen gaat. Jullie liefde en hart is groot voor een 4e wonder te mogen verwelkomen, hopelijk mag dit ook snel lukken. En Dean zou voor altijd jullie mooie beschermengeltje zijn en blijven.

    Nogmaals, veel sterkte. En vooral veel geluk gewenst met de toekomst. ( Met Dean voor altijd mee kijkend vanaf boven )
     
  9. qwerty123

    qwerty123 Fanatiek lid

    16 nov 2015
    1.569
    902
    113
    NULL
    NULL
    Heel veel sterkte en kracht gewenst voor dit immense verdriet. Wat een onmogelijke opgave, bevallen van jullie ongeboren zoon. Hopelijk vinden jullie de kracht en moed om door te gaan! Heel veel sterkte.
     
  10. KatiRogo

    KatiRogo Lid

    11 okt 2017
    55
    5
    8
    Vrouw
    Wat vreselijk erg! Wat verdrietig! Gecondoleerd met het grote verlies van jullie prachtige zoon Dean! Het ergste wat je als ouders kunt overkomen!

    En dan die echo, die enorme schok! Je wereld stort dan in elkaar!! Ik weet hoe dit is, alleen is het nog steeds moeilijk verwoorden hoe erg ... Wij hebben ons tweede kindje ook met 36 weken zwangerschap verloren, bleek ook tijdens een groeiecho niet meer in leven te zijn... Oudste zoon Benjamin was mee... Net als jij tweede dag erna moeten bevallen! Van een prachtig compleet mannetje, alleen veel te klein voor zijn termijn.

    Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht om door te gaan!!!
     
  11. KatiRogo

    KatiRogo Lid

    11 okt 2017
    55
    5
    8
    Vrouw
    Vergeten erbij te melden. Ik lees dat jullie opnieuw zwanger willen worden. Hopelijk ben je snel weer zwanger. Idd onbezorgd genieten is het dan niet, erg spannend maar een volgende zwangerschap is eveneens een mooi lichtpuntje in het verdriet.
    Zelf ben ik inmiddels 4 januari bevallen van ons derde zoontje! Zwangerschap was erg spannend, alles ging goed en daarom ook op momenten wel echt kunnen genieten.
     
  12. vinorosso

    vinorosso Bekend lid

    12 okt 2015
    798
    472
    63
    Vrouw
    @blondy1982 wat enorm verdrietig.. ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit verlies!
     
  13. blondy1982

    22 aug 2012
    60
    2
    8
    Vrouw
    zorg
    overijssel
    Bedankt voor jullie reacties!

    Momenteel ben ik erg bezig met beredeneren wat er nu precies gebeurd kan zijn. Dat kan ik niet. De gynaecoloog gaf al aan dat ze de reden niet met zekerheid kunnen geven. Maar toch je gaat zoeken, om iets de schuld te kunnen te geven.
    Als ik de weken 32 tot en met 36 terug ga denken dan vallen ons toch dingen op.
    Met 32 weken en 3 dagen heb ik de suikertest gehad. De uitslag is per post naar de verloskundige gestuurd.
    Met 32 weken en 1 dag was ik bij de verloskundige zij verwachte dat ik wel hoog zou vallen met m'n suiker gezien hoe groot hij aanvoelde en het erg ruime vruchtwater.
    Ik hoorde niets van de uitslag wat betekend dat ik geen verhoogte waarde had.
    Met 34 weken en 1 dag kwam ik weer voor controle bij de verloskundige en ik moest daar vragen wat de uitslag was, ze moest de envelop nog openen! 7.7 was de uitslag. En weer voelde de baby groot en veel vruchtwater. Mijn klachten waren misselijk veel dorst veel plassen en m'n buik groeide gigantisch. Nou zei ze met 36 weken maar even de groeiecho en dan zouden we het zien, nou en die uitkomst zagen we!
    Ik denk dat ze in het ziekenhuis hadden moeten handelen met die 7.7. Gezien eerdere zwangerschap diabetes bij 2de kind ze hadden moeten overleggen met de verloskundige om toen groeiecho 's te doen, dan hadden ze misschien kunnen zien dat hij het moeilijk had. En waarom heeft onze verloskundige niet door gepakt gezien de klachten en wat ze zelf had gevoeld aan mijn buik en kind met de waarde daarbij. Ik denk dat m'n suiker na de 32 weken en 3 dagen sterk is gestegen gezien de klachten en de wetende uitkomst. En misschien in combinatie met de kinkhoestvaccinatie daarbij die had ik met 30 en een halve week en die werkt 2 weken na de toediening op z'n sterkst....
    Je wordt hier zo boos en bang van, en ik krijg hem er niet mee terug.
     
  14. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    Wat verschrikkelijk! Veel sterkte!

    Mijn nicht is met 42 weken bevallen van een stil geboren jongetje. Diabetes niet opgemerkt en foutieve beoordeling van ctg. Zij hebben wel een klacht ingediend. Ze zeiden we krijgen onze zoon niet mee terug, maar we kunnen mogelijk leed bij anderen voorkomen, plus voor de verwerking gedaan.
     
  15. blondy1982

    22 aug 2012
    60
    2
    8
    Vrouw
    zorg
    overijssel
    M'n man en ik willen vanaf mei dit jaar proberen te gaan voor een vierde, zodat we niet op de zelfde datum uitkomen.
    De gynaecoloog heeft aangegeven een volgende zwangerschap ons volledig te begeleiden in het ziekenhuis met veel echo's, controles en diabetes wordt dan streng gecontroleerd.
    Het lijkt me heel eng...
     
  16. qwerty123

    qwerty123 Fanatiek lid

    16 nov 2015
    1.569
    902
    113
    NULL
    NULL
    Wat knap dat jullie voor een vierde willen gaan en wat fijn dat de gynaecoloog jullie zo goed wil begeleiden. Het lijkt me ook erg spannend. Kun je met iemand je angsten bespreken? Heel veel sterkte en Hopelijk zijn jullie snel weer zwanger!
     
  17. teuntje83

    teuntje83 Fanatiek lid

    11 nov 2015
    1.891
    82
    48
    Wat vreselijk om te lezen.
    Grootste nachtmerrie :(
    Ik hoop dat jij / jullie het een plekje kunnen gaan geven.
    Het "wat als.." lijkt mij een lastige ding. Dat blijft door je hoofd spoken.
    Ik hoop dat jullie wens voor een vierde snel in vervulling mag gaan.
    Sterkte en succes met alles
     
  18. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Heel veel sterkte!
     
  19. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.983
    2.279
    113
    Noord-Brabant
    Heel veel sterkte. Hopelijk kunnen jullie het een plekje geven en krijgen jullie nog eventuele antwoorden op jullie vragen.
     
  20. conejita

    conejita Fanatiek lid

    14 jul 2013
    3.311
    248
    63
    Vrouw
    customer service
    Spanje
    Wat een verdrietig verhaal.. Ongelooflijk. Het lijkt erop alsof ze idd te laks zijn geweest .. Dat "wat als" ken ik maar al te goed en ook het geen oorzaak kunnen geven (niets bevestigen iig).
    Onze dochter is met 38.5 overleden, was veel te klein, is niet als zodanig opgemerkt ("klein, maar niets om je zorgen over te maken"). Heb daarna een zoon gekregen (met medicatie) en nu zwanger v weer een meisje. De vragen en het verdriet gaan nooit weg, "een plekje geven" sorry maar daar kan ik helemaal niets mee. Nooit kun je 't echt accepteren als moeder denk ik.
    Ik hoop dat jullie mooie foto's hebben en hij leeft altijd in jullie harten voort <3. Je dochters.. Hoe gaan zij ermee om?
    Veel succes met zwanger worden en ik hoop dat jullie een mooie regenboogbaby mogen krijgen.
    Ik heb veel gehad (en nog) aan lotgenoten via zp en fb.
    Je mag me ook altijd pb-en.
     

Deel Deze Pagina