Zwanger van een tweeling/meerling

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Meysje, 9 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    Dank je wel!
    Wat leuk, een jongen en een meisje! Ik ben het even vergeten, zijn het je eerste kindjes?
     
    Inne vindt dit leuk.
  2. Mandyx

    Mandyx Bekend lid

    23 jun 2013
    705
    162
    43
    NULL
    NULL
    @Mamavandrie34 ik heb even terug gelezen.. das ook niet niks voor jullie zeg! Heb je na dit nieuws van je guo’s nog wel kunnen genieten van je zwangerschap?
    Is een een zware afwijking of eenvoudig op te lossen?
    Fijn dat je vrijdag terecht kan.

    @Inne wat leuk beide geslachten! Dat word shoppppppen :D

    Als ze laseren maken ze een gaatje in je buik waar ze met een camera en laser in gaan. De placenta word dan alsware opgedeeld omdat ze bepaalde bloedvaten dichtlaseren, hierdoor krijgt elk kindje z’n eigen deel. ( even makkelijk uitgelegd )
    Er zitten helaas ook veel risico’s aan vast..
    Zoek/Google maar eens op tts op een site van lumc leiden, daar staat heel veel info.
     
  3. MamaSaartje

    MamaSaartje Fanatiek lid

    13 mrt 2017
    1.050
    1.277
    113
    Wat lief dat je naar me vraagt. Musa ligt nog steeds in het ziekenhuis, dus we gaan nog steeds bijna dagelijks op en neer. We hopen binnenkort een datum te horen voor de (hopelijk) allerlaatste operatie om zijn buik definitief dicht te maken, en daarna houd ik rekening met nog een maand of 2 revalidatie in het ziekenhuis. Het duurt dus en het duurt maar.

    Met de zwangerschap gaat het goed, ik ben nu 13 weken zwanger en heb al 4 weken geen controle meer gehad (volgende controle is ook pas met 16 weken) maar aangezien ik nergens echt last van heb en niet bloed ga ik ervan uit dat het wel goed zit. Heb ook eigenlijk helemaal geen tijd voor controles..

    Wat leuk een jongen en een meisje! Geniet ervan :)

    Alle andere dames, toch zorgelijk he zo'n tweelingzwangerschap! Dikke knuffel voor jullie allemaal, ik ga duimen dat alles goed komt!
     
  4. Mandyx

    Mandyx Bekend lid

    23 jun 2013
    705
    162
    43
    NULL
    NULL
    Wat fijn dat je zwangerschap goed verloopt! Daar ook nog zorgen bij moeten hebben zou echt slopend zijn in jullie situatie.
    Alle respect hoe je het allemaal doet❤️
    Hopelijk breekt de tijd snel aan dat Musa en Harun weer samen zijn.
     
  5. Chezzy

    Chezzy Actief lid

    3 mrt 2016
    412
    309
    63
    @Mandyx Ah. wat een spannende tijd voor jullie, hoe gaat het nu met de tweeling en met jou?
    @Inne Wat leuk, hier bevalt het hebben van een jongen en meisje erg goed ;)
    @Mamavandrie34. Fijn dat de situatie stabiel blijft. Hoe is de afspraak gegaan?
    @MamaSaartje. Hopelijk krijgen jullie snel meer duidelijkheid. Wat een lange weg hebben jullie moet afleggen en toch ook nog te gaan. Heel veel sterkte nog!

    Hier krijgen we steeds meer een ritme. Tweeling is nu ruim 4 weken. Ze komen om de 3 á 4 uur voor een voeding. Zit nu op 7 x ca. 75 ml per dag. Veel meer dan dat de aanbevolen hoeveelheid is (420 ml kv). Geeft gemixt gekolfde bv en rest kv. Ze zijn hard gegroeid van 2200 naar 2800 gram. Dus nog steeds onder de p5 lijn. Dus volg mn gevoel en geef ze waar ze om vragen, in plaats van dat ze blijven huilen om meer voeding...
     
  6. Inne

    Inne Lid

    31 dec 2012
    78
    70
    18
    NULL
    NULL
    @Mandyx poeh wat een zorgen allemaal. Het is inderdaad niet niks, zo'n tweeling zwangerschap. Hoe sta je er zelf in? Zie je op tegen het laseren, of zou het (mits alles goed gaat) juist rust brengen?

    @Mamavandrie34 hier zijn het nummer 4 en 5. Ik hoop dus straks van jou af te kunnen kijken hoe ik dat ga doen allemaal ;)

    @MamaSaartje ik vind het echt superknap hoe sterk je over komt. Ik kan me gewoon niet indenken hoe moeilijk het is om zo lang van je kindje gescheiden te zijn. Dat heen en weer reizen breekt ook op en dan ook nog zwanger. Echt, petje af! Ik hoop dat er gauw betere tijden aanbreken voor jullie en vooral voor Musa.

    @Chezzy fijn dat ze het zo goed doen! Wat is eigenlijk de reden dat ze zeggen dat babies maar een x hoeveelheid voeding mogen? Ik heb bij de vorigen namelijk alleen borst gegeven en daarbij is er niemand die piept over hoeveelheden (zolang ze maar groeien en natte luiers hebben). Ik heb geen idee hoe het straks zal gaan met een tweeling, dus wil me graag goed voorbereiden op alle (voedings)scenario's.
     
  7. Chezzy

    Chezzy Actief lid

    3 mrt 2016
    412
    309
    63
    @Inne. Onbeperkt bv is prima, omdat je lichaam zich daarop aanpast bij een grotere vraag. De samenstelling van bv verandert dan. Dat is bij KV natuurlijk niet het geval, dus daarom wordt er max aantal voeding op de verpakking gezet. Al heb ik geen idee hoe lichaam bv reguleert bij een tweeling. Zijn toch twee verschillende behoeftes qua voeding.

    Heb zelf niet genoeg voeding voor twee. Bij dochter kon ik volledig bv geven, behalve bij laatste voeding voor nacht. Toen kreeg ze KV bij.
     
    Inne vindt dit leuk.
  8. Aardbei86

    Aardbei86 Lid

    5 mrt 2019
    10
    2
    3
    Vrouw
    Hoi allemaal,

    Ik wil graag met jullie meeschrijven als dat mag. Momenteel ben ik precies 15 weken zwanger van een diamniotische dichoriale tweeling. We hebben ook al een dochtertje van 16 maanden. We zijn inmiddels over de eerste schok heen, maar vinden het nog regelmatig allemaal erg spannend en overweldigend. De geboorte van mijn dochter was erg traumatisch voor mij, daarom vind ik het ook erg spannend om weer te gaan bevallen. Vandaag heb ik een intake gehad bij de POP poli, dus ik krijg er gelukkig wel professionele hulp bij. Het lijkt me fijn om hier wat ervaringen uit te wisselen en wat mensen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten!
     
    Arlo vindt dit leuk.
  9. Arlo

    Arlo Actief lid

    29 nov 2018
    330
    324
    63
    Vrouw
    Hoi! Ik ben ook 15 weken in verwachting van een diamniotiasche dichoriale tweeling. Leuk dat we een beetje gelijk op gaan! Wat heftig van de geboorte van je dochtertje, kan me voorstellen dat je niet uitkijkt naar de bevalling van een tweeling. Fijn dat je bij de POP poli loopt.
     
    Inne vindt dit leuk.
  10. Aardbei86

    Aardbei86 Lid

    5 mrt 2019
    10
    2
    3
    Vrouw
    Hee Arlo,

    Wat toevallig! Ja, dat was geen pretje, ik ben inderdaad blij dat ik er nu hulp bij krijg. Had jij er rekening mee gehouden dat het een tweeling zou zijn? Voor ons kwam het echt als een totale verrassing. En heb je ook al zo'n buik? Ik zie er al uit alsof ik 30 weken zwanger ben...
     
  11. Chezzy

    Chezzy Actief lid

    3 mrt 2016
    412
    309
    63
    @Aardbei86. Gefeliciteerd met je zwangerschap. Hoop dat alles voorspoedig gaat en dat je een fijne herinnering kan hebben aan de bevalling.

    Hier komen we steeds beter in ons ritme. Gelukkig maar. De tweeling groeit als kool. Nu is broer weer groter dan zus haha. Met mijn herstel gaat het ook steeds beter. Diastase is echt wel verminderd door de sluitband. Binnenkort naar fysio voor oefeningen, ook om rugpijnklachten te verminderen.
    Hier groeide buik ook hard, mensen zagen al voor 8 weken zwangerschap dat ik zwanger was.... Hoogzwanger was mijn buik enorm, maar mensen die mij niet kenden dachten dat ik er maar 1 droeg. Dit vanwege m'n tengere postuur en de dysmaturiteit van de tweeling.
     
  12. Aardbei86

    Aardbei86 Lid

    5 mrt 2019
    10
    2
    3
    Vrouw
    Chezzy dankjewel!

    Wat fijn dat de tweeling goed groeit, kan me best voorstellen dat dat even spannend is in het begin. Hoe bevalt het je om er ineens drie te hebben? Hebben jullie veel hulp van vrienden of familie? En heeft de tweeling een beetje hetzelfde ritme?
     
  13. ShallY

    ShallY Fanatiek lid

    14 sep 2013
    3.870
    736
    113
    Hoe wist je dat je een diastase had/hebt?

    Dat kunnen ze toch na een paar maanden pas vast stellen?
     
  14. Arlo

    Arlo Actief lid

    29 nov 2018
    330
    324
    63
    Vrouw
    Ik ben zwanger geraakt dankzij Clomid en wist dat er sprake was van overstimulatie van m’n eierstokken (er rijpten 4 eitjes dankzij de Clomid). Wij waren bij de eerste echo eigenlijk vooral opgelucht dat het er “maar” twee zijn, haha.

    Een grote huik heb ik zeker ja! Deze foto is van gister, 15+4.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  15. Chezzy

    Chezzy Actief lid

    3 mrt 2016
    412
    309
    63
    @Aardbei86. In het begin lag tweeling natuurlijk 2 weken in ziekenhuis, waar ze gelijk veel regelmaat kregen natuurlijk. Om de 3 uur voeden en leren dat de één moet wachten op de ander. We voeden nu op verzoek, maar ze hebben dezelfde regelmaat aangehouden, met verschil dat ze nu niet wakker worden gemaakt, maar vanzelf wakker worden. En als de ander slaapt, maken we hem/haar ook gelijk wakker. Anders is het geen doen om twee ritmes aan te houden. Sinds kort gebruik ik ook babynestjes om ze tegelijk te voeden, omdat ik anders weinig aandacht voor peuter overhoud en het huishouden. Tijdens kolven las ik wel me-time in hoor, dat lukt aardig!
    Verder plan ik veel dingen vooruit: eten eerder bereiden, omdat je anders te laat aan het eten bent of peuter niet op tijd naar bed kan doen. Flesjes alvast klaarzetten etc.
    Van familie kunnen we niet veel hulp verwachten, omdat ze zelf deels zorgbehoevend zijn. We hebben wel uitgestelde kraamzorg gehad. De tweeling huilt weinig en had het eerlijk gezegd zwaarder verwacht. Wat ik wel mis, is dat ik met dit weer en niet op uit kan gaan, ook niet met de auto omdat de kinderwagen niet in mijn auto past.

    @ShallY . Na bevalling hebben veel vrouwen een diastase, wat logisch is door de zwangerschap. Achteraf heb ik bij mijn vorige zwangerschap een lichte diastase eraan overgehouden, maar deze keer kreeg ik er ook echt last van na bevalling. Vanwege m'n rugklachten en m'n puntbuik heeft vk ca. 2 weken na bevalling gezegd dat ik het rustig aan moest doen, om zo de klachten niet te verergeren, omdat het op een erge diastase leek. Met vriendin die fysio heeft aanbevolen gelijk sluitband te doen en een aantal oefeningen. Met sluitband is de diastase sterk verminderd, maar helaas de rugklachten nog niet volledig, waardoor ik binnenkort eerste afspraak heb.

    @Arlo. Mooie buik!
     
  16. PrincessP

    PrincessP Fanatiek lid

    17 jun 2014
    1.187
    426
    83
    Vrouw
    Brabant
    Hmmm kreeg geen meldingen meer van hier. Vond het al rustig!

    @Aardbei86 gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik ben 16+3 weken zwanger van twee jongens.

    @Arlo wat heb je al een mooie buik! Die van mij blijft maar bescheiden tot nu toe. Dit was gister
     

    Bijgevoegde bestanden:

  17. Aardbei86

    Aardbei86 Lid

    5 mrt 2019
    10
    2
    3
    Vrouw
    @Arlo: haha ja dat kan ik me dan wel voorstellen! Dan valt een tweeling plotseling weer best mee. Mooie buik heb je al!

    @Chezzy : klinkt alsof je er inderdaad al best een goed ritme in hebt gevonden. En dat is idd wel echt het nadeel van dit seizoen he? Onze dochter is uit oktober en ik vond het ook echt jammer dat ik niet veel naar buiten kon, dan wordt je wereldje ook wel heel klein.

    @PrincessP: dat is idd nog best een bescheiden buik! Leuk, twee jongetjes. Wij hebben maandag controle bij de gyn, dan ben ik 16 weken, ben benieuwd of we dan ook het geslacht te horen kunnen krijgen.

    Als bijlage nog een plaatje van mijn enorme buik...
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Chezzy vindt dit leuk.
  18. Inne

    Inne Lid

    31 dec 2012
    78
    70
    18
    NULL
    NULL
    Welkom en gefeliciteerd @Arlo en @Aardbei86 !

    Hopelijk alles goed met iedereen. Ben ik speciaal benieuwd naar @Mamavandrie34 en @Liselou jullie zijn al zowat aan de laatste loodjes toe toch?

    @Mandyx hoe gaat het bij jou? Nog nieuws over het evt laseren?

    Hier alles ok, vandaag 20wk echo gehad en alles prima. Meisje loopt wel een week achter in groei, dus die gaan ze extra in de gaten houden. Ook moet ik om de paar weken voor een extra echo komen om de bloeddoorstroom te laten checken ivm die anti-stoffen omdat in ieder geval 1 van de 2 die bloedgroep heeft waar ik anti stoffen tegen heb. Op dit moment is de activiteit ervan laag, hopelijk blijft dat zo :)
     
    Chezzy en Liselou vinden dit leuk.
  19. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    Gisteren ben ik ben bevallen van Mila en Lea, na een razendsnelle bevalling.
    Nu in het ziekenhuis, Mila op de NICU en Lea bij mij op de kamer.
    Er gebeurt veel...
     
    Kolibrie2, Liselou, PrincessP en 2 anderen vinden dit leuk.
  20. Mandyx

    Mandyx Bekend lid

    23 jun 2013
    705
    162
    43
    NULL
    NULL
    Gefeliciteerd ❤️❤️ En heel veel geluk toegewenst!
    Is alles goed gegaan? Geniet van dit moois❤️
     

Deel Deze Pagina