D Onmogelijk... echt onmogelijk! Daar zijn clinical trials voor en de uitkomsten van die trials worden gepubliceerd... Al jaaren! Maar goed, als ik me mogelijk heb ingelaten met praktijken die wellicht niet helemaal sjofel zijn zou ik ook zeggen "ich habe es nicht gewüst".
En hou nu je eigen eens voor waarom het pas de laatsten jaren in Nederland echt een probleem geworden is.... Niet door de industrie maar door de artsen die het voorschrijven... En ja toen was allang bekend wat de bijwerkingen waren. Het is een combinatie van beiden. Artsen hadden ook al veel eerder door kunnen hebben dat het verslavend was aangezien zij het aan hun patiënten voorschrijven en dus reguliere wat de patiënt in neemt. 'indien ze het niet op de zwarten markt halen' En natuurlijk heeft de industrie hier fouten mee gemaakt. Maar wat zou jij doen als je een goed verkopend product heb? En niemand zeg dat het niet goed is.
Als jij wil horen dat het bedrijf waar jij voor werkt zich wel goed aan de regels houdt, wil ik dat best geloven. Jij beweerde echter dat het onmogelijk is om met data te sjoemelen en dat is dus niet waar. Dat gebeurt wel degelijk. Met desastreuze gevolgen. Het kan dan wel " afgehandeld" zijn met een schadevergoeding. Voor de gedupeerden is het natuurlijk niet afgehandeld. Die zitten met de gebakken peren.
Nogmaals, uitwassen zijn er overal. Maar die "miniscule" verandering kan zomaar miljarden hebben gekost om daar achter te komen.
Ik denk dat je mij met iemand anders verwart want ik heb dat echt niet beweerd. En ik werk er ook niet zelf.
Nou heet ik toevallig ook Suus maar ze bedoelt mij. En nee ik werk er niet meer maar ik word soms echt een beetje lijp van dat alu hoedjes gedoe...
Ik hoop dat je weet dat je het over een medicijn heb die in 1916 voor het eerst uitgevonden is? En daar na in de jaren 50 terug op de markt gebracht is. Weet je hoe lang geleden dat is? En hoe de medische wetenschap er nu voor staat tegen over toen en dat deze test resultaten dus best verouderd en of anders geformuleerd kunnen zijn geweest en niet alle testen die nu beschikbaar zijn uitgevoerd zijn.
Maar serieus, heb je enig idee hoeveel tijd en geld er in dat onderzoek gaat zitten? Heb je je daar wel eens in verdiept? Waar gaat dat allemaal vandaan komen als er geen winst meer mag worden gemaakt denk je. Zouden er genoeg weldoeners in Nederland zijn die dit kunnen financieren zonder er iets voor terug te willen? En fijn hoor, dat apothekers zelf dingen mogen gaan fabriceren, maar daarmee komen er geen nieuwe medicijnen op de wereld hoor.
OxyContin is in 1996 pas op de markt gekomen en in Nederland geïntroduceerd als nieuw medicijn ( wondermiddel zonder al teveel bijwerkingen). Zo is het op bijscholingen voor huisartsen ook voorgespiegeld. Maar ik val in herhaling.
Dit dus... Zullen de farmaceuten geen winst maken, dan staan we over 2 jaar stil wat betreft nieuwe medicijnen... Lijkt me niet echt een geweldig vooruitzicht...
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Oxycodon Kijk meteen naar de cijfers kwa gebruik en wanneer dit toegenomen is.. Toen was het in Amerika al in opspraak gekomen en hadden Nederlandse artsen zich al kunnen verdiepen.
Dat zal vast! Wel opvallend dat alleen de farmaceut dat vindt en verder niemand. De politiek is nu iig ook wakker en vindt dat dit echt niet kan. Gelukkig!
Dit heb ik ook al toegelicht. Kijk maar naar dat artikel in Trouw waar die huisarts uitlegt hoe Oxycodon een positief imago kreeg. Pas in 2013 kwam dit schandaal in Amerika naar buiten maar in Nederland is dit niet gecommuniceerd. Artsen hier moesten het dus bij toeval weten. Pas sinds vorig jaar is dit in de media breed uitgemeten.
Er is helemaal niemand in dit topic die zegt dat de farmaceutische industrie geen winst mag maken. Wat mij betreft maken ze alle winst ter wereld. Helemaal prima. Maar laat het ergens genoeg zijn. Medicijnen horen ten goede van de mens te dienen, niet ter verslaving. Dus geen promotie van verslavende anti-depressiva en pijnstillers, tenzij absoluut nodig. Geen loyalty schemes voor doctoren. Eerlijke en transparante informatie. That’s all.