Sacrale dimple

Discussie in 'Aangeboren afwijkingen' gestart door Fennec, 17 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Ons dochtertje heeft een sacrale dimple type 1.

    Zijn er hier meer mensen met kindjes die een sacrale dimple hebben? Heeft jouw kindje ook andere complicaties of is het verder gezond?

    Wij maken ons namelijk zorgen over de gezondheid van onze dochter. De artsen hebben gezegd dat het vanzelf weg zou gaan (!!!) En geen verder onderzoek, zoals een echo, gedaan. Ze hebben alleen gekeken op het dicht was en het was dicht...
     
  2. KakieLakie

    KakieLakie Bekend lid

    18 feb 2014
    837
    303
    63
    Ik moest even opzoeken wat het was, maar ik dacht dat alle kinderen dit hadden. Mijn dochters ook en ik heb er verder nooit over nagedacht, er zijn dus ook geen complicaties.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  3. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Bij mijn oudste werd het pas na een paar weken opgemerkt bij het cb, ze is in het zkh geboren en gecheckt door de neonatoloog, maar die zei er toen niks over. Op het eerste oog leek het diep, en hebben ze toch een echo gemaakt, maar het bleek toch gewoon dicht en niks aan de hand. Nu is ze bijna 7 en is het meer een deukje dan wat anders, het valt echt niet op en ze heeft er ook geen last van ofzo.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  4. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.995
    5.821
    113
    Mijn oudste heeft een dimpeltje, maar op het oog was goed te zien dat het dicht zat, dus geen complicaties verder.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  5. Kolibrie2

    Kolibrie2 Fanatiek lid

    9 nov 2018
    1.332
    1.135
    113
    Vrouw
    Mijn moeder heeft een dimple en geen problemen.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  6. Yaisa

    Yaisa Fanatiek lid

    31 jul 2013
    1.202
    1.246
    113
    Onze oudste zoon heeft een dimpel. Hij is in het ziekenhuis geboren en daar is het meteen opgemerkt. Nog diezelfde week een afspraak gehad voor een echo omdat de bodem niet te zien was. Ook met de echo kon niet duidelijk gemaakt worden of de bodem zichtbaar was, dus uiteindelijk ook nog een MRI gehad. Gelukkig bleek uit de MRI dat het wel gesloten was. Hij is nu ruim 4 jaar en de dimpel is nog steeds heel duidelijk zichtbaar. Het is echt een gaatje van een paar mm doorsnede en we kunnen nog steeds niet de bodem zien. Hij heeft verder helemaal nergens last van. Alleen met afvegen na het poepen moeten we er goed op letten dat het schoon blijft. Als je verder nog vragen hebt, stel ze gerust.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  7. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Hier ook de jongste met een dimple die op het oog als gesloten is beschouwd. Komt heel veel voor en wij maken ons er niet druk om. Ze heeft ook een moedervlek van formaat in de hals, ook prima.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  8. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Bedankt voor jullie geruststellende reacties! Vandaag bij het consultatiebureau geweest en die maakten zich ook geen zorgen. Dus ik vertrouw erop dat ons meisje niks ernstigs mankeert :thumup::)
     
  9. Aagje90

    Aagje90 Bekend lid

    25 apr 2012
    909
    334
    63
    Vrouw
    Mijn dochter heeft ook een dimpel. Door de verloskundige direct na de bevalling gezien. Ze wilde dat de kinderarts er ook even naar keek voor de zekerheid en we waren toch al in het ziekenhuis....
    De kinderarts was te druk dus mochten we naar huis en een afspraak maken op de poli. 2 weken naar haar geboorte bij de kinderarts geweest en die heeft gekeken en gevoeld aan haar rug en het een en ander gecheckt. Conclusie: het zit dicht dus niks aan de hand, naarmate dochter groeit hoe kleiner de dimpel zal worden.

    Toen ze paar maanden was kwamen we erachter dat ze een beentje in een gekke houding hield. Naar de huisarts geweest en meerdere echo’s van haar heup gemaakt, kwam steeds niks uit. Uiteindelijk fysio gehad maar die had ook geen idee wat het was. Uiteindelijk ook nog röntgenfoto laten maken maar ook niks bijzonders. Inmiddels loopt ze en is er niks raars te zien. Waarschijnlijk een voorkeurshouding van haar been.

    Weet niet of dit wat met de dimpel te maken heeft...kinderarts kon het me ook niet vertellen.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  10. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Mijn zoon heeft een dimple. Meteen na geboorte door kinderarts beoordeeld en was gewoon gesloten, geen verder actie nodig. Schoonheidsfoutje noemde ze het.
    Het enige wat ik er zelf aan gemerkt heb, dat er makkelijk irritatie ontstaat en dat je in het luiertijdperk echt goed de poep moet wegpoetsen.

    (heeft niets te maken met beperkingen van mijn zoon)
     
    Fennec vindt dit leuk.
  11. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.794
    7.124
    113
    Vrouw
    Ikzelf heb dit. Meteen na geboorte gezien maar was niks ergs. Paar dagen nadat ik geboren was kreeg ik meningitis en daardoor een waterhoofd. Toen is er wel verder naar gekeken of het geen open ruggetje was. Dit was niet zo en het had niks met elkaar te maken (ik ben ziek geworden door de kraamverzorgster die mij had aangestoken). Paar jaar geleden hebben ze nog een keer een mri van mijn rug gemaakt omdat ik klachten had die paste bij gesloten open ruggetje (spina bifida occulta). Ook dit was niet het geval gelukkig.

    Van de buitenkant zie je er niks meer van. Ikzelf voel het wel met schoonmaken. Alsof ik zeg maar m'n bilspleet heb, dan een stukje huid en dan weer een stukje bilspleet. Maar van de buitenkant zie je dat dus niet.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  12. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Bedankt voor je uitleg @Mim89 . Wij vroegen ons af wat ze er later nog van zou merken en of je het zou zien bij haar stuitje ofzo, maar dat zal dus wel meevallen waarschijnlijk!
     
    Mim89 vindt dit leuk.
  13. jolien 1986

    jolien 1986 Niet meer actief

    Mijn dochter heeft er ook een destijds al op neonatologie gecheckt waar ze lag. Conclusie hij zit dicht..
    Hij zou minder worden naar tot nu toe (ze is 3,5) is hij niet veranderd/minder diep geworden.
    Ze heeft er geen last van, haar bilplooi lijkt er wel wat appart van zit een s-je in.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  14. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.794
    7.124
    113
    Vrouw
    Graag gedaan :)
    Wsch zal het idd wel meevallen. Gewoon goed in de gaten blijven houden en als je twijfelt aan de bel trekken. :thumup:
     
    Fennec vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina