Rustig maar. Ik kan toch enkel verdergaan op verhalen die ik hier op het forum lees? Natuurlijk zijn er ook goede dokters in Nederland. De meerderheid, mag ik hopen. Net zoals er slechte zijn in België. Daar kunnen we het allemaal over eens zijn.
Buikgriep of gewone griep duurt toch al zeker langer dan 2 dagen? Of zijn die in BE anders? Ik hou sowieso uitzieken altijd aan, dus 24 uur koortsvrij en weer (redelijk) normaal eten en drinken. Bij braken en diarree ook minimaal 24u braak-/diarreevrij. Dan zit je echt zo op 4+ dagen.
Ja was mijn plan ook tot de directeur zei dat ik hem thuis moest houden. Mn zoontje was er zelf ook niet blij mee.
Sommige mensen denken dat ze dood gaan wanneer ze een paar uurtjes keelpijn hebben, je moet eens weten waar ze allemaal wel niet voor bellen. En geloof me het gros van de patiënten snapt nog steeds miet dat een consult is voor 1 kwaal en niet voor een boodschappenlijst aan kwalen die ze in de loop van afgelopen tijd hebben opgespaard. Ze komen voor keelpijn en de dokter is klaar en dan komen ze met die vervelende likdoorn die al jaren opspeelt en ze hebben steeds zo’n rare uitslag tussen de bilnaad, of daar ook even naar kan worden gekeken.
Precies, je baseerd je mening puur op de geschreven en vaak beknopte ervaringen van andere op een forum. Met andere woorden mensen die je niet kent, waarvan je dus ook niet weet in hoeverre je hun geplaatste ervaring moet nuanceren. En dan is het ook nog zo dat mensen veel sneller een negatieve ervaring delen dan een positieve. Kort gezegd je doet uitspraken over 'de werkwijzen van doktoren in nederland' gebaseerd op bronnen waarvan niet duidelijk is hoe betrouwbaar ze zijn. Natuurlijk is er genoeg te verbeteren en zitten er huisartsen tussen waarbij je je afvraagt of ze hun diploma bij een pakje boter hebben gekregen. Dat zal in België en alle andere landen niet anders zijn.
Nou ja. Dat is een forum natuurlijk: ik bouw verder op wat ik hier hoor. Maar dat neemt niet weg dat er fundamentele verschillen zijn in aanpak, toch? Hier moet je niet langs de huisarts voor een doorverwijzing, ik ga rechtstreeks naar de kinderarts met mijn kinderen. Ik moet niet overleggen met een assistente voor ik een afspraak maak bij de huisarts, ik doe dat gewoon online en praat daarna rechtsreeks met de dokter. Dat dat niet bij alle huisartsen zo verloopt, kan ik niet weten: ook in dit topic werd veelvuldig benadrukt dat dat de gang van zaken in Nederland is.
Er zijn inderdaad verschillen tussen huisartsen zorg in België en huisartsenzorg in Nederland. Een aantal van dit soort verschillen wordt onder andere duidelijk op een forum. Zo weet ik vrijwel niets van de huisartsenzorg in België dus is alles wat ik hier lees nieuw. Mijn inziens moet je dan dus oppassen met "heftige" meningen en uitlatingen over een hele beroepsgroep. Je weet er gewoon te weinig van om een echt oordeel over de beroepsgroep te vellen. Dat je een mening hebt over de huisarts in het verhaal van ts gebaseerd op haar verhaal, dat snap ik.
Even als eye-opener.... Ik begrijp dat je dat een rare gang van zaken vindt ... maar ook in Duitsland wordt er van je verwacht dat je op de eerste ziektedag al een verklaring van je HA inlevert bij je werkgever. Voor de kinderen geldt dat ze na de tweede ziektedag een verklaring van de HA nodig hebben. Dat het in NL anders is geregeld en ook bij wet... dat is nu eenmaal zo. De artsen hier (in Duitsland dus) kijken soms ook raar op hoor, dat ik aangeef dat ik geen verklaring voor mijn werkgever hoef en dat ik in eerste instantie alleen maar hoef af te bellen. Maar ja, in Duitsland hebben ze geen arbo-artsen en loopt de ziektewetuitkering over de duitse zorgverzekering.
Maar stel je hebt een enorme buikgriep en alles loopt er aan twee kanten uit, moet je dan ook naar de huisarts? Hier laat ik mensen met enorme buikgriep echt niet komen, ze besmetten heel de boel, gaan naar het toilet enzo, vind ik echt niet verantwoord.
Ja dat vraag ik mij dan ook af. Lijkt me juist heel onverantwoord richting de "echt zieke" mensen die dat er niet bij kunnen gebruiken.
Mijn kinderen zijn ook weleens langer dan twee dagen ziek geweest, mijn oudste dochter echt eens een volle week met een enorme griep, de Juf belde op de derde dag om te horen hoe het ging want doorgaans zijn kinderen met een aantal dagen weer op de been. Mijn zoon is ook weleens een week uitgeschakeld geweest met een enorme verkoudheid en hoesten en koorts. Gelukkig gebeurt dit niet al te vaak.
Ja dat bedoelde ik juist ook. Als ze hier echt ziek zijn is dat nooit maar 2 dagen, maar juist eerder een week.
Ja wij zijn er echt heel voorzichtig mee ook omdat we veel kwetsbare ouderen in de praktijk hebben. Ik had weleens een patiënt die wilde komen maar die heb ik snel afgewimpeld om liever niet te komen, ik zag mezelf al kots ruimen en de wc uitboenen Uiteindelijk gewoon telefonisch kunnen helpen en was na een aantal dagen weer opgeknapt. Gewoon een buikvirus, gaat ook gewoon weer voorbij
Hier is de jongste pas ook een dagje thuis gebleven, beetje snotterig en pips, het was vrijdag en toen lekker thuis gelaten. Beetje uitslapen en wat aanlummelen, ik meld haar dan ook niet af alszijnde ziek maar gewoon niet zo fit en moe, doen ze niet moeilijk over.
Om heel eerlijk te zijn durf ik niet te zeggen hoe ze daar precies mee om gaan. Heb het zelf nog nooit zo bij de hand gehad. Wat me wel vaak opvalt dat ze je soms al apart in een spreekkamer zetten zonder dat je in de wachtkamer komt. Het kan ook best zijn dat ze dan een soort van voorlopige melding afgeven en dat je dan na een aantal dagen terug moet komen voor een nieuwe melding December 2017 had de jongste een best hevige longontsteking en moesten voor vervolgmedicatie en check-up bij de HA langs,... wachtkamer vol met "hoestende en proestende mensen"... wij werden direct in een aparte ruimte gelaten en konden daar op onze beurt wachten.
Dat is wel heel netjes. Wij hebben ook weleens mensen die heel onwel zijn en die zetten we wanneer ze dat willen bij ons in de behandelkamer, kunnen ze evt op de onderzoeksbank liggen en houden wij een oogje in het zeil. 1x gehad dat een patiënt in de wachtkamer flauwviel, zorgde voor nogal wat commotie