Een smoothie met spinazie/boerenkool/broccoli (wissel het af), blauwe bessen, nog iets van fruit, havermout, banaan en amandelmelk. Alles bij elkaar zo'n halve liter, en daarmee zit ik echt wel vol tot een uur of 12 (ontbijt rond kwart over 7). En koffie...kan niet zonder koffie
Dit, tegen de tijd dat ik tijd heb voor mezelf om te eten is het tussen 11 en 12. Dus officieel lunch ik dan
Kop koffie. Mijn lunch is het eerste wat ik eet. Dan heb ik ook geen honger. Als ik een keer vroeg eet, dan heb ik de hele dag honger.
Meestal niks, maar soms maak ik overnight oats met banaan en bosvruchten of gebakken ei/omelet met spek (zonder brood) of gekookt ei met avocado.
Hihi waar is die tijd dat alleen mn opa en oma havermout aten Het wisselt. Soms havermout (warm met melk) met dadelstroop en eventueel fruit/noten/kaneel, yoghurt met muesli, noten en fruit, volkoren boterhammen... op zondag hebben we vaak afbakbroodjes.
Flesje water 2 mokken koffie En meestal 2 boterhammen met kaas In het weekend ontbijten we uitgebreid met het hele gezin
Doordeweeks 2 sneeën volkoren brood met ham of kip. Daar eet ik twee tomaten bij, kwart komkommer en wat worteltjes. De groente zorgt ervoor dat je veel langer een verzadigd gevoel hebt. Ik eet pas tegen 11.30 weer (7 uur ontbijt). Dan eet ik wat kleins en tegen 13.30 lunch.
Proteineshake met eiwitpoeder, fruit, havermout en water (snel en houd je het echt de hele ochtend op uit) Griekse yoghurt met fruit, noten en honinh Havermoutpap met amandelmelk, appel, kaneel en een beetje chocola Pannenkoekjes van banaan, ei en havermout En als ik nergens zin in heb: 2 boterhammen met pindakaas
Met havermout hou ik het meestal wel heel wat uurtjes uit. Meestal in combinatie met kwark. Soms in een ontbijtpizza (kwark, ei, havermout en ik voeg extra toe kaneel + gebroken lijnzaad) , soms gewoon met wat fruit in een schaaltje en soms als warme pap; havermout met melk dus (dan geen kwark , wel wat zoetstof of suiker + kaneel) De ontbijt pizza maak ik overigens inde airfryer - is in 8 minuutjes klaar.. en dan wat aardbeienjam.. heerlijk en vult lekker en lang genoeg. Daar red ik het dan wel mee tot 12.30 uur (vanaf 8 uur ongeveer) .
Griekse yoghurt met muesli en ongezouten noten. Of havermout met geprakte banaan. Op zondag vaak vers afgebakken broodjes met rosbief
Ik ontbijt vaak een paar uur na het opstaan, als ik trek heb. Dan eet ik bijvoorbeeld kwark met fruit en lijnzaad. Of twee broodjes met beleg. Of een broodje gebakken ei.
Waar ik zin in heb of tijd voor heb. Soms is dat alleen een kop koffie en een banaan. Doorgaans eet ik iets zoals: - muesli/cruesli met melk, sojamelk of sojayoghurt -crackers met hummus -krentenbol met kaas Overal eet ik fruit bij. Dan weet ik zeker dat ik genoeg daarvan binnen krijg. Brood eet ik nooit vroeg, altijd als brunch. Ik krijg het gewoon niet weg op een lege maag.